27 Ocak 2011

Ateşölçemez


Elinizde şu soldakilerden, hele ki sağdakilerden varsa ona gözünüz gibi bakın; koruyun, esirgeyin, pamuklara sarın. Zira artık bu civalı termometreler yasaklandığı için piyasada bulunmuyormuş, geçen hafta yaklaşık 6 tane eczane dolaşıp sonuncusunun elinde kalmış olan sonuncu termometreyi aldım, mutluyum. Teknoloji ile aram iyidir de elektronik termometrelere güvenmiyorum n'apayım? Peşpeşe yaptığım ölçümlerde elektronikte 37, civalıda 37,8 derece çıkması da bu güvensizliğimin geçerliliğini kanıtlamıyor değil hani...

5 yorum:

NzN dedi ki...

ne gerekçeyle yasaklanmış acaba....

mefisto dedi ki...

yere düştüğünde kolay kırılabilir olduğu ve içindeki civanın buharlaşarak akciğere nüfuz ettiği, dolayısıyla sağlık ve güvenlik açısından tehlike oluşturduğu için yasakladılar. yüksek ateşe boğulmuş yatarken annemin buz gibi termometreyi koltuk altıma sokuşturmaya çalışması geldi aklıma, ilk bir kaç saniye çin işkencesi gibi olurdu hep :))

La Santa Roja dedi ki...

NzN, ben de mefisto'nun açıkladığı gibi bir sebep olduğunu duydum. Civa çok eğlenceli bir madde, severim kendisini hatta ortaokulda lab.dan civa çalıp böyle elimizde oynardık parçalayıp birleştirerek (Bakalım kaç yaşımda kanser olacağım.) da aslında çok zehirli bir ağır metal.

mefisto değil mi yaa! Ahaha hepimizin çocukluğu aynı eziyetlerle geçmiş yemin ederim :D

NzN dedi ki...

mantıklı da bi açıklaması varmış aslında ama yine de pek severim ben onları
kullanmayı öğrenene kadar canım çıkmıştı zaten. bi okumayı beceremedim kaç yaşıma kadar :)

La Santa Roja dedi ki...

O inceleri ben de çok zor okurum da daha kalın olanlar (sağdaki fotoğraftakiler) candı can!