10 Kasım 2008

Dinci Derneklerden 10 Kasım boykotu

10.11.2008 @Radikal:

İslamcı dernek ve vakıflar ortak bir açıklama yaparak, 10 Kasım'dan başlamak üzere tüm resmi bayram ve törenlerin boykot edilmesi çağrısı yaptı. Çağrıda, resmi törenler "ilkel müsamere ve ayin" olarak tanımlanarak, "Kendisine saygısı olan, çocuklarına değer veren, onların kimliksiz, kişiliksiz birer fabrikasyon ürünler halinde şekillenmelerine karşı çıkan herkesi de önümüzdeki 10 Kasım'dan başlayarak bu saçma ritüellere, anlamsız propaganda ayinlerine, İslami kimliğimizin tahkir edildiği organizasyonlara tavır almaya çağırıyoruz" denildi.
...
"23 Nisan, 29 Ekim ya da 10 Kasım gibi tarihlerde Ulusal Egemenlik, Cumhuriyet, Atatürk'ü Anma gibi isimler altında gerçekleştirilen etkinliklerin ortak noktasında hep aynı hedefin öne çıktığının" belirtildiği açıklamada, resmi törenlerde islami kimliğin karalandığı iddia edildi.

Peki biz buna ne diyoruz Türkçe'de? Elini iyice altına salmak...

16 yorum:

gaykedi dedi ki...

tanrının cezası öküzler, esas ilkel müsamere ve ayin binlerce lira para vererek arabistan topraklarında şeytan taşlamaktır, hatta şeytan taşlarken çoğu sene binlercesinin vahşi hayvan sürüleri gibi birbirini ezerek öldürmesidir!

devrim dedi ki...

o kadar yüksek düzeyde abuk sabuk çıkışlar yapıyorlar ki, diğer abuk sabuk çıkışları sıradanlaşıyor ve normal görünmeye başlıyor. bu bir yöntem mi acaba? 100 dangalak girişimde bulunup 10 tanesini hayata geçirebilmeyi "başarı" diye düşünüyorlar sanırım. aslında başarılı da oluyorlar galiba?

Buzcevheri dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Buzcevheri dedi ki...

gaykedi destur yahu... Bu yorumunla senin bu öküzlerden ne farkın kaldı? Bu boykotçuların öküzü geçtim g.tün önde gideni olması senin insanlarımızın dini bir değeriyle böyle konuşmanı ne derece haklı kılar. Lütfen üslubunu topla. Birçok yerde yazdığın yorumları takip ediyorum. Hep yorumlarını haklı bulmuştum. Şu noktaya dek... ilkel müsameresiymiş, vahşi hayvan sürüleriymiş vs. Tamam benim de sevmediğim hacı görünümlü lavuk çok. Lakin senin olmayabilir ama benim dini değerim. Lütfen saygılı ol. Konuya gelirsek bu boykot kararı verenler b.k yesinler. Mustafa Kemal Atatürk olmasaydı ataları İngiliz veya Yunan olabilirdi. Densiz lavuklar bunlar, ortam karıştırıcısı bunlar. Bakınız gaykedi'ye hemen karışmış ortamın abukluğuna.

Bu lafım da ortaya:

Atatürk'ün fikirlerini, eserlerini uygulayanlardan ve yaşatanlardan olun, onun adını kullananlardan ve ortamı gerenlerden değil.

Kendisini saygıyla anıyorum..

gaykedi dedi ki...

şeytan taşlamak eğer dinse, ben almayayım, alan varsa buyursun :))

lütfen dini kuralları kabül etmeden önce aklınızla, mantığınızla yargılayınız arkadaşlar, tıpkı mustafa kemal gibi...

La Santa Roja dedi ki...

Bu adamları ne kadar tepkili olduğumu az çok tahmin edebiliyorsunuzdur bloğumu okuyanlar olarak. Allah bin bir türlü belalarını versin de diyorum. Fakat adamların yaptığı bağnazlığı, hainliği, ikiyüzlülüğü İslamiyet'le eşleştirip dinin gerekliliklerini eleştirmek de doğru değil. Kaldı ki gaykedi bir dine inanmak, onun gerekliliklerini yerine getirmek üzerinde yargılanmayla değil, direk dogmatik kuralları kabul etmekle gerçekleştirilir. Din dogmatiktir. Kişisel yorumlamalara bir noktaya kadar izin verse de kabul edilmesi gerekli unsurlar vardır ve onları kabul etmiyorsan dini kabul etmemiş sayılırsın.
Ben bir Müslümanım. Ne dindarım, ne de dini vecibeleri yerine getiririm. Dağ gibi param olsa da şeytan taşlamaya gitmem ama bu uslübuyla, sadece inandığı için, yazıldığı gibi gidenleri yermemi gerektirmiyor. Aslında içine düşülebilecek en kötü yanılgıyı görüyorum burada. Bu pisliklerin yaptıklarına bakıp dini kötülemek, belki uzaklaşmayı doğuruyor ki bu da onların ekmeğine yağ+bal sürecek. İslamiyet bu adamların uyguladıkları değil ki onların üzerinden kötülensin. Dini tekellerine almış puştlar...

gaykedi dedi ki...

şöyle sorayım o zaman, şeytan taşlamak dinin gerekliliklerinden midir?

Buzcevheri dedi ki...

Mustafa Kemal'in adını zikredip de bıdı bıdı etmeyelim lütfen.

Her dinin belirli rituelleri, kuralları, gelenekleri vardır. Şeytan taşlamak din değil elbette, islam dininde uygulanagelen bir rituel. Yalnız islamiyette mi var böyle şeyler? Her inançta bu ve bunun katmerlisi uygulamalar var. Arkadaşım sen kabul etmiyorsan etme ama inançlara dair ağır ahkam da kesme lütfen.

İnancı olan düşünen adamdır zaten. Karacahil cümleler kurmaktasın farkındamısın? Neyse bu mevzuyu böyle bir günde uzatmaya niyetim yok, sadece bir şeyleri eleştirirken kantarın topuzunu kaçırmayalım lütfen.

Not: Şu ülkemizde büyük değerlerimizi, inançları, etnik kökenleri, atalarımızı, siyasi görüşleri, cinsel tercihleri kullanarak insanları birbirine düşüren herkese lanet olsun. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün adını kullanarak, onun ardından ortamı proveke edenlere de lanet olsun.

La Santa Roja dedi ki...

Senin örneğin şeytan taşlamak olduğu için onun üzerinden gidelim, İslamiyet'in şartları arasında yok şeytan taşlamak senin de bildiğin gibi. Binlerce lira para vererek Arabistan topraklarına gidip hac ziyareti yapmak ise var. Hacca giden kimi insanların uyguladıkları bir ritüel bu. Tehlikeli ya da gereksiz görenler de taşlamadan geliyorlar şeytanlarını. Bu ritüele inananlar ise gidip inançlarının gereğini yerine getiriyorlar. O insanların inandıkları değerlere göre evet, bu onların dinlerinin gerekliliği. Kimseye zararı dokunmadan yaşadıkları sürece bu inançlarını, hakarete uğramayı da haketmiyorlar. Burada tükürükler saçarak şeytanları taşlayıp normalde kendisi şeytan olanları ayırmak gerek. İnanç özgürlüğü konusunda senin daha hassas olmanı beklerdim.

gaykedi dedi ki...

"İnancı olan düşünen adamdır zaten." demek inancı olmayan düşünemez? himm... "Karacahil cümleler" HIMM (burada daha sesli)...hatırlatırım devletimiz on yıllardır pek çok dinsel uygulamayı kuranda yazsa dahi kabül etmiyor herneyse ben kaçıyorum, taşlanmadan....

La Santa Roja dedi ki...

Bağnaz mı yaptın bir de bizi :P Taşlamak/taşlanmak yok burda, topunuzu keserim.

Buzcevheri dedi ki...

İş düz mantığa gelince hemen tersini yaftalmışsın maşallah. Hatırlattığın şeyler zaten bildiğimiz şeyler. Laiklik anlayışı gereği zaten din ve devlet olayı ayrılmalı. Sen hala yok devlet birçok dinsel uygulamayı kur'anda yazmasına rağmen kabul etmiyor diyorsun. Zaten etmemeli. Hatta bu nedenden ötürü diyanet denen kurumun da yanlış bir oluşum olduğu inancındayım. (Devletin içinde dini bir kurum.)İnsanlar neye inanmak istiyorlarsa inansınlar. Ama farklı düşünenler diğerlerini rencide etmeden düşüncelerini beyan etsinler. Ve bazıları da ağzından çıkanları bilsin, çamurlaşmaya ne gerek var? Şurada ettiğin kelama olan rahatsızlığımı belirttim sen hala taşlarsınız falan diyorsun. Bizlerin biraz daha ılımlı olması gerekmiyor mu? Yeterince provoke eden yok mu, insanlarımız yıllardır birbirine düşürülmeye çalışılmadı mı?

Herşeye rağmen sevgiler saygılar...

Goddess Artemis dedi ki...

Bu ilânı verenler ve onları doğrudan ya da dolaylı olarak destekleyenlere söyleyenecek tek bir şey var: Aferim çok doğru düşünmüşsün!

Vladimir dedi ki...

İslamcı dernek ve vakıflar tüm resmi bayram ve törenleri boykot ederler. BU millet için ne yapmayı istediklerinin gizlisi saklısı kalmadı.

14 yaşındakilere tecavüz eden sapıklar için nediyorlardı? dediler mi? duyamadım.

mimi wonka dedi ki...

Böyle bir haberi ciddiye alıp sonuna kadar bile okumam ben, bizim gibilere "bu ülke nereye gidiyor" dedirtip yanlış çıkışlar yaptırıp tartışma anlarında kendi lehlerine paun toplama amacındalar çünkü. Olay bu yani, "kızın ve hepiniz kavga edin, hatta kendi aranızda bile tartışın, çünkü bizim elimizde din kartı var ve bu hepimizin bir yerde ortak paydası" al bir de burdan yak hacı.

Canselmo dedi ki...

Götümü yesinler lan nihehehü!