26 Kasım 2008

Mr. Tickli

Her bir iş görüşmemden ayrı birer makale konusu çıkarabilirim sanırım.
1. IK'cıların kendini tekrarlayan soruları
2. IK'cıların şımarıklıkları
3. Direktörlerde olması gereken fiziksel özellikleri

Tövbe yarabbim günah yazmasın da dünkü beyefendi çok fenaydı nitekim. İlk başta hoşuna gitmeyen birşeyler söylediğimi düşündüm yüzündeki ifadeyi görünce. İri açık mavi gözlerinden birini kocaman açıp kaşını yaklaşık 5-6 cm yukarı kaldırıyordu, Casper görmüş gibi. Aynı hareketi ben konuşmazken de tekrarlayınca ahanda dedim, bulduk tikliyi. