18 Şubat 2011

İcat çıkarmak

Şimdi çoğunuz biliyordur belki bu diyeceğimi, hatta utanmadan tek gayesi sizlere birşeyler katmak olan bendenizi "Salak, yeni öğrenmiş!" diye aşağılayabilirsiniz de, ama tüm bu riskleri göze alıp bu buluşumu sizlerle paylaşacağım. Asıl cesaret budur.
Bir adet Chrome sayfası açılır. Adres çıbığına atıyorum bir "www.zargan.com", bir "www.seslisozluk.com" yazılır, ardından Tab tuşuna basılır.
Voila! Sayfaya girip tekrar arama kutucuğuna kelimenizi yazmadan direk buradan site içinde arama yapabilirsiniz.
Bence çok faydalı bir eser oldu bu post.
P.S. Elbette ki Enter'a basacakken yanlışlıklan Tab'a basarak farkedildi bu kısayolü, ama yanlışlığın boyutunu bir Tab'e bir de Enter'a baktığımda daha net farkettim. Bence söz konusu kendi bilinciyle hareket eden ve adeta benim değil Tanrı'nın olan afacan bir serçe parmak.

14 Şubat 2011

Mübarek Valentines

Bugün benim için gerçekten kutlu ve önemli bir gün, bugün 14 Şubat.
Bugün itibariyle tam bir yıldır temizim, seni kullanmıyorum.
Pembe kalpler, çiçekler, kelebekler kâbilinden bir öneminin olmasını tercih ederdim herhalde, ama kısmet değilmiş.
Kutlu olsun, mutlu olsun. Cümleten.

6 Şubat 2011

Mikrobük

Facebook sayfam bu aralar pek bereketli; her hafta kesin bir düğün, bir nişan, bir söz haberi yayınlanıyor. Yıllardır görmediğim kızların beylerinden haberim oluyor böylece. Tek söyleyebildiğim;
Aman yareppim!!!
Yine eli yüzü, boylu poslu kızlar hepücüğü maşallah, bu hilkat garibelerinin yanında ne arıyorlar yahu?! Bir tane mi yüzüne bakılır adam olmaz, nedir bu? Bodur, kel, göbekli, beyaz saçlı, çiçek bozuğu ciltli, boyacı tipli adamlar ele geçirmiş kuşağımın kızlarını. Korkuyorum günlük, salgın bir hastalık da bu, bana da bulaşır diye. Maske ve antibakteriyel jel ile dolaşacağım artık dışarıda, olmadı insan ırkıyla iletişimi keseriz yapçek birşey yok.

2 Şubat 2011

Yuh ak

Yurtdışında bulunan İrlandalı Genel Müdür'ün karısının, feng shui'ye göre adamın odasını temizlemek için ofise gelmesi kabul edilebilir bir durum değil elbet. Ama tütsü yakıp ofisin içinde dolanması, elindeki havanda birşeyler döverken her köşeye uğraması, sürekli çan çalması ve alerjik astımlı biri olarak kendisine öksürükler eşliğinde "WTF?!" bakışı attığımda gülümseyip oraya buraya üflemesi artık aymazlık oluyor sanki?
I hate this place.
I hate this place.
I hate this place.