16 Nisan 2008

Top 3

Alamanya'daki firmadan gelen 2 hatunla uğraşıyorum salıdan beri. Piyasa ziyaretiydi, yemeğiydi, oraya buraya götürülmesinin organizasyonuydu derken canıma yettiler. Yarın 12 gibi kendilerinden kurtulacağım inşallah. Bu esnada Buzcevheri'nin "Saygı duyduğum 3 hatun" ile ilgili mim konusunu da düşünmüş oldum ki işte top 3'üm:


1. Hülya Koçyiğit, nam-ı diğer Kınalı Yapıncak
Neden bilmiyorum bu kadını çok severim ben, hem sever hem Türk sineması adına çok başarılı olduğunu düşünüp saygı duyarım. Nerde bir Hülya Koçyiğit filmi görsem izlemeye çalışırım ki kadın gençliğinde maşallah hiç boş durmadığından malzeme bulmakta zorlanmam. Zamanında kendisinin pornosunun internette dolandığı iddia edilmiş, sırf buna inanamadığımdan söz konusu video izlenmiş ve Kınalı Yapıncak'ın suçsuz olduğu, videodakinin kızıl saçlı bir Alman olduğu tarafımdan teyit edilmiştir. Sanırım üzerimde böyle bir etkisinin olmasının sebebi "Kınalı Yapıncak" rolünün barındırdığı saflık, gurur ve talihsizlik yüzünden sempati duyuş.


2. Skin
Şimdi bu ablaya duyduğum hayranlık bir değişik. Kendisine duyduğum duyguların benzerlerini Brian Molko ve Ville Valo'ya karşı da duymaktayım ki bu üçünün de ortak noktası iki cinsiyetin de en güzel özellikleri bünyelerinde taşımaları. Skin'i de etkileyici bir kadın olarak mı, yoksa ortamın altını üstüne getirebilecek maço bir adam olarak mı gördüğümü bilemesem de üzerimde ilginç bir etki bıraktığı aşikar. Sesi, yazdığı şarkı sözleri ve yaptığı bestelerle de saygı duyulacak bir yaratık, ha?


3. Kleopatra
Tarihin tozlu sayfaları arasında sıkışıp kalmamış, hala dünyadaki insanların çoğu tarafından bilinen ünlü bir isim olan Kleopatra da saygı duyduğum kadınlar arasında. Bu saygının nedeni; aslında dötümden çirkin olan Kleopatra'nın, çevresinde uyandırdığı güçlü imaj sayesinde hala güzellikle özdeşleştiriliyor olması. Aslında çirkin bir kadın olduğu ortaya çıktıktan sonra dahi insanlar onu güzel olarak anmaktan vazgeçmediler, vazgeçemediler. Gerçekle bu kadar tezat oluşturan bir durumu bu kadar güçlü bir şekilde tarihe geçirebildiği için kendisinin önünde saygıyla eğiliyorum.

Çevremdeki kadınları ben de gözardı ederek bu 3'lüyü sıraladım, zira onları da hesaba katacak olursak herkesin listesi annesi, teyzesi, halası ve ninelerinden oluşurdu sanırım. Bu mim işinde yeniyim, dolayısıyla illa birilerine topu atmam gerekiyor mu bilmiyorum. Ama bloğumun düzenli okuyucularından olduğunu bildiğim Cem, Mimi Wonka ve Turumcu'ya yakan topu atıyorum, yaksın mı yakmasın mı onlar karar versin :)

8 yorum:

(Süper)Cem dedi ki...

hahaha

abi öncelikle ben Hülya Koçyiğit'in oyunculuğunu hiç beğenmiyorum. ahah Gerçekten bak, acaip yapmacık gibi geliyor bana o kadın. Aynı şekilde herkesin şiddetle önünde eğildiği şahsı muhterem olan Türkan Şoray ve Gülşen Bubikoğlu'da öyle. Bence berbat oyuncular ama güzellikleriyle falan kıvırmışlar bi şekilde ehueh

Kleopatra her daim güzeldir, güzel kalacaktır! ahahaha Biz yobaz ve sığ görüşlü insanlar olarak bunun değişmesine izin vermeyeceğiz. Yeni nesillere onu hep daş gibin, cillop gibin olarak aktaracağız ve hiç bir zaman aslında onun çirkinlik abidesi iğrenç bir kişilik olduğunu bilmeyecek yeni nesil. Ve bilseler bile aynen bizim gibi umursamayacaklar. Mantıklı düşünürsek aslında umursamaları için bir neden yok ortada. Çirkin olsa ne, güzel olsa ne? Bana mı varacakmış sanki gf Of, sardım :s

turumcu dedi ki...

