31 Aralık 2008

That's interesting...

Direktörüm Genel Müdür yapıldı.
Müdürümün işine son verildi.
Ben Ürün Müdürü oldum.

Oldukça ilginç bir gündü...

30 Aralık 2008

Başka Kapıya

Her Allahın günü "dünyanın en yakışıklısı"nı Google'da aratıp buraya gelen zat! Evet açıklıyorum; o benim! Dünyanın en yakışıklısı benim!!
(Nasıl anlarsan artık :p)

God bless me

Servisle işe gelirken bugün, birden çok sıkıntılı bir duygu geldi üzerime; vazgeçiş. Neden/kimden/ne sebeple/nasıl bilmiyorum ama bu sabah birşeyden vazgeçtim.
Sonu hayrolsun...

29 Aralık 2008

Ipod Shuffle Çekilişi

Oldukça gözde olan bir uygulama var son zamanlarda; blog/site üzerinde çekilişle hediye vermek. Bu tür bir cömertliği takdir ederek son karşılaştığım bir tanesinin haberini de geçiyorum. Çıkmaz demeyin, şansınızı deneyin :)

Yahşi Blog yılbaşında yapacağı çekiliş ile 1 kişiye IPOD SHUFFLE hediye ediyor.
Çekilişe katılmak için yapmanız gereken tek şey bloğun e-bültenine abone olmak. Ayrıca bu çekilişi blog ya da sitesinde duyuranlara extra 3 çekiliş hakkı daha. Buyrun burdan.

Kendimi pinti hissettim :p Bol şans herkeşe...

26 Aralık 2008

Kimsin seen?!!

Birisi "La Santa Roja" yazıp yanına ismimi de ekleyip google'da arama yapmış ve bloğa gelmiş.
Kullanıcı adımı ve gerçek adımı aynı anda bilip aratan birkaç kişi olabilir ancak. Sen! Çık ortaya!
Da benim adım geçmiyor ki blogda? Alala...

Hen-men

25.12.2008 @Radikal :

Seçmen tavuklar görev başında

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) yaptığı adrese dayalı nüfus sayımında son skandal: Beylikdüzü’nde 10 kayıtlı seçmenin gözüktüğü Kavaklı Mahallesi’ndeki adreste bir kümes, içinde de 10 tavuk çıktı.

Ahahah yuuh!! Halk kuş beyinli ya, ne farkeder ki?

Kimlere aşık oluyormuşuz ki?

Esther'in bloğunda gördüğüm bir mim üzerine şu siteye girdim ve tipik Elle testlerinden birini yaptım; "Kimlere Aşık Oluyorsunuz?" Severim ben böyle zırvalıkları, denk geldikçe "Yemekteyiz" de izliyorum, fasıla gitmişsem kalkar göbek de atarım. Her ortama uyup eğlenmesini bileceksin arkadaşım.
Gelelim test sonuçlarına. Bu tarz testlerde, burç yorumlarında, fallarda zartlarda zurtlarda sürekli aynı çizgide şeyler çıkması beni sonunda böyle bir yaratık olduğuma inandıracak. Sonuçlardaki şey çok hoş bir yaratık değil.

La Santa Roja kimlere aşık oluyormuş?

Baskın Karakter
Siz doğarken yönetici vasıflarıyla doğmuşsunuz ve şimdiye kadar hep yönetmeye ve yönlendirmeye alışmışsınız.Bu yüzden hayatınıza girecek kişilerde sizin tercihlerinize uyması şartını gözetiyorsunuz. Sizin isteklerinizi gerçekleştirecek ve onlara uyacak karakaterde kişilere aşık oluyorsunuz. Başrolünde siz değilseniz o ilişki size mutluluk getirmiyor. Bu yüzden zaman zaman birlikte olduğunuzda birbirinizi çok daha iyi yerlere taşıyabileceğiniz ilkişkiler varken bunlara sırt çeviriyor ve çok daha azıyla yetiniyorsunuz. Bir gün birisi çıkıp size ilişkinin bir savaş olmadığını ve iki taraf da eşit olduğunda çok daha mutlu olunabileceğini farkettirecek.

Bildiğin bir Kleopatra, bir Madonna, bir Katerina'ymışım; acıların ve mücadelenin kadınıymışım, güce taparmışım, soğuk kanlıymışım da haberim yokmuş!

Webcam güzelleri

İnsanların webcamlerinden çektikleri fotoğraflarını kullandıkları bir mecra daha keşfettim. Oyuncu olmak isteyen yeni yüzler, gidin mahallenin fotoğrafçısı Hamdi Abi'den çiçekli böcekli bir arka planla fotoğraf çektirin bir zahmet. Bu fotoğraflarla, kamera açısındaki gudikliğin benzemesi bakımından peri, sihirbaz, büyücü dizilerine filan gidersiniz ancak.
Dost acı söyler.

23 Aralık 2008

21 Aralık 2008

Dandik kombinin gazabı - Sinemalarda!!!

Coşkun doğalgaz faturasının sebebi belli oldu! Bizim dandik kombinin ekran kartı bozulmuş. Biz de son günlerde zırt pırt çıkan "CO" uyarısının ne olduğunu anlamaya çalışıyorduk. Meğer gerzek alet sürekli arıza verip yapabileceği maksimum sıcaklığa ısıtıyormuş hem kaloriferleri hem de sıcak suyu. Kullanım talimatnamesine bu uyarıyı ve anlamını koymayan Beretta isimli gudik kombi markasına "Püü!" diyorum.
200 küsürcük sıkışmış kapağına bir de. Allahtan demirbaş ya, ev sahibi ödeyecek. Tam bu noktada bugün gazetede gördüğüm bir saçmalığı sıkıştırayım, amman dikkat!

20.12.2008 @ Radikal:
Borçlar Yasa Tasarısı'nda kiracıların canını yakacak bir hüküm yer aldı. Kira kontratında çatı badana, boya, asansör tamirat masraflarının kiracılar tarafından ödenmesinin yolu açıldı..

Lan oğlum bütün AKP'liler ev sahibi herhalde?!

20 Aralık 2008

Masumiyet

16 Aralık 2008

Eee

Televizyon karşısında otururken web based gudik oyunlardan oynamak, Starbucks'ta kahvemi içerken milleti dinler gibi yapıp maillerimi kontrol etmek, otobüste e-book'umu okumak adına şöyle birşey almayı düşünüyorum.
Biliyorum, şımarığım. Ama çok da sevimli birşeyim, kızamıyorsunuz da!

Natural Gaz-Unnatural Fatura

Geçen sene yaklaşık 75 YTL doğalgaz faturası gelen 12 Kasım-15 Aralık dönemi için bu seneki fatura tutarımız tam olarak 308 YTL olarak gelmiş bulunuyor. Hani %73 zam gelmişti??!!
Kombinin en düşük ayarda çalışmasında dahi bu kadar fatura geliyorsa ısıyı mecburen yükselteceğimiz ocak-şubat aylarında donumuza kadar alacak İgdaş sanırım.
Odun sobası alıp salona kurup orda yatmaya başlamayı planlıyoruz Melo'm ilen. Birer kediyi de aldık mı yorganın içine sıcak sıcak ohh...

11 Aralık 2008

Amnezi

Böyle uzuun tatillerden sonra para kazanmak için ne iş yaptığımı hatırlayamıyorum bir müddet.
Normal mi acaba??

8 Aralık 2008

Pega-SUS

Kaçtık ama saklanamadım, gene burdayım :p
Ve diyorum ki; kahrolsun Pegasus!!


2 kişi gidiş dönüş 1000 YTL fiyat çeken THY'ye nanik yapabilmek adına 730 YTL'ye Pegasus'tan almış idim biletleri. Aklım sıra 270 YTL kar edeceğim ya.. Az buz para da değil yani yine de, kişi başı 182,5 YTL ödemişiz her bir bilete.
Uçağa bindikten sonra da herşey normaldi, anons yapan elemanın "Bayanlar baylar ve sevgili çocuklar!..." şeklindeki 23 Nisan havasındaki girişinden gayrı. İkram arabası geldiğinde ise gördük hanyayı konyayı.

Hostes : Birşey alır mıydınız?
La Santa Roja (Alala sandviç mi salata mı diye sormadı??) : Opsiyonlarımız neler?
Hostes : Koltuk ceplerinde bulabilirsiniz listeyi.
La Santa Roja (Ding!!) : Ha, anlıyorum. Ücretli. Teşekkürler, birşey almayacağız. (Böylece kardeş de aç susuz bırakılır.)

Bunun üzerine sırf merakımdan açtım baktım menüye;
Fincan çay : 4 YTL
Kutu kola : 5 YTL
33 cl kutu Efes Pilsen : 6 YTL
Jambonlu kaşarlı sandviç : 10 YTL

Uzun süredir yürürlükte olan bir uygulamaymış sanırım bu, ilk defa Pegasus'a bindiğim için yeni karşılaştım. Bundaki amaç da güya masrafları kısmakmış. Ulan derdin masraf olsa maliyetine verirsin ikramları, bir fincan dallama çaya 4 YTL istenir mi? Aynı şirketin internetten check-in yapmak istediğinizde 5 YTL istediğini, kişi başı bagaj limitini 20 kg'den 15 kg'ye düşürdüğünü, ekstra bagajdan alınan ücreti 2 katına çıkardığını, iş başvurularından dahi 10 YTL ücret aldığını, 100 kişilik uçakları sıkışık tepişik koltuk doldurarak 120-130 koltuklu yaptıklarını da unutmamak gerek. İlk çıktıklarında ucuzdular bir de bunlar, şimdiyse iyice abartılmış durumda. Demem o ki bir daha Pegasus mu, noooo!!!

PS. Internetteki menüler ile uçaktaki menülerdeki fiyatlar birbirini tutmalı mı diyorsunuz yoksa? Aaa, ne münasebet ki??!!

6 Aralık 2008

Bayram


İyi bayramlar millet!
9 gün tatilde bir kaçamak yapalım ama, değil mi :)

5 Aralık 2008

Sağlık Köşesi

Günümüzde gençler "korunmak" deyişinden istenmeyen gebelik ya da en fazla AIDS'e karşı önlemleri anlıyor. Size en az onlar kadar tehlikeli bir konudan bahsedeceğim bugün; rahim ağzı kanseri.
Sadece ilişki sırasında değil, çok yakın tensel temas ile dahi geçebilen bir virüs olan HPV, bu hastalığa sebep oluyor. 4-5 yıl kadar süren bir aktivasyon süresinden sonra gaza gelen virüs, siğil ya da kanser olarak hortluyor.
Bundan korunmak için geliştirilen bir aşı mevcut. Erkeklerin taşıyıcı olduğu bu virüs, onlarda da penis kanserine sebep olabiliyor. Erkek jinekoloğumun kendine aşı yapması da bunun oldukça yüksek bir risk olduğunu gösteriyor zaten.
0-2-6. aylarda yapılacak 3 doz aşı ile ömür boyu %100'e yakın bir oranında koruyuculuk sağlanıyor. 9-26 yaş aralığı için önerilen aşının maliyeti biraz yüksek; tek bir dozu 250 YTL civarında. Aşı şu an pek çok sağlık sigortasının kapsamına dahil olmakla beraber, sigortalar bunu kapsamdan çıkarmak için uğraşıyorlarmış. Elleri çabuk tutmakta fayda var!
"Benim tek bir partnerim var" da bir savunma değil. Unutmayın, partnerinizin sizden önce kimlerle beraber olduğunu bilemezsiniz. Onların da daha önce kiminle beraber olduğunu. Onların da... Korkunç bir zincir!
Amerika'da 9 yaşındaki kız çocuklarına uygulanması zorunlu olan bu aşı, ilerideki çok can kaybını önleyecek gibi görünüyor. Tüm dünyada kadınlarda en yaygın görülen 2. kanser türü (1 elbette ki meme) olan rahim ağzı kanseri ile ilgili Sağlık Bakanlığı'mızın düşünceleri ise oldukça acıklı:
“Rahim ağzı kanseri aşısı Türkiye için çok gerekli değil. Bizim için tarama programları önemli. Çünkü rahim ağzı kanseri ülkemiz için şu an sorun değil. Kadın kanserlerinde 9’uncu sırada.”
Bizim kadınlarımız nasılsa evlenene kadar seks yapmaz. Evlendikten sonra kocasının kimbilir ne zaman bir Nataşa'dan kaptığı virüs ona bulaşırsa da kaderine razı gelip kırar dizini oturur. Aşı maşı onun neyine?! Analarımız, çileli analarımız...
Dikkatli olun gençler. Love yaparken kaka yapmayın.

4 Aralık 2008

Evlilik danışmanı Alice

İlişkileri ve evlilikleri kurtarmak adına bir önerim var; çift kişilik yatak yasaklansın.
Arada ne geçmiş olursa olsun, gece olduğunda kocaman yatağın iki ayrı ucuna kıvrılamasın çiftler. Mecburen kucak kucağa, nefes nefese uyusunlar.
Ten dokununca akıl kaçar malum...

Hak

Ağlamayan bebeye meme vermemek gerek.
Memeyi kolay bulunur birşey sanma ihtimali yükseliyor.

2 Aralık 2008

Bayram Tatili

01.12.2008 @Radikal:

Kurban Bayramı'nda tatil 9 gün
Bakanlar Kurulu toplantısının arından açıklama yapan Cemil Çiçek beklenen açıklamayı yaptı: 12 Aralık'ta kamu çalışanları idari izinli. Köprü ve otoyolllardan geçiş bedava.

Benim işine gelince kamu, işine gelince özel sektör gibi davranan şirketim ne yapıyor peki? 9 gün tatil OK, ama 1 gün yıllık izninizden düşülecek. İznim kalmadı ki ehehe neyse borç yiyen kesesinden yer :p

1 Aralık 2008

3-dimension

Julian Beaver ismi çok tanıdık gelmiyor olabilir ama tebeşirle sokaklara çizdiği 3 boyutlu resimlere çoğu internet kullanıcısı aşina. Kendisi Türkiye'de imiş haftasonu, Cevahir AVM'nin davetlisi olarak. İstanbul'u temsil eden bir resim yapılması istenmiş Julian Bey'den, öneri olarak da bir bina resmi yapması söyleniyor. (İstanbul'un sembolü bir bina mı olacakmış?! Durun bakalım tahmin edeyim, Cevahir Holding binası filan olabilir mi talebiniz??) Bunun üzerine ressamımız bina yapmaktan hoşlanmadığını söyleyip oturup düşünüyor, araştırıyor ve İstanbul'u "lale, tavla, nargile, Türk lokumu, cezve, çaydanlık, çay bardağı ve kilim" motifleriyle tasvir etmeye karar veriyor. (Tam da Turizm Bakanlığı'nın yaptırdığı Türkiye tanıtım reklamlarına benzemiyor mu? Derin araştırmalar reklamı izleyerek geçen 3 dakika sürdü herhalde?) Her neyse, binadan daha iyidir. İşte Türkiye'nin 3 boyutlusu :


Çok oryantalist!!