28 Kasım 2008

Kendi Evinde Kiracı Olmak

28.11.2008 @Gazeteport:

Ankara Büyükşehir Belediyesi, dünyada eşi görülmemiş bir uygulama ile Rusya’ya her ay 80 bin dolar para ödüyor. Rusya kendi toprağı sayılan ve ‘’Kremlin çıkmazı’’ olarak bilinen yolun trafiğe açılması için para istemişti. Ankara’lı, 16 ay kapalı kalan yolun açılmasıyla birlikte, dünyada ilk kez kendi ülkesindeki yolu parayla satın alıyor. Belediye 5 ayda 400 bin dolar ödedi.

Neymiş ulen bu diye bir arattım, şöyle bir şey çıktı:
Helsinki Sözleşmesi'ne göre Atatürk Bulvarı'nın sağındaki ve solundaki büyükelçiliklerin toprakları, o ülkelerin egemenliğinde ve tasarrufunda.

Helsinki Sözleşmesi hakkında yorum yapamayacağım, zira incelemedim. Amma velakin ortada böyle yazılı bir belge varsa sorarım. E be gülüm, koskoca ova Ankara'da o yolu oradan geçirmek zorunda mısın ki? Rusya'dan gelin mi alıcan da para yediriyon Moskova'ya Gökçek Bey??

5 yorum:

Batuhan Doğu Alkaya dedi ki...

Çok doğru .. Koca ova Ankara .. Ama işin başındaki adama bakmamız gerekiyor .. Yıllardı ocakta yol yapar , şubatta yaptığı yolu tekrar deşer , martta tekrar düzeltir , haziranda tekrar deşer vs vs .. Demekki para bir şekilde geliyor , geldiği sürecede sorun yok .. =) Ankarayı satar , sonra satın alırız ..

Buzcevheri dedi ki...

Evet Ankara kocaman bir ova ama o yol başka bir yerden geçemez ki... Ve toprak büyükelçiliğe aitse mecburen bir şekilde anlaşmak zorundalar. Çünkü orası Rusya toprağı statüsünde. O yola çok ihtiyaç var mı diye sormak lazım. Çünkü ne kadar yol yapılsa, alt geçitler açılırsa açılsın yetmeyecek. Çünkü otomotiv sektörü oraları da dolduracaktır. Bence ilk yapılması gereken yol kenarlarına iki sıra halinde park yapılmasını engellemek. Daha sonra da hafif raylı sistem. Tramvayları yok edenler büyük otomobil firmalarıdır. Oysaki 1950'lerde ağ gibi örülmüş tramvay hatlarımız vardı.

Arzu Pınar dedi ki...

bakalım yine melih gökçek mi aday gösterilecek? adam imparator gibi oldu yav.

La Santa Roja dedi ki...

Birilerinin paraya çook ihtiyacı var demek ki Batuhan :p
Ankara'yı çok bilmediğim için o yol başka bir yerden geçer mi geçmez mi bilemiyorum Buzcevheri, ama dünyada eşi benzeri bulunmayan bir uygulama olduğuna göre başka formüller de geliştirilebilirmiş demek ki.
Arzu, şüphen mi var? Hem ona birşey olursa arkada kapı gibi oğlu yok mu :p Al sana saltanatın alası.

(Süper)Cem dedi ki...

Bu sene Ankara ve Türkiye Melih Gökçek kansızından kurtulacak. Buna adım gibi eminim. Ha, tabi burada "çalınan, yok edilen oylar" gibi bir durum söz konusu olmazsa gerçekleşir bu..

O herif Rus Konsolosluğu ile anlaşma yapmıştır, para isterlerse yolu oradan geçireceğini söylemiştir. Ben bu adam ile ilgili her türlü komplo teorisine açığım..

Kemal Alemdaroğlu geçenlerde yine birkaç açıklama yaptı bu yolsuzluk durumları ile ilgili. Rakamları atarak söylüyorum; İstanbul'a 10 liraya satılan bir doğalgaz (yada elektrik) saati Ankara Belediyesine 120 liraya satılıyor. Rakamlar tam doğru değil ama arada ütopik bir fark var. Nasıl yani? Aynı saat değil mi lan bunlar?

Ben ömrü hayatımda böyle kansız bir insan görmedim. Çıksa karşıma suratına söylerim hiç çekinmeden. TV'de başbakana yazarkasa fırlatan adam style oluruz sonra.. ahuahua