29 Kasım 2008

Casusçuluk

Facebook'un sağ barındaki reklamlar hiç mi hiç dikkatimi çekmez normalde. Ama bu bambaşka:
Sevgilinizden mi şüpheleniyorsunuz?

Reklama tıkladığınızda açılan siteden sadece iki ürün şöyle:

* Bilgisayar İçin Casus Program : Uzaktan yüklenebilen, dünyada var olan HİÇBİR antivirüs programına YAKALANMAYAN, Dünyanın en iyi bilgisayar takip yazılımı. Yüklenen bilgisayardaki bütün işlemleri, yazışmaları, girilen internet siteleri, msn ve diğer bütün programlardaki sohbet konuşmalarını ÇİFT taraflı olarak düzenli bir şekilde sizin için açılan bir WEB HESABINA raporlar.
*
Cep Telefonu Casus Program : Cep telefonu için takip ve casusluk programı. Programı yüklediğiniz cep telefonun bulunduğu yeri ve görüşmeleri mesafe sınırı olmaksızın dinleyin. Alınan - gönderilen bütün mesajların, arama kayıtlarının bir kopyasını gizlice takip edin.

Lan oğlum/kızım manyak mısınız? Bu kadar paranoyaksanız neden hala "sevgili"siniz? Bir de bu programların ilkinin fiyatı 442.50, ikincisinin 1500 YTL. Bu kadar paralar dökeceğinize bir psikoloğa gitseniz daha faydalı olmaz mı? Cep telefonu programı daha pahalı olduğuna göre aldatmalar telefonla daha çok mu yapılıyor? İnternetleşmemiş bir toplumuz mu denmeye çalışılıyor? Ben size daha başka birşey demiyorum.

6 yorum:

Buzcevheri dedi ki...

Adamlar iyi yere dükkan açmışlar. Feysbukum olmadığından hiç görmemiştim bu tarz reklamları. Alan vardır kesin. Kazma oğlu kazmalar.

Merve Y. dedi ki...

acaba cidden alan var mıdır?=)

Canselmo dedi ki...

Şu konu üzerine makale yazılır bence..

La Santa Roja dedi ki...

Deli paranoyak güvensiz şüpheci çok... Elbet vardır alan, şu dünyada lisanslı oyun satın alan bile olduktan sonra :p

(Süper)Cem dedi ki...

Alan elbette vardır ama bunu sadece "sevgiliyi yakalamak" olarak düşünmemek lazım. Bu tarz programları kullanabileceğin bir sürü işlem var. Mis gibi dolandırıcılıklar yapılabilir bu tür programlarla. Adam facebook'ta ancak bu şekilde tıklattırabilir o reklama ve başarılı oluyor görüldüğü üzere :P

Ayrıca durumum olsa ve oyun oynamayı sevsem lisanslı almaktan çekinmem. Bence bu örneklemen pek iyi olmamış ehehe. İnsanlar saatlerce kafa patlatıp, kod yazıyor o oyunları yazabilmek için. Fazlasıyla pahalı bizim ekonomimize göre, evet, ama bu hiç bir şekilde korsancılığı destekleyemez..

La Santa Roja dedi ki...

We love korsan Süper Cem :D
Amerikalı ödesin paraları boşver :p