23 Şubat 2009

In da system

Pasaportumun geçerlilik süresini uzatmak için Emniyet Müdürlüğü'ne gittim bu sabah. Pasaport Bürosu'nda sağ tarafta iki polis ve kutu kutu pense bir dolu alet gelenleri önce bir elden geçiriyorlardı ki ne olduğunu sıra bana gelince anladım; parmak izlerini alıyorlarmış! Biraz itiraz edecek oldum ama bunun 5 aydır yürütülen bir uygulama olduğunu, kendimi suçlu gibi hissetmemin yersiz olduğunu, parmak izi alma işleminin artık ehliyet alırken de uygulandığını, Allah korusun bir kaza olduğunda üzerimizde kimlik yoksa kim olduğumuzu tespit etmekte kullanılacağını filan zırvaladılar. İtiraz işe yaramadı tabii, paşa paşa verdim 10 parmağın ayrı ayrı izini. Ama polis hatun iki serçe parmağımın ve sağ başparmağımınkileri alamadı, çok bilgisayar kullanmaktan aşınmış, kaliteli bir iz alınamıyormuş muhahah. Bu tespitten sonra parmaklarıma baktığımda ben bir aşınma görmedim, gayet güzel parmaklardı. Halt etmiş o makine.
Sam Amca sana geliyorum!

4 yorum:

GULTEINEN ENKELINI dedi ki...

Aslinda parmak izi sisteminin pratik yanlari var.Bazi ulkelerde oturma musaadesi olanlar bir kart ve parmak izleri ile pasaport kuyruguna girmeden "pit" diye ulkeye giris ve cikis yapabiliyorlar.Ornagin U.A.Ede oyle.

La Santa Roja dedi ki...

Bizim ülkemizde bu ancak fişlenmeye yarar :p

hep dedi ki...

Şu koyduğun parmak izi kiminki acaba. Şimdi sen bunu buraya koymakla bi nevi, o kişinin kimliğini ortaya döktün. Yarın birileri bu parmak izinin sahtesini yapıp,suç mahallinde kullanıp, her nevi suç işlerse nolcek ha, hiç düşündün mü sen bunları:))Hem şeriatın kestiği parmak acımaz, boyadığı parmakta gül biter bilmez misin:)

La Santa Roja dedi ki...

Valla google images'ta çıkarak yeterince yakmış kendini bu izin sahibi arkadaş, benimki ancak üstüne tüy dikmek olur :)