10 Mart 2008

Sabah Sabah SS

Sabah servise yürüme sürem, son zamanlardaki müziksel deneylerimle daha da kısalsa da, pek çok gözlem ve zihni sinir düşünceye gebe. Bereketli zamanlar kısaca..
  • Bugün yolu kadife sesli bağyan şarkıcı Dido eşliğinde katettim. Süre Amy'ninkine yaklaştı. Ya dinlediğim de başarılı bir şarkıydı ya da ben herhangi bir müziğe kendini kaptırıp hızlı yürüyen gaz bir kişiliğim.
  • Sokaktaki çöplerin arasında boş bir 1 lt'lik Coca Cola Zero şişesi gördüm. O rezil şeyi alan, hatta içen insanlar varmış. Cık cık cık...
  • Sabahları karşılaştığım bir adam var sokağın başında. Alelade biri diyebiliriz, elinde tasmalarını tuttuğu 4 ila 7 arasında değişen cins köpeği saymazsak. Abimiz bu kuçukuçuları Nişantaşı'ndaki evlerinden alıyor ve yürüyüş yaptırmak için getto gibi gördüğü Pangaltı'na getiriyor. Bütün sokak pok içinde. Bu sabah bir tanesi de ishal olmuş Allah kahretsin. Yağmur yağdığında yağmurluk ve ayakkabı giydirmesini biliyorsun hayvanına, bir ishal ilacı veremedin mi pis Nişantaşlı?! Sinirliyim.
  • Mahalle kültürünü çok seviyorum. Her sabah bakkal amca (Bu bakkal amca kavramıyla ilgili çok saçma bir geçmişim de var, bilahere değinirim) ne iş yapıyorsa durup bana "Günaydın" diyor, öyle devam ediyor kaldığı yerden. Güne cici bir başlangıç!
  • Kıvırcık, simsiyah ve mor perçemli saçlarımla ilk defa kamusal alana çıktım. İlk gelen bakışlar "Anam" kıvamında. İç güzellik bahane dikkat çekmek şahane.
  • Sabahları taksi durağını arayıp "Taksi yok" yanıtını aldıktan sonra durakta 3 taksinin boş beklediğini görünce çevrede yeni bir taksi durağı arayışına başlamak gerek.
  • Saat 10'da Genel Müdür'le toplantımız var. Bizi de bilahere istemiş, dün gece "Belki beni çok beğenir de giderken İngiltere'deki ofise transfer eder" diye hayal kurdum. Çek çıkar beni bu hayattan Kevin'im aslanım.
  • Devlet babanın cebi boşalmış, sokak aydınlatmaları için konut başına 1,25 YTL vergi alınması planlanıyormuş. Pardon da, bizim verdiğimiz vergiler bize yol, su, elektrik olarak dönmeyecek miydi? Yolu şaşırıp direk babanın ceplerine mi girmiş bu paralar? Ver ver nereye kadar ak?! Yakında sizin sokağa asfalt döktük, sökülün paraları diyecekler.
  • Emekli ve özürlülerin sahip olduğu 1 evden Emlak Vergisi alınlıyormuş son 28 yıldır. Yeni düzenlemeye göre bunlardan da Emlak Vergisi alınacakmış. El insaf...
  • Boşbakanımız "Üreyin, en az 3 çocuk yapın!" demiş. Kendine mücahit yetiştirtiyor adam. "Bereketi birlikte gelir" demiş. Onların bereketlerinin nereden geldiği belli. Neler oluyor anlamakta zorlanıyorum artık. Felaket tellallığı filan da değil, görünen köy kılavuz istememeye başladı. Endişeliyim yahu.

Sonra servis beklediğim yere geldim. Beni de fazla bekletmedi sağolsun, hemen geldi. "Nihat'la Maksimum Curcuna"yı dinleye dinleye geldik.Tavsiye ederim şiddetle kendüsünü.

7 yorum:

turumcu dedi ki...

Kıvırcık, simsiyah ve mor perçemli saçlar mı??? Neler oluyor huleeyyn, yine kaç zaman geçti biz görüşmeyeli?
En kısa zamanda Antepli Emmi'de bir reunion talep ediyorum!

La Santa Roja dedi ki...

Ee evlerimiz arasında kooskoca 2 apartman var kuzum, dile kolay. Yakınlaştıkça uzaklaştık, ne oldu anlamadım ben böyle. Yapalım bir rakı-çiğ köfte hakketten :)

(Süper)Cem dedi ki...

okkadar şeyden bi boşbakana (şimdi ne diyeceğimi bilemiyorum, kaydırcam atacaklar içeri euha) takıldım :P takıldım yani =D paran olacak 2398432 tane çocuk evlatlık edineceksin, devrimci gibi yetiştireceksin onları o olacak ahuahua. off kym memleketime

La Santa Roja dedi ki...

Politik entrymize politik yorumlarla devam edelim. Hani demiştim ya asfalt döküp parasını isteyecekler resmen diye, hay dilimi eşek arısı soksun! Akıllarına mı düşürdüm nedir, geçen radyoda dinledim sokaklara dökülen asfalt, her yıl birileri para kazansın diye 3 kez sökülüp yeniden döşenen kaldırım taşları, genişletilen kanalizasyon boruları gibi devlet hizmetlerinin paralarını da o sokakta yaşayanlardan almayı önermişler. Bundan sonra sözlerime dikkat edeceğim zira eşeklerin aklına karpuz kabuğu düşürüyorum!!

mimi wonka dedi ki...

ben 6 çocuk doğurcam 2 kat bereket olcak, ohh yeah!! boşbakana selam olsun ehehe....

lady jade dedi ki...

üsttekinin yorumu okuyup yazıyla bütünleştirince insanın aklına şu geliyor; "bakabildiğiniz kadar değil, yapabildiğiniz kadar çocuk yapın" kampanyası başlatmışlar lan.

La Santa Roja dedi ki...

Zamanında "Doğum kontrolü bu devlete ihanettir!" diyebilmiş bir zihniyete yaraşır kampanya!!! Aman siz yaraşmayın.