Yahu kırk yıl düşünsem, Hülya Koçyiğit ve Kleopatra'nın senin 'Top 3'üne gireceği aklıma gelmezdi. Neyse ki Skin'i tutturdum, ne büyük başarı, aferim bana! Ama bak bottom 3 sorsalar, onda ne diyeceğinin tahminini daha iyi yaparım bence ehuhueh :D

La Santa Roja dedi ki...

Bana bu soruyu sorup 1 yıl boyunca unutturmasaydınız daha farklı sonuçlar çıkardı muhtemelen, ama kısa zaman diliminde düşününce bunlar geldi aklıma. Her daim en saygı duyduğum kadınlar kim diye düşünmüyorum ya :) Mesela şimdi sorsanız en sevdiğin film, en beğendiğin kitap, favori şarkıcın vs. önce gıcık olurum size sonra da cevaplayamam. Çünkü düşündüğüm konular değil, böyle işte. Merak ettim senin tahminin neymiş benim top 3'ümle ilgili :) Bottom 3'ü şimdi ayaküstü atacak olursam; Banu Alkan, Hillary Clinton ve Paris Hilton olabilir bak. Ayrıca cancağızlarım, mimi tutunca gidip kendi topunuzu yazacaksınız benimkileri çekiştirmeyeceksiniz. Hadi bakiim kış kış :p

mimi wonka dedi ki...

tuttum hatun eyvallah :D bu mim olayı benim isimle kafiyeli zaten çok tuttum bu olayı, şimdi yorum sayfasına blog yazısı yazmaya alıştık ama yorumu burada değil kendi çöplüğümde yapacağımdır, oturup biraz düşünerekten kendi top tiri mi yazacağım okursunuz artıkın...

bi de yann tiersen şıkkına 5 oy yolladım haberin olsun, 2 tanede damien'a salladım. yann kazanacak gibi, getirmezsen kazan kaldırırım, çöplüğünü ateşe veririm, yaparım, ederim bik bik bik...

turumcu dedi ki...

Aa desene bottom 3'ü de tutturamıyormuşum. Ben Ayşegül Toker'i tek geçiryordum senin için, bir de şu bizim sokakta Çetin Abi'ye "Bakkhhhaaaaal bakkhaaal, bana bi kilo kola ver!" diye bağıran teyzeyi ucundan bucağından bir yere yerleştirirsin diyordum.

La Santa Roja dedi ki...

Ayşegül Toker;
1. Liste dışıdır.
2. Kendisine kadın bile diyemiyorum. Kadınlığın yüz karası.
3. Birisinin kendisine yaşlı ve çirkin olduğunu söylemesi, deri pantalon giymekle bu işin yürümeyeceğini anlatması gerek.
4. Tutup hakaret davası bile açar bu şimdi, ama mahkeme bi görüşte bana hak vereceğinden no problema. (Hakim 18 yaşında sivilceli bir ergen olmadığı sürece)

La Santa Roja dedi ki...

Ha Mimi, sen bana sayısalın çıkmasını sağla ben seni Yann'cığımla Boğaz'da yemeğe çıkartayım aybedion. Da çok hilebaz gördüm seni?!

Adsız dedi ki...

Hülya Koçyiğit'i ben de sevmem. O bahsettiğin "Hülyalı Geceler ve kara Boa" adlı filme bende baktım. =) Bana o gibi gelmişti. Cem arkadaşın oyunculuk hakkında söylediklerine de katılıyorum lakin sonuçta o kadınların hepsinin tonla filmi de var. Demek ki onlarda bizim algılayamadığımız bir cevher var. =)


www.buzcevheri.com