18 Nisan 2008

Susmayın leyyn!

Dünyanın en pahalı iletişimi, dünyanın en pahalı akaryakıtı, dünyanın en pahalı interneti, dünyanın en pahalı suyu, dünyanın en pahalı eti, dünyanın en pahalı otoyolu, dünyanın en pahalı elektriği, dünyanın en pahalı buğdayı, dünyanın en pahalı zeytini, dünyanın en pahalı zeytinyağı... bizim ülkemizde. Burdan yola çıkarak dünyanın en zengin halkı olmamız gerekiyor, fakat alakamız yok. Bilmiyorum bir işe yarar mı, aslına bakarsanız hiç umudum da yok, ama boş boş oturmaktansa bir tepki koymak iyi olur düşüncesindeyim.

"Hükümet 2010 Avrupa Kültür Başkenti ilan edilen İstanbul'daki organizasyonlara fon yaratmak için üç yıl süreyle benzine 1.5, motorine ise 1 YKr zam yapacak"
3 yıl sonra da kalkacak bu zamlar tedavülden, değil mi?

Durumdan rahatsız olanlar, 21 Nisan Pazartesi gününden itibaren saat 07:45'te araçlarınızın kornalarını 1 dakika süreyle çalarak ve ayrıca araç antenlerine siyah kurdele takarak bu son zammı protestoya davetlisiniz. Biz servis şoförünü ayarladık bile...

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Geçen gün bir sunum yapmam gerekiyordu.Hazırlandım bir tane belgesel izlettim millete.Adamın biri orada yaklaşık olarak şöyle diyordu:
"Ben elinde pankartlarla sayısız gösteri yapan insanları anlamıyorum.Onları gerçekten umursayan bir bürokrasi yok.Ses getirecek şiddet olayları yapmadıkça hükümetler sizi önemsemez."

Bu adama ben bir yerde hak verdim.Tüm bu zamları ve pahalılığı durdurmanın belki de tek yolu isyankar olmak.Toplu ve düzenli bir şekilde kargaşa çıkarmak olabilir.Ancak bizim toplum bu duruma hiç de meyilli değil.

(Süper)Cem dedi ki...

ehahahah Buraya yorum yapmak için girdiğimde yukarıdaki arkadaşın tırnak içinde verdiği bölümü söylemeyi düşünüyordum.

Böyle sikko protestolar bir boka yaramıyor, kimse kusura bakmasın. Şiddet içeren olaylar etkili olabilir ancak bu da insanları topluma yanlış tanıtmakla sonuçlanıyor çünkü bürokrasi ve devlet çok güçlü. Misal 1 mayısta işçi haklarını savunursanız terörist gibi lanse edilebiliyorsunuz.

Şahsen şiddet eylemlerine karşı değilim, gayet haz duyuyorum bu tür eylemlere. Tabi bu bomba patlatmak gibi değil, direk polisle çatışmak gibi sevimli eylemler.

Toplu olarak boykot güzel bir eylem olacaktır ancak devletin güçlülüğü kadar, her şeye rağmen bu ülkede devletçi ve milliyetçi düşünen insanların çokluğu ve bunun yanında "ya ben almasam mı düzelecek" tarzında boş vermiş düşünce yüzünden bu da pek mümkün olamıyor. Hesapta çok çabuk birlik olan bir milletiz ama hepsi fason. Onlar sadece milli maçlarda falan oluyor. Hayatımızı s.ken gerçeklere karşı futbol ve müzik her zaman güzel bir kılıf olmuştur zaten..

La Santa Roja dedi ki...

Anarşik mi oldunuz len başımıza? İster bana naif deyin, ister hayalperest. Ben olması gerekeni istiyorum kendi ülkemde de. Halkın çekinmeden tepkisini koyabildiği ve bu tepkinin muatab bulduğu bir ülke istiyorum. Şiddetle, hiddetle şu anda bulunduğumuzdan daha kötü bir konuma gelmek istemiyorum. Birileri de bu işleri olması gerektiği gibi yapmalı, duruma uydurarak değil.

mimi wonka dedi ki...

Alice'e katılıyorum ben, ne o öyle anarşik eyleme girelim fikrine bodoslama dalmışsınız hemen. :D

Anarşi karşıtı değilim hatta sempati duyuyorum kendisine fekat gerçekçi biriyim. Askerliğin zorunlu olduğu ve "vatan,millet,sakarya" görüşünün tee bebelikten itibaren empoze edildiği bir memlekette anarşi hareketi olamaz. Ordaki olamazın manası "eyleme geçirilemez fikirler" anlamında kullanılmamıştır, ayrıca belirtiyim.

Anarşi savunucuları pek güzel eyleme geçirirler fikirlerini hatta bende arkalarında durur destek olurum ama gelin görün ki hiç bi skimize yaramaz o anarşik eylemler. Cem'in bahsettiği anarşi düzeninin oluşturulabilitesi var ama uzun vadede olabilitesi yok bence. Başka bir coğrafyada başka fikirli insanlarla, belki...

Pahalı benzin konusuna gelince, bence müstahaktır bu millete, her evin 2-3 arabası var artık.Çok lazımmış gibi her önüne gelen kredi ile araba alır oldu. Trafiğin bizzat içine edip sonrada direksiyon başında sağa sola küfür sallıyorlar. Şahsi araç konusuna karşıyım efenim, kültür başkenti bıdı bıdısına zamlanan benzin fiyatlarına kendi penceremden bakıp iyi bir yan buluyorum bu şekilde.

Olurda ilerde "bir motosiklet sahibi olma" hayalimi gerçekleştirirsem, o zaman çıkıp hükümete küfürleri sıralarım belki, bilemiyorum...

(Süper)Cem dedi ki...

Bu ülkede ne anarşi eylemi etkili olur ne de bu tırt protestolar. Genel anlamda destekliyorum ancak bir işe yaramayacağını biliyorum. Misal yıllardır kola içmem savaş destekçisi oldukları için. Ancak neye yarıyor? Hiç bir şeye. Neden? Çünkü halkımız devlet tarafından onlarca yıldır yürütülen sistemli bir koyunlaştırma programında ve bu program süper işliyor.

Sen bir umutla kornaya basarsın, ve senin gibi umutlu olan bir 100 araba daha basar. Ancak diğer basmayan bin tanesi "amma kafa sktiniz yeter la hamuğagoduklarım" şeklinde bir replikle size cevap verir.

Hangi vatandaşa sorarsanız sorun -tabi rantçı olanlar dışında eheh- hiç bir zaman devlet yönetiminden memnun değildir. Bu devletin iyi yönetilmediğini ve aynı zamanda memnuniyetsiz bir ırk olduğumuzu gösterir. Ancak tüm bunlara rağmen akıl almaz bir şekilde devletçi bir yapıda yine bu vatandaşlar. Atatürk'ün devrimlerini kesinlikle yanlış anlayıp, yanlış yorumluyor vatandaşlar. Misal bir milliyetçiliği "Atatükr milliyetçilik demiş, o halde Türk olmayan herkesi dışlayalım" diye algılayabiliyorlar eheh.

Neyse ben konuyu darmadağın ediyorum ama çok bağlantılı aslında hepsi.

Sonuç olarak, koyun bir ırkız ve nereye sürülürse oraya gitmeye mahkumuz. Azınlıklar ses çıkaracaktır her zaman, son nefesine kadar, ancak çoğunluğun homurtusundan seslerini ancak kendileri duyacak.

Bu yüzden kural tanımaz bir kuralcıyım. Devlet düzgün yönetilsin, gözüm arkada kalmasın her kurala uyayım. Ama hal böyleyken anarşist düşünce daha yakın geliyor bana. Yıkılsın devlet, kalksın sınırlar, tek gerçeğin "insanlık" olduğunu anlasın beyinler..