30 Mayıs 2010

Tombik Tombik Hoop Tombik

Bildiğin faşist bir yazı yazacağım, başından uyarayım.
Eski arkadaşların yeni çekilmiş fotoğraflarına bakarken (Facebuk klasiği) farkettim; böyle şişko, bir şeye benzemeyen kızlar kendilerince önemli yerlere giderken giyinip süslenip makyaj yaptıklarında çok komik oluyorlar yahu. Tamam onlar da insan ama zaten gıdığın var, zaten benden bile pigmesin, ne bileyim çift çenen, gözlerinin altında Migros torbası kadar torbalar ve tabak gibi bir yüzün var. Suratını pudrayla bembeyaz yapıp kahverengi anne ruju sürmek, üstüne şifon gömlek ve içine askılı giyip ilk 2 düğmeyi açmak bütün bunların üzerine palyaço imajı oluyor, çok üzgünüm ama öyle.

4 yorum:

lazanya dedi ki...

bu dediklerini sadece kilolular mı yapıyor yani? tartışılacak bir konu aslında. belki de facete gıcık olduğun tipler öyle? şişkoyuzaminakoyim diye blogumuz var fakat yazarlarımızın hiç biri anlattığın gibi değil :)

bir de faşistlik demişsin ama ben bir bağ kuramadım sadece zayıf kızın şişkolara gıcığı diyebilirim.

:)

Leah dedi ki...

Ben şişmanları çok severim. Birçok zayıf insana göre komplekssiz ve sempatiktirler. Hele hele kilolarıyla barışık olanlar öyle bi giyinirler ki zayıf insanların kendine zerre yakıştıramayacağı şeyleri on numara yakıştırırlar kendilerine.

Bu faşist bi yazıdan ziyade biraz aşağılayıcı bi yazı olmuş. "böyle şişko, bir şeye benzemeyen kızlar" demişsin ya kendinden çok emin bi şekilde, belki de başkaları seni bir şeye benzetmiyorlardır? Senin sürdüğün pudra onlara bembeyaz geliyordur? Şimdi ben bunları sana söyleyince "Bunu bana kimse diyemez" dersin, belki de bu eleştiriyi kaldırmazsın, çünkü kendine yakıştırmazsın. Sana yapılmasını istemediğin şeyi sen de başkasına yapma derim sana o zaman ben de.

Eğer onları zevksizlikle suçlarsan anlarım eleştirini ama böyle uzaktan uzaktan okuyunca da hiç de öyle gözükmüyor yahu :)

lazanya dedi ki...

http://siskoyuzaminakoyayim.blogspot.com/

;)

La Santa Roja dedi ki...

Lazanya, bu yazıyı yazmama sebep olan fotoğraftaki kızımızı tarif ettim yazıda. Şişkolara gıcığım yok, olması için de bir sebebim yok. Bu yazdıklarımı yapan kadın kişi hakkaten kötü görünüyor, yapmasınlar artık diyorum yani :p Yazının faşistliği de sadece şişko olmayıp üzerine -üzgünüm ama- çirkin olan birinin bu özelliklerini güzel görünür hale getirmek yerine üzerine bir de böyle giyinip sürünmesine olan açık tepkidir. Bildiğin ayrımcılık :p

Leah, alınganlığının ve saldırganlığının sebebini anlayamadım ama alıntı yaptığın cümlemdeki anlam "şişko=bir şeye benzemeyen kızlar" değil. Hem şişko, hem birşeye benzemeyen, üzerine de böyle kötü bir takım süs püs konduran bir insan evladı üzerinden genelleme yaptım. Bir de ben baya bir şeye benzerim de yazıdaki ana fikir fiziksel farklılıkları aşağılamak değil, bunun üzerine tuz biber ekmeyi eleştirmek.