10 Mart 2010

Feyzbuk feyzbuk, bu katili ordan buldum!!

10.03.2010 @Radikal:

Facebook’a koyduğu genç erkek fotoğrafıyla Ashleigh Hall adlı genç kızla geçen ekimde tanışan, ardından kızı kaçırarak tecavüz ettikten sonra boğarak öldüren ve cesedi bir tarlaya atan Peter Chapman, önceki gün hâkim önüne çıktı. Asgari 35 yıllık ömür boyu hapis cezası alan Chapman’ın başka birine tecavüzden de sabıkalı olduğu ortaya çıktı. 

Uzun uzun sosyolojik analiz yapacak değilim, fakat teenager kardeşimin söylediğine göre Türkiye'de de facebok üzerinden tanışıp görüşen insanlar varmış, hatta yeni gençlik arasında oldukça yaygın bir uygulamaymış "facebok'tan karı/herif düşürmek". Sevgili üstad İsmail YK birşey biliyor da söylüyor demek ki. İnternette gerçek kimliklerimizi saklamak konusunda had safhada paranoyakça yetiştirilmiş bir dönemin evlatlarından olan ben, tanımadığım insanların ne ekleme taleplerini kabul eder ne de mesajlarına cevap verirken içinde bulunduğumuz şu sosyalleşme çılgını dönemin mantıksızlığını ve cüretkarlığını anlamakta da zorlanıyorum. 90'lı yıllarda IRC çılgınlığına kapılmışken kendi ismimi bile söylemez de Hale derdim millete, Hale kimse artık?! İnsan kataloglarının birinin modası geçmeden diğer patlama yapıyor; 80630, yonja, hi5, alternatip, elektrikidaresi, sosyomat, facebok... hepsine girip çıktım, köşelerini yokladım/kokladım eyvallah ama birinden de biriyle buluşayım da belki iş çıkar kafasına girmedim, girmem. Yaşlandığımı buradan mı anlasam ki?

4 yorum:

varol döken dedi ki...

bugün de beni bir kız eklemiş böyle artiz gibi bir pozu vardı sapsarı saçları falan, adı soyadı da mankenler gibi, yedim mi yemedim hemen reddettim!

teşekkür ederim, beni uyandırdığın için:)

No More Virgilius dedi ki...

HALE!!! Nihayet, yıllar sonra sen!!!

Beni hatırladın mı? Ivan The Terrible ben!!!

bossa nova dedi ki...

ah ah nerde o eski dumanlar..

La Santa Roja dedi ki...

Varol uyarmak görevimiz, o anlattığın tipteki hatunlar deli olur dikkat et.

Virgilius, nihayet!!! Nerelerdeydin sen :p

bossa nova bardak oldular :p