8 Aralık 2008

Pega-SUS

Kaçtık ama saklanamadım, gene burdayım :p
Ve diyorum ki; kahrolsun Pegasus!!


2 kişi gidiş dönüş 1000 YTL fiyat çeken THY'ye nanik yapabilmek adına 730 YTL'ye Pegasus'tan almış idim biletleri. Aklım sıra 270 YTL kar edeceğim ya.. Az buz para da değil yani yine de, kişi başı 182,5 YTL ödemişiz her bir bilete.
Uçağa bindikten sonra da herşey normaldi, anons yapan elemanın "Bayanlar baylar ve sevgili çocuklar!..." şeklindeki 23 Nisan havasındaki girişinden gayrı. İkram arabası geldiğinde ise gördük hanyayı konyayı.

Hostes : Birşey alır mıydınız?
La Santa Roja (Alala sandviç mi salata mı diye sormadı??) : Opsiyonlarımız neler?
Hostes : Koltuk ceplerinde bulabilirsiniz listeyi.
La Santa Roja (Ding!!) : Ha, anlıyorum. Ücretli. Teşekkürler, birşey almayacağız. (Böylece kardeş de aç susuz bırakılır.)

Bunun üzerine sırf merakımdan açtım baktım menüye;
Fincan çay : 4 YTL
Kutu kola : 5 YTL
33 cl kutu Efes Pilsen : 6 YTL
Jambonlu kaşarlı sandviç : 10 YTL

Uzun süredir yürürlükte olan bir uygulamaymış sanırım bu, ilk defa Pegasus'a bindiğim için yeni karşılaştım. Bundaki amaç da güya masrafları kısmakmış. Ulan derdin masraf olsa maliyetine verirsin ikramları, bir fincan dallama çaya 4 YTL istenir mi? Aynı şirketin internetten check-in yapmak istediğinizde 5 YTL istediğini, kişi başı bagaj limitini 20 kg'den 15 kg'ye düşürdüğünü, ekstra bagajdan alınan ücreti 2 katına çıkardığını, iş başvurularından dahi 10 YTL ücret aldığını, 100 kişilik uçakları sıkışık tepişik koltuk doldurarak 120-130 koltuklu yaptıklarını da unutmamak gerek. İlk çıktıklarında ucuzdular bir de bunlar, şimdiyse iyice abartılmış durumda. Demem o ki bir daha Pegasus mu, noooo!!!

PS. Internetteki menüler ile uçaktaki menülerdeki fiyatlar birbirini tutmalı mı diyorsunuz yoksa? Aaa, ne münasebet ki??!!

8 yorum:

cigarette smoking man dedi ki...

firmanın adı gibi, yaptığı hizmette mitlerde kaldı.

Buzcevheri dedi ki...

Nereye gittiğinizi merak ettim.

La Santa Roja dedi ki...

Curiosity killed the cat Cevher'im ;) Hadi sana kıyak olsun, Adana'ya geldik uçakla.

Canselmo dedi ki...

Şerefsiz anam bunlar şerefsiz.. 3 kuruş zaten insan canı dediğin! (%101 teyze gaga!)

an(ı)lık dedi ki...

onurair da aynı şekilde uygulama yapıyor . ahh ahhh coğu zaman iki juruş ucuz olsun diye tercih ediyoruz ama sonra böyle ahla vahla thy ' anıyoruz.hakkaten adamlar kaliteli hizmetten ödün vermiyor..

(Süper)Cem dedi ki...

otobüse binin o zaman yahu. beğenmiyorsanız kullanmama özgürlüğünüz var ama yok bizim türk milleti olarak "basarız parayı rahat rahat gideriz" mantalitemiz oldukça bu gibi fiyat artışları ve bunun gibi acaip uygulamalar hortlayacak tabi. ayrıca bileti erkenden alırsanız gayet uygun oluyor. uçak olayı "lüks" bir yolculuk çeşitidir ülkemiz standartlarına göre ve bundan şikayet etmek yersizdir. ya binersin ya protesto edersin şahsi fikrimce..

La Santa Roja dedi ki...

Avrupalı Amerikalı €10'ya çatır çatır uçağa binerken bunun bizim için doğal bir şekilde "lüks" algılanmasına karşıyım Cem Bey. Bunlar zaten lüks, verdikleriyle yetinelim de diyemem, zira kişi başı 180 YTL verdiğim bir uçuşta en azından dandik bir paket kek verebilirler.
Ayrıca bu biletler 2 ay önce alınmıştır. Erken alan karlı çıkar her zaman doğru olamıyor maalesef.

(Süper)Cem dedi ki...

Uçak biletlerini yolla ben sana her seferi için bir değil iki kek yollarım, derdin kek olsun :D ama 180 liralık bilet yerine 40 liralık bilette kek veriyorlar. İstediğin kadar hemde. Yanında dilediğince çay-kahve-su servisi de mevcut ;) Hem burjuva işi takılıpta hem fakir edebiyatıyla kek açma börek istemek bana gerçekten saçma geliyor.. Yani demek istediğim şu ki; hayatta bir boku eleştiriyorsanız, bunu konuşarak değil, eyleme dökerek yapın. Önce bu boku kullanma, bu adamların bu yaptıkları şerefsizliklere alet olma, onları haklı çıkarma, ondan sonra burada uçak seferlerinin pahalılığını, pahalılık ve hizmet arasındaki inanılmaz uçurumu, havaalanında kaybettiğin zamanı vs vs vs.. yaz ve ben ve benim gibilerde desinki; VAY ORSPU ÇOCUKLARI. Dediklerin böyle samimi olmuyor. Hem o pahalı hizmeti kullanıyorsun hem de bir kek için vıdı vıdı ediyorsun. Böyle bir tezat yok gerçekten..