10 Haziran 2011

Sonradangürme Alice

Kazık kabilinden bir mantıcıdaydık dün akşam. Yemek sektörü zor iş, ok, anlıyorum ama bazı şeyleri akıl edebilmek de aynı zorlukta değil be kardeşim!

1. Nişantaşı'nın göbeğindeki restorantında masaya adisyonu rakı bardağı içinde bırakmayacaksın!
2. Mariachi var dedikten sonra "Aaa yokmuş!" diye gelmeyecek, bir zahmet gidip yan büfeden bir tane kapacaksın!
3. Bütün yemekleri aynı anda pişirmeye başlamayacak, aynı anda hazır olmalarını sağlamaya çalışacaksın! Bir tabak cazırdarken öbürü buz olmuş halde servis etmeyeceksin!
4. Klimayı akşam 9'da açmayı akıl etmeyeceksin!
5. Birşey yemeyeceğini, hatta az sonra kalkacağını ve bu yüzden hiçbir şey yemek ya da içmek istemediğini söyleyen müşteriyi "Onu için, bunu için, bari çay için." diye sıkıştırmayacak, adama mecburen o çayı içtirmeyeceksin!
6. Tuzluğa karabiber, karabiberliğe tuz koymayacaksın! Çok mu zor aletin üstündeki delikleri saymak; 1 vs. çok diye?
7. Bir tabak mantıya 25 TL alıyorken o hesabının altına +servis ücreti, kuver vs. yazmayacaksın! Giydir bunları fiyatlara, bak sesimiz çıkıyor mu?
8. Yemeği yemediyse müşteri "Bir problem mi var?" diye soracaksın da "Aç değildim."i ya da "İçindeki şunu şunu sevmiyorum."u duyunca "Bir dahaki sefere söyleyin de böyle ziyan olmasın." demeyeceksin! Sanane tarraam, parasını ödedim ister yerim ister yüzüme sürerim?!

Siz ekmeğe bile para kesmeye çalışırken ben danışmanlık ücreti de kesmeyeceğim bakın. Böyle de yüce gönüllüyüm.

6 yorum:

varol döken dedi ki...

o delikler benim de kafamı karıştırıyor ama, delikler çok kafa karıştırıcı, karışmaz sanıyorsun ama karışıyor işte...

varol döken dedi ki...

bir tabak mantıya 25 TL isteyenin ruhu, benim babaannemin çerkes mantısının ruhu önünde diz çöker tövbe ister!

Buro dedi ki...

Tuzluğa karabiber, karabiberliğe tuz koyan restoran direk esnaf lokantası konumuna düşer benim gözümde. Bir de özdeyiş uydurdum onlar için, akıllarında böyle kalır belki diye. Ne kadar delik, o kadar tuz.

La Santa Roja dedi ki...

Varol'cuğum, herkesin babaannesi Çerkez olmadığı gibi o delikler konusunda da hiiiç sempati bekleme benden. Takıntılarım var :p

Ahaha o özdeyişi ellerine yazmak gerekebilir Buro :) İlginçlik olsun diye bilerek yaptıklarını bile düşünebilirim.

Hesionka dedi ki...

casita mantı mı orasıi?
bağdat caddesindeki de aynı anlattığın gibi de ondan şeettim.

biz de geçenlerde 1 tabak mantıyı 45 dk beklemiştik ve sarımsaklı yoğurtlu istediğim sarımsaksız gelmişti grrr!
>____< bir 45 dakika daha beklemek istemediğimden yedim tabi..

La Santa Roja dedi ki...

Aynen öyle Hesi'cim, baş harfi Casita. Etiler'deki şubesi iyiydi eskiden ama genişledikçe idare edemiyorlar herhalde?