29 Ekim 2008

Agucuk Gugucuk

Cumhuriyet Bayramı'nız kutlu olsun.
Böyle bir ortamda ne anlamı varsa kutlama yapmanın...
Geçen aylardan birinde, ki ilgili blog yazısını bulamadım, sansürü protesto amacıyla blogların açılış sayfalarına "Bu siteye erişim kendi kararıyla durdurulmuştur." gibi bir ibare koymuştuk, hatırlarsınız. Dalga geçiyorlar bizimle ki alın sansür öyle olmaz böyle olur dediler Devlet Baba ve erkanları.
Suç, bazı blogların kaçak maç yayınlarını dava eden Digitürk'ünmüş gibi lanse ediliyor. Digitürk'ü her ne kadar sevmesem ve her ne kadar her ay 49 YTL kazandırsam da adamlar son derece haklı. Dünyanın parasını verip maçın yayın hakkını almışsın, öbür tarafta bir zibidi internet üzerinden yayınlıyor aynı görüntüleri. Ben olsam ben de mahkemeye verirdim vallahi billahi.
Fakaatt... "Zamanla hakimlerimiz ustalaşacak, toptan site kapatmaları yerine sadece kusurlu siteyi kapatacak duruma gelecekler." kabilinden bir açıklamayla acemiyiz canlarım, sevin bizi tavrı takınmaya çalışan Adalet Bakanı'mız, zamanında bilimfelsefedin'i, blogspot camiasına dokunmadan kapatmayı becerebildiklerini unutuyorlar mıdır ki?
Digitürk salağı, yiyemeyeceği şeyin altına girmiş bulunuyor. Adına blog denilen, insanların çıkıp düşündüklerini ve yorumlarını çat çat söyleyip "masum" gençliğin zihnine nifak tohumları ektiği, internet gibi kimsenin birbirinin söz hakkını engelleyememesi gereken bir ortamda özgürce atıp tuttuğu bir nevi açık oturumu tümden kapatmak için bundan güzel bahane olur mu?? Üzerine de "Ya biz daha acemiyiz, hakimlerimiz de yaşlı zaten, gençler bu konulara daha aşina, bizim yaşlı hakimlerimiz de inşallah bir gün öğrenecekler konuları" gibi saçmasapan bir açıklama yapar sempati toplarsın orta yaş üstü bilgisayardan anlamayan kitleden, oldu da bitti. Hayır madem bu konulardan anlamadığınızı itiraf ediyorsun, o zaman müdahele hakkını nereden buluyorsun ki?! Ben gitsem birini kessem biçsem öldürsem, ya tıptan anlamam ama öğrenicem böyle kese biçe, anlayış gösterin, bizim oralarda Oxford da yoktu tıp fakültesi de desem.. Yer misiniz ki?
Burdan söyleyeyim arkadaşlar. Bu yasak da mahkemenin sevgili delillerini toplamasından sonra kalıcı olarak gelecek ve gitmeyecek bir daha. Proxy sitelerinden girip yazıyoruz nasıl olsa diye düşünen mi ararsınız, ne tepki vereceğiz de düzelecek diye boşveren mi... Blog yazarlarının bir birlikteliği olmadığı gibi haklarını savunacak kimse de yok. Zaten kendilerinin de savunma yapmaya hiç niyetleri ve enerjileri yok.
Bu yasak temelli olarak gelecek ve bir daha gitmeyecek. O proxyden bu programdan girip iki cümle yazıp çıkacağız ve kendimizi otoriteye karşı çıkan gözüpek anarşik veletler sanacağız. Hem böylesi daha heyecanlı gelir değil mi, minik özgürlük savaşçılarım benim...
Cumhuriyet Tatili'niz kutlu olsun...

2 yorum:

Rüyacı dedi ki...

Hem güldüm, hem düşündüm,
Az sonrada oturup ağlayacağım bu zavallı ve hastalıklı halime

ESTHER dedi ki...

o kadar güzel yazmışsın ki.. haklısın sadece cumhuriyet tatili ... çok yazık