20 Eylül 2010

Dijifobia

20.09.2010 @ Radikal :

Skype ve MSN'den sonra en çok kullanılan sohbet uygulaması Google Talk'taki bazı konuşmaların firmanın üst düzey mühendisi David Barksdale tarafından takip edildiği ortaya çıktı.
Google yöneticilerinin de kabul ettiği bu habere göre David Barksdale adlı 27 yaşındaki üst düzey bir Google yazılım mühendisi kullanıcıların hesaplarına girerek sohbet kayıtlarını ve yazışmalarını okudu. Küçük yaştaki kız ve erkek çocukların mağdur olduğu gelişmede Barksdale’in yazışma kayıtlarına girerek kullanıcıların özel hayatlarına dair bilgiler sızdırdığı ve onları tehdit ettiği belirlendi.

Birkaç yıl önce, gmail'den mail attığım birinin Facebook'ta arkadaş olarak önerilmesiyle bir kıllanmış, gmail şifremi bilmeyen ve hesaplarımı bağlamadığım Facebook'un kayıt sırasında "Accept" ettiğim hangi bit kadar yazıya dayanarak adres defterimi böyle alenen kurcaladığına inanamamıştım. İnternet hayatımızda vazgeçilmez olana dönüşüp sınırsız kişisel içeriğimiz hem kendi, hem sevgili arkadaşlarımız tarafında ortalığı saçıldıkça kaşıntım tutup paranoyam hortluyor ama şu devirde facebook, twitter, friendfeed, thumblr, blogger, gmail, hotmail, msn, yahoo, youtube, last fm, formspring, yemek sepeti vs vs ne kadar dijital kimliğimiz varsa silip sırra kadem basma fikri da bildiğin hayalperestlik. En başından hiç girmemek lazımmış bu işlere. Hem silsek de bilgiler baki, birkaç gün önce, Melozilla'nın sildiği bir albümdeki fotoğrafların hala Facebook'ta olduğu ve tag'lenmiş kişilerin profillerinden ulaşılabildiklerini farkettim.
Korkarım eli de kaptırdık, kolu da, götü de.

4 yorum:

Hayat_Erkeği dedi ki...

upssss bitttik

La Santa Roja dedi ki...

Ne sandındı :p

varol döken dedi ki...

uzaylılar tek tek ip atışı ile vuracak hepimizi naberrrr!

La Santa Roja dedi ki...

Dinamik IP var herkeste, birşey olmaz :p En fazla modemi resetleriz.