23 Mart 2010

Öğrencisin sen, tepkisiz kal!!!

11.12.2009 @ Radikal:

25 Kasım'daki kamu emekçilerinin iş bırakma eyleminde öğretmenlerine destek için okul önünde mini bir yürüyüş düzenleyen Profilo Anadolu Meslek Lisesi'nden bir grup öğrenciye 3 gün uzaklaştırma cezası verildi. Eyleme giden memurlara soruşturma açıldığına dair bir bilgi ise kamuoyuna yansımadı.

13.01.2010 @
Radikal:

Çukurova Üniversitesi’ndeki Fevzi Çakmak Öğrenci Yurdu’nun yemekhanesinde kendilerine at ve eşek eti yedirilmesini protesto eden öğrencilerden sekizi hakkında yurt yönetimi soruşturma açtı. Soruşturmada öğrencilerin protesto eyleminde attıkları ‘İnsanca bir yurt istiyoruz’, ‘Yemekhane kamulaştırılsın taşeron firma istemiyoruz’ sloganları suçlama konusu yapıldı. Soruşturma evrakında öğrencilerin attıkları sloganlarla yurt müdürünün küçük düşürüldüğü de iddia edildi.

12.02.2010 @ Radikal:

Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanlığı, TEKEL işçilerine destek vermek için Beytepe Kampusu Öğretim Üyeleri kafeteryasında eylem yapan 96 öğrenciye hakkında soruşturma başlattı. Üniversite, bu soruşturmayla da yetinmedi ve öğrencileri velilerine bir yazıyla şikâyet etti.

18.03.2010 @ Radikal:

Çekmeköy Mehmetçik Lisesi’nde Tekel işçilerine destek vermek için okul bahçesinde eylem yapan öğrencilerden 24’ü ellerine tasdikname verilip okuldan atıldı. Öğrenciler ve veliler şaşkın. Velilerin avukatı Özgür Urfa “Üniversitede bile eylemden dolayı öğrencileri okuldan atmıyorlar” derken İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün verdiği cezayı ağır buldu.

18.03.2010 @Radikal:

Hacettepe Beytepe ve ODTÜ kampüslerindeki otobüs duraklarında toplanan ve "Öğrenci Kollektifi" üyesi olduklarını belirten bir grup öğrenci, gelen otobüslere kart basmadan binmek istedi. Bunun üzerine, araçlarını hareket ettirmeyen otobüs şoförleri durumu polise bildirdi. ODTÜ ve Beytepe yerleşkelerine sevk edilen çok sayıda çevik kuvvet polisi otobüslberdeki öğrencileri gözaltına aldı. ODTÜ’de 99, Beytepe’de ise 28 kişi olmak üzere toplam 127 öğrencinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Ağacı yaşken eğmek yerine toptan dalını budağını kırmak daha revaçta bir süredir. Polis devletiyiz zaten de, korku devleti de olduk gitti, hadi geçmiş ossuun.

11 yorum:

varol döken dedi ki...

son haber hariç gerisi saçmalık... son haberdeki durum biraz farklı, ortada karşı tarafı da ilgilendiren ve haklarına saldıran bir durum var...

diğerleri için diyecek bir şey yok...

La Santa Roja dedi ki...

Ben diğeri için de aynı durumun geçerli olduğunu düşünüyorum Varol, otobüs şoförünün gaspedilen bir hakkı yok, diğer yolcular desen bu zaten üniversiteye giden otobüs başka yolcu yok, tek "hak"kı gaspedilen i.melih olabilir bu durumda :p

varol döken dedi ki...

blogunu gaspettirme bana!

varol döken dedi ki...

bir akbil ile dünya turu... budur istediğim...

varol döken dedi ki...

sıkıyorsa aynı eylemi gelip tuzla topkapı hattında yapsınlar...

varol döken dedi ki...

hayata karşı tepkili adam koşar...

varol döken dedi ki...

hem de çıplak koşar...

varol döken dedi ki...

soyunun!

pippi haşmet dedi ki...

O çocukların eylem görüntülerini izlediğimde gözlerim doldu. Herkes böyle olmalıyken yok arkadaş sen ne hakla eylem yaparsın..
Çocuklarla yapılan konuşmaları da az çok izledim ve hepsi de cin gibi çocuklar neyi neden yaptığını bilen çocuklar. Umudu kesmiştim çocuklardan ama onları gördüğümde heyt be dedim geliyorlar işte gümbür gümbür..
Ama bu kadar abartılı ceza olmaz kesinlikle olmaz.
Göstermelik bir ceza vermeleri gerekebilir evet ama bu ceza çok çok ağır, resmen o öğrencileri harcamaya odaklı bir ceza.
Bu çocukları başka okullar da almaz ve aralarından bazıları eğitimlerini yarıda bırakmak zorunda kalırlarsa ve daha sonra saçma sapan terör örgütlerine üye olurlarsa bu çocukları değil bu çocuklara bu cezayı veren eğitimcileri yargılamak lazım.

deryik dedi ki...

afrikada bi atasözü varmış, bunun tam tersi. "ağacı yaşken dik tut ki dik büyüsün" filan gibi bi şi, "sağlam durmak"la ilgili. hep o aklıma geliyor.

La Santa Roja dedi ki...

Çıplak vatandaş! İstanbul'da onlar faili-i meşhur olur, bizimkiler Metrobüs'ü doldurmakla yetiniyorlar, ara duraklar var ya güvenlik sibobu.

pippi haşmet, cezalar caydırma amaçlı olduğu için eşeklerin bir taraflarına tazyikli su kaçırmaktan beis duyulmuyor maalesef. Bunları görenlerin de sesleri kısılacak sonsuza kadar işte.

deryik, lafa gelince Afrika'ya da Afrikalıya da yamyam, ilkel demeyi biliyoruz ama.