2 Nisan 2008

Şakaa


Dün 1 Nisan'dı. Ev arkadaşım Melo ile hayatımızın en salak döneminde, yani lisede yaptığımız 1 Nisan şakalarından konuşurken farkettik ki, güzide ülkemizin her bir köşesinde yeniyetmelerin aklı aynı çalışıyor. Yaptığımız salak "şaka"ları sıralarsam eminim ki bir sürü insan "Aaa biz de yapmıştık aynısını, ne tesadüf" diyebilir. Buradan açıklıyorum arkadaşlar, buna tesadüf denmez, hepimiz beyinsizmişiz denebilir. Sıralayalım;


1. Sınıf Değiştirmek:

Aynı yaşlarda, aralarında arkadaş ilişkilerinin bolca olduğu iki sınıf sınıfları değiştirir. Amaç içeri giren hocayı "Acaba yanlış sınıfa mı girdim?" endişesine düşürmektir. Salakçadır.


2. Yazılılarda Balık Çizmek:

Dikkat edin sınav değil yazılı dedim, zira o zamanlar bu şeylerin adı yazılıydı. Herkes (Ödlek nerd'ler hariç) o günkü yazılıda kağıdın üzerine balık resmi çizer. Salakçadır.


3.Uçan Mürekkep:

Hocanın gözü önünde sınıf başkanı ya da iyi öğrencilerden biri sınıf defterinin üzerine kazayla mürekkep döker. Bunun uçucu mürekkep olduğunu bilmeyen öğretmen panik olur, kızar, bağırır çünkü bilinir ki sınıf defterine zarar vermek disiplin suçudur. (Bu nasıl bir yüceltme böyle, altı üstü kıçıkırık bir defter!) Salakçadır.


4.Hapşuruk Tozu:

Üzerine hapşuruk tozu dökülmüş çiçek örtmene verilir, örtmen çiçeği koklar, hapşurur, sonra öğrencilerine kızar. Salakçadır.

Bu şakaya bir edit orta birdeki bizim sınıftan gelmiş; hapşuruk tozunu örtmenin burnu yerine kendi burnumuza zerk etmiş, hapşura hapşura bir hal olmuş ve bütün sınıf tuvaletlere taşınmış idik. Aman ne şaka, ne şaka!


5.Sıralara ters oturmak:

Yani açıklama dahi yapamıyorum. Salakçadır.


6.Maske takıp insan korkutmak:

Bol saçlı, kezzap eriyiği tipi maskeleri surata takıp kapı pencere kenarına saklanmak suretiyle gelen geçene böö'leyerek yapılır. Mensubu bulunduğum sınıf bunu kimya öğretmenine yapmış, öğretmenin düşüp bayılmasıyla da disiplini boylamıştır. Salakçadır.


Tanrım devam edemiyorum...

4 yorum:

mimi wonka dedi ki...

Dün 1 nisandı değil mi, valla unutmuşum:s etrafımda şaka falan yapanda yok öyle boş boş geçirdik 1 nisanı...

yazdıklarının hepsini ilk ve orta öğrenimim boyunca yapmıtım hele orta okulda fareden deli gibi korkan bir hocva için sııfa getirttiğimiz oyuncak fare olayını hiç unutmam, kadın kkorkudan ağlama krizine girmişti bir güzel azar işitmiştik :puuf

Ayrıca o ankete hepsi seçeneği eklensin lütfen, hem sayısalı tutturuyorsun hemde tek kişiyi getircen öyle mi? Ne cimrisin Alice:))

Adsız dedi ki...

İyi ki devam etmemişsin. Sınıf değiştirme numarası dışında diğerlerinin hiç birini yapmama rağmen kendimden tiksinmeme engel olamadım. Ama madem bunları hemen herkes yapmış, o halde herkesten tiksiniyorum. =)

www.buzcevheri.com

(Süper)Cem dedi ki...

osuruk bombası olayı vardır ki o en rezilidir bunların arasında ahjahaha

Adsız dedi ki...

Okulun bahçesinde büyük ağaçlar vardı adını hatırlamıyorum.Yapraklar çok pis kokardı.İlkokuldayken bir 1 nisan ama hangi nisan hatırlamıyorum herkes bu yapraklardan tomar tomar alıp sınıfta ezmişti.1 ders kaynatmıştık.

Salı günü stajım vardı ilköğretim 6.sınıflara derse girdim."şaka gözü" diye birşey yoklama kağıdının arasına koymuşlar.Ama fayda etmedi bizim hocaya adam hissizin teki.

Şimdi düşününce tabi ki salakça geliyor ama o çocuklar bile ben hocaya söylemeyeyim diye yalvardı.O dönemde böyle konulara iştahlı olmayan öğrenci bulamazsınız zaten.