19 Ocak 2011

E-Devlet Kapısı

Gençler!
Alıyorsunuz nüfus cüzdanınızı, derhal size en yakın PTT'ye gidip "Ben e-devlet şifresi almak istiyorum." diyorsunuz, 1 TL'yi verip 1 adet dekont, 1 şifre zarfı, 1 de taahhütnameyi (Aynısından bir tane de imzalayıp PTT'ye bırakacaksınız.) alıp bilgisayar başına geçiyorsunuz. www.turkiye.gov.tr adresinden Sisteme Giriş'i e-devlet şifresi ile yaptıktan sonra şifrenizi minimum 8 haneli, harf&sayı karışık yeni bir şifreyle değiştiriyorsunuz (Dikkat, sakın unutmayın, yoksa yeni zarf için 1 TL'nizi daha alıyorlar. Yeküne bak hele!) En tepede bulunan Adalet Bakanlığı başlığından Adalet Bakanlığı Mahkeme Dava Dosyası Sorgulama linkine tıklayarak taraf olduğunuz dava detaylarını inceliyor, bu esnada "Hassekter!" diyorsunuz. Kredi kartı borcu, elektrik faturası, TTNET faturası gibi arkanızdan sinsice kovalayıp katlanarak büyüyen düşmanlarınıza hemen avukat kankalarınızla cevap veriyorsunuz. Hadi bu kıyağımı da unutmayın.
Ha, tabii ki benim sorgu da beyaz bir sayfa olarak çıkmadı, ama en azından takipsiz imiş. Hem öyle pürüpak biri var mı ki ülkede?

2 yorum:

Buro dedi ki...

Ben şifremi unuttum, boynu bükük kaldım e-devlet kapısında. 3 gündür ara ara farklı şifre kombinasyonları denemek suretiyle aşındırıyorum e-devletimizin kapısını.

La Santa Roja dedi ki...

Yazdım bir yere ben sanırım. Ama nereye yazdığımı şu an hatırlamıyorum. İstediğimiz kadar deneyebiliyorsak, hesap kilitlenmiyorsa problem yok. Buluruz elbet :p