5 Mayıs 2010

Hak hukuk

Dün gece arabasına bindiğim taksici klasik "Bütün taksiciler üçkağıtçı, bir ben namusluyum." konulu tiradını atarken zamanında Cevahir Oteli'nin önünden aldığı İngiliz bir müşteriyi, otel görevlilerin götürürse karşılığında €100 alacağını söylediği balık restoranına değil de kendi tanıdığı bir yere götürdüğünü anlattı. Burada birlikte balık yedikten sonra adamı otele geri getirdiğinde taksi hesabının üzerine 65 TL tutan balık parasını da ekleyip €100 hesap çıkardığında adamın kendisine €500 uzatıp "Ben çok iyi Türkçe biliyorum aslında, diğer taksiciler beni anlaştıkları yerlere götürüp €750 hesap ödetiyorlar, balık da harikaydı, bu para sana helal." komplikeliğinde ve Türklüğünde cümleler kurduğunu söylediğinde bende birşeyler koptu. Ama asıl kopuş, taksicinin adamın neden kazıklandığını bile bile bu parayı ödemeye devam ettiğini önce bana sorup akabinde cevabını kendisi verdiğinde yaşandı:
"Bunlar gavur ya, bunların hakkını alınca öte dünyada helalleşemiyorsun. Onların günahını da alıp direk cehenneme gidiyorsun. Onlar da bunu bildiğinden haklarını yediriyorlar."
Herkeş bir Dan Brown olmuş haberimiz yok.

9 yorum:

Pinor Çen dedi ki...

Yuh artık!

noraashira dedi ki...

ahaha çıkarımlarına bayıldım amcanın.

pippi haşmet dedi ki...

uvuvuu :)

turumcu dedi ki...

Oha yoruma bak, adam bir feylezof adeta. Bu durumda ona ünlü düşünür Mustafa Topaloğlu'nun şu dizeleriyle seslenebiliriz: Felsefe yapma (don't make filozoofi :P)

İLug@ dedi ki...

vay anasını sayın seyirciler!

yamesin dedi ki...

ouv:d

varol döken dedi ki...

şu hayatta bir tane taksici tanırım:

http://www.besttaxidriver.com/

La Santa Roja dedi ki...

Chen nasıl hayalgücü ama :)

nora ben de bayıldım da sesimi çıkaramadım, hıhı diyebildim ancak!

pippi haşmet, onu bile diyemedim bak.

La Santa Roja dedi ki...

turumcu'm akraba olabilirler mi ne diyorsun?

İLug@ biz akıl edememiştik hiç bunu değil mi :)

Rory, evet ondan :)

varol bence bu amca da onla yarışır.