21 Nisan 2008

Çorba

  • Dün akşam saat 18:00 küsür itibariyle kendi adıma Film Festivali'ni kapatmış bulunuyorum. Toplamda 12 film izleyip birine geç kalarak bir görsel bombardımana maruz kaldım. Tek tek filmlerden bahsetmeyeceğim ama 9,90 YTL'yi izlemeyenin ağzına Tarkan'ın dili girsin diye beddua edecek kadar fanatik oldum. İzleyin kesin!

    Bu kadar kısa sürede bu kadar yoğun bir izleyiş deneyiminden sonra 1 ay film izlemem herhalde derken dün akşam Digiturk'te The Painted Veil diye bir filme takıldım. Edward Norton'cuğum ve Naomi Watts'ın oynadığı filmin görüntüleri de süperdi ama müzikleri tek kelimeyle muh-te-şem-di! Acele indirip dinleyin. (Yaşasın katır!) Hemen hemen bütün parçaları Prag Senfoni Orkestrası icra etmiş.
  • Bu sabah daha önce bahsettiğim, dünyanın en pahalı benzinini kullanmamıza karşı başlatılan eylemin ilk günüydü. 07:45'te Mecidiyeköy'deydik. Servisçi amca antenine siyah kurdelesini bağlayıp gelmiş ama etrafta başka kurdeleli kimse yoktu. Tam 07:45'te Maksimum Nihat'ın işaretiyle kornaya basmaya başladık. Başta kimseden ses çıkmadı, üstüne üstlük millet de tip tip bakmaya başladı. Derken bir dolu insan utangaçlıklarını yenip basmaya başladı kornalara, ortalık cümbüş alanına döndü. Servis içinde nasıl gaza geldik yarabbim, bizim eylemimiz gelmiş. Bin atlı çocuklar gibi şendik resmen. Sonra Seyrantepe tarafında olan bir kazadan ötürü 2.Köprüye gidişlerin kapalı olduğu anaonsu geldi radyodan. 2.Köprüye yaklaştıkça gördüğümüz manzara inanılmazdı yahu! Sanki sokağa çıkma yasağı gelmiş de biz aradan kaçmışız gibi, bomboş gişeler bomboş bir köprü. Bir an için nasıl mutlu oldum ama sonra kendimden utandım resmen, umarım o kazada ölen yaralanan olmamıştır. Bu trafik adamı insanlıktan da çıkarıyor!

  • Taze haber : Yeni bir kanun tasarısı geliyormuş meclisten koşar adım. Şu andaki düzenlemeye göre çalışan ve bu esnada evlenen kadınlar, evlendikten sonraki 1 yıl içinde işten ayrılırsa "Kocam izin vermiyor çalışmama" diyerek kıdem tazminatı almaya hak kazanıyorlar. Yeni düzenlemeyle bu hak ortadan kaldırılıyor. Yapısı itibariyle pek savunduğum bir kanun değil, eşitlik eşitlik diye bağırırken diğer taraftan "Ben bilmem, beyim bilir" düsturunu uygulamak ve uygulatmak da samimi değil. Yine de ülkemin gerçeklerini düşünürsek çoğunluk için geçerli olan durum bu. Karışık duygular içerisindeyim bu kanuna ve kaldırılmasına karşı anlayacağınız. Yine de işin ucunda para var, 30 Nisan'a kadar halledebilir miyiz ki bu işi diye sorayım bakalım erkekime :p

  • Sabah servis beklediğim yerde karşılıklı süzüştüğümüz grup Nortel Netaş'ta çalışıyormuş, servislerindeki yazıdan gördüm. Yüzlerindeki canlılığa ve kılık kıyafete bakılırsa ya call center'da çalışan öğrenciler ya da stajyerler. Kot pantalonla gidilen bir iş istediğime karar verdim artık.

  • Cumartesi akşam üzeri Nişantaşı'na karşı Mado'da oturup 10'ar YTL'lik kup dondurmalarımızı yerken Sayısal Loto çıkarsa neler yaparız hayalleri kurduk. Biraz samimiyetsiz gördüm bizi, ama hakkaten ihtiyacımız var o paraya. Saadetimiz buna bağlı. Duyuyor musunuz ey yetkili merciler?! Bu haftaki ~5 trilyonluk heyula ikramiyeye talibiz. Çok şekilli harcama planlarımız var. Gözünüz arkada kalmaz, emin olun. Saygılarımla arz ederim.

    PS. Yann Tiersen'i hakkaten bu kadar çok mu seviyorsunuz, yoksa Mimi abarttın mı hileyi?!?

8 yorum:

turumcu dedi ki...

Teorik konuşuyorum çünkü bu konuda istatistiki bilgi sahibi değilim ve diyorum ki: Çalışan kadının "Kocam çalışmamı istemiyor." gerekçesiyle işten ayrılırken kıdem tazminatı almaya hak kazanması, erkek egemenliğinin, kocanın karısının çalışma hakkı üzerindeki karar gücünün devlet tarafından meşru kılınmasıdır.
Kadının çalışmayı bırakması değil, aksine kendi ekonomik özgürlüğünü kazanması desteklenmesi gerek. Bu nedenle bu yasa değişikliğinin yanısıra, pozitif ayrımcılığın yerleştirildiği yeni düzenlemelerin olmasını talep ediyorum.
Bir de şu var, kısa çalışma hayatımda bu tazminattan aslında böyle bir durum olmadığı halde "Kocam çalışmamı istemiyor." diyerek faydalanan iki örnekle karşılaştım. Değerlendirme yaparken bu tür olasılıkları da göz önünde bulundurmakta fayda var.

PS. Evet Yann Tiersen'i seviyoruz, ama benimkinde hile yok :D

mimi wonka dedi ki...

içime doğuyor ikramiye size çıkacak, listedeki "Mimi ve Yann, boğazda romantik yemek" şıkkını en üste taşıyınız pliz, ayrıca anketler yalan söylemez Alice hanımcığım ehii:D

(Süper)Cem dedi ki...

Valla bu sayısal bu hafta kafadan 5-6 trilyor verir. Ben de talibim. Geçen hafta 3 tutmuş, onun parasıyla oynayalım bakalım. Para parayı çeker hesabı. Tek başıma çıksın ama bana gf

si-men dedi ki...

sayısal bana çıksın
çalışmak istemiyorum
barselonada bir yaşam kurmak istiyorum puf

film hoşa benziyor, ama bulamadım
indirip izlediğim gün ses edeceğim sana

Adsız dedi ki...

O değil de 10 ytl'ye dondurma yerken insanın bir tarafı sızlamalı diye de eleştirel bir kelam etmeden de duramıyorum.
Ettim bile.. =)


www.buzcevheri.com

La Santa Roja dedi ki...

Özeleştirimi eksik etmedim o konuda dikkat edersen :p Ben böyle gördüm canım babamdan, herşeyden kıs boğazından asla. Yorumlamada bazı farklılıklar olabilir ama anafikri gayet uyguladığımı söyleyebiliriz.

Adsız dedi ki...

=)

Avm Cadısı dedi ki...

Şimdi gayet alakasız olacak ama evet nortel netaşta çalışanlar gayet rahat bir ortamda çalışıyorlar, uzun saçlar, küpeler, kotlar, çalışma saatleri esnek, home office olanakları falan filan... ben stajyerdim gerçi ama adı center of excellence olan call center-cennet mekanda da genelde yabancı uyruklu kişiler çalışıyor. gitmeyin gitmeyin dediğim tek yeridir finans, yoksa çok eğlenmiştim cidden ben de orada 4 ay...