23 Ekim 2008

Uludağ'dan kapımıza gelen kazık

Birkaç zamandır televizyonda dönen Erikli reklamında 19 lt damacaların depositosuz olduğunu duyan La Santa Roja ve ev arkadaşı Melo, madem ekstra para vermeyeceğiz 1 şişe daha alalım eve de biri bitince yedeği olsun diye düşünür. Erikli'den 2 su isterler, 1'i yeni damacana diğeri de evdeki boş yerine. Su fiyatı 7,90 YTL olduğundan 15,8 YTL'yi hazır ederler. Fakat gelen sucu amca kendilerinden 22,8 YTL talep eder; damacana depositosu 7 YTL'dir. TV'de dönen reklam kendisine söylendiğinde de halihazırda başka bir marka damacanası olanlar için Erikli'ye geçmenin bedava olduğunu bildirir. Ee, reklamlarda böyle birşeyden bahsedilmemektedir ki?
Kandırıkçı Erikli'ye kanmayın a dostlar. Reklamlarda eksik/yalan yanlış bilgi vermek nasılsa cezasız kalıyor diye atıp tutmakta bir zarar görmemiş kendüleri.
Kahretsin ki suları çok güzel. Ve 22,8 YTL ödeyip yeni damacanamızı aldık içeri gıcık gıcık.

5 yorum:

Avlonya Ortağı dedi ki...

ülkemizde satılan suların reklamlarında öne çıkardıkları yumuşaklık kavramı öyle duyuyoruzki evropa ülkelerinde pek tercih edilen birşey değilmiş. diyorlarmış ki, nasıl ki elmanın tüm vitamini kabuğundadır, suyun faydalısıda sert olanıdır.(biz buna kadir abi suları diyelim) çünkü içinde faydalı şeylerden kalmamış suyun içimi yumuşak olurmuş.(buna da maykıl ceksın suyu diyelim) o sebepten bizim birliğimizdeki sular kadir abi suyu olsun, karizmatik olsun, kodumu oturtsun ama yeri geldiğinde de sarıp sarmalamasını bilsin.
bi de diyelim akşam yemeğinde yağlı yediniz, canınız su istedi ve evde kadir abi suyu var. bir bardak içtiniz ve susuzluğunuz giderildi. ama hata ettiniz eve maykıl ceksın suyu aldınız, iç babam iç, kesmiyor.
haa nooldu şimdi? hem vitaminsiz su içtiniz hem de çok çok içtiniz. çok para kazandırdınız.

ben de bana söyleyenlerin yalancısıyım.

haa depozito derseniz o kadarını siz zaten öğrenmişiniz.

Avlonya Ortağı dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
turumcu dedi ki...

Şirketimizde çalışan çevre mühendisleri de yukarıda verilen bilgileri doğrulamıştır efenim. İçindeki mineral oranı yüksek olan su, içimi yumuşak olan su değil sert olanı imiş.

La Santa Roja dedi ki...

ama maykıl ceksin daha tatlı be dikkatsiz :p

Delfina ; dedi ki...

eriklinin kazıklarından kurtulmak için onun tadında bir su kullanıyorum,elmas damacana...içim içim içirtiyor kendileri :)