13 Aralık 2010

Kronolojik

Geçen gün arkadaşlarla yaptığımız klasik geyik "nereden nereye" temalı bir muhabbette mevzu bahis cep telefonlarıydı. Öyle zırt pırt telefon değiştiren biri olmamama karşın şimdiye kadar 10 yılda elimden 9 tanesi geçmiş.

"Tuğla bozması A1018'den IPhone 4'e, tey tey!" de bu kült geyiğin bir parçası da beni asıl meraklandıran bir 10 yıl sonra neremize takılmış nasıl bir mikroçip ile konuşacağımız. 2020'de beynimize yediğimiz radyasyondan kurtulanlar yorum yapar bu postun altına artık.

6 yorum:

MERY DAIMON dedi ki...

Ben telefonla konuşmasını sevmiyorum mesela.. demem o ki; uzun uzadıya konuşmalar beni sıkar misal. Zaten zararları da ortada.. niye on saat kulağımda dursun ki.. çok lazımsa yüzyüze oturur konuşuruz ya da internet herkesin evinde. Cepte olmuş kaç yazar. ,)

andelib dedi ki...

Bi de tavuksuyu tabletli çorba içmeyenler :))

varol döken dedi ki...

ilk telefonum 2001 yılında hediye geldi... ondan sonra 3 telefon değiştirdim, 4. ve sonuncu olanı bataryası bitmese bir 10 yıl kullanırım...

senden çokları da var biliyorum ama 10 yılda 9 telefonla bu işten sıyrılamazsın!

La Santa Roja dedi ki...

Ben de hiç sevmem Mery, şimdilerde keşke hiç bulaşmasaydım cep telefonu işine diyorum ama eroin gibi meret, bırakılmıyor ı-ıh.

andelib eminim tabletin zararı bunun yanında devede kulaktır yahu :) Ben gene zarardayım.

Varol ben teknolojiyi severim yea :D Ama bir hafifletici sebebim var, bunlardan birkaçını aynı anda kullandığım için bu kadarını eskittim. Öğrencilik boyunca (2000-2005) 2 tane telefonum vardı; bir Turkcell; iki öğretmen hattı Avea. Sonra bu işe girince yanlarına bir de şirket hattı katıldı, etti 3. Şimdi Avea gitti, kaldı 2. O bakımdan suçsuzum hakim bey amca.
Dip not. Son telefonumu 3 yıl kullanmayı planlıyorum bak. Taksitleri 1 yılda bitecek zaten :p

varol döken dedi ki...

telefonlardan biri dağda kayboldu bu arada:) diğer ikisinin de bataryası bitti ve şerefsiz telefon şirketleri piyasaya yenisini sürmedi, zaten siemens de telefon üretmiyor artık... oysa o sarı lacivert siemens'i ben hiç bırakır mıydım... hatta biten bataryasının yenisini almak için sirkeciye gidince, abi bu telefonları üretiyorlar mı hala, yeni mi aldın demişti...

ibretlik bir paylaşım, maşallah de, malının değerini bil, kedi canını ye onun:)

La Santa Roja dedi ki...

Sarı lacivert telefon mu olur be üfff
Malımın değerini çok biliyorum, ekran koruyucular kılıflarla besliyorum onu zira daha bir süre taksitlerini ödeyeceğim merak etme ;)