24 Temmuz 2012

Benim bir arkadaşımın da başına gelmiş...

Klişe hikayeler vardır ya, herkesin bir tanıdığının başına gelmiştir illa ki. Hah işte onlar bir bir beni bulmaya başladı son günlerde. Tanıdıklarıma anlatıyorum ki onlar da "Benim bir tanıdığımın başına gelmiş..." zincirine devam edebilsinler. Toplumsal birlik öğelerine çok kıymet veriyorum kahretsin.
Cep telefonum çaldı sabah sabah, tanımadığım 537'li özelliksiz bir numara. Açtım, Bilmemne karakolundan Komiser Yardımcısı Bilmemkim. 3 saniyelik bir es verdim orda, arka planda geçen düşünceler "Aaa hakkaten doğruymuş bu dolandırıcılık şekli, ne acayip! Benim numaram da çok dağıldı etrafa, değiştirsem mi n'apsam? Bi' de görünen numaradan arıyor, herifteki aymazlığa bak!" ve benzerleriydi. Benden ses gelmeyince adam "Orda mısınız?" dedi, ben de "Karakoldan aramadığınızı ve Komiser Yardımcısı Bimemkim olmadığınızı biliyorum. Derhal telefonu kapatmazsanız bu numarayı dolandırıcılık teşebbüsünden şikayet edeceğim." dedim. O anda böyle dilbilgisi ve anlam bakımından mikemmel bir cümle kurmama şaşırıp kendimi beğenirken karşı taraf atağa geçti; "Orrospu kaltak, kime istiyorsan şika...". Gerisini duyamadım telefonu kapattığım için. Ofiste değil de evde olsam annesi ile ilgili düşüncelerimi de sayardım da kariyer sahibi terbiyeli iş kadını imajıma şükretsin. Daha gençken böyle hakaretler duymak canımı çok sıkar, sinirlerimi allah bullak ederdi de kadın olmanın bile başlı başlına bir hakaret yeme sebebi olduğu canım ülkemizde insan kolay nasırlanıyor hamdolsun. İnsan, çevresindeki ortama en iyi adapte olabilen canlıymış.

6 yorum:

Unknown dedi ki...

benim başına gelen ikinci arkdaşımsın hıh :)

Unknown dedi ki...

geçmiş olsun bacım! haklı x 10'sun ayrıca..
acaba 537'li numaraları direk ana avrat düz giderek mi açsak? O_o

turumcu dedi ki...

Kadir bir, komser yardımcısı iki, noluyor senin telefona kuzum?

La Santa Roja dedi ki...

Tüh ilk olamadım Şükrü ya :p

Gutu'cum bebeem sanırım en mantıklısı bilmediğin numaraları açmamak. Lakin iş arama sürecinde biri olunca bu şık direk eleniyor :p

Turumcu'm anlamadım valla, çok ayağa düştü numaram herhalde. Ya da intikam almak isteyen biri otobüs duraklarına numaramı yazıyor :p

varol döken dedi ki...

seni emniyet müdürlüğünden aşağı dolandırmaya kalkanlar utansın!

(biraz geç oldu ama yazmıyor ki kimse artık bloga, blogları mı arasam alo ben komser varol, blogunuzu açmazsanız dedeler diye?)

La Santa Roja dedi ki...

Hep bu instagram, twitter yaktı blogger'ı. Anlık paylaşıp geçiyoruz sorma Mr.Varol :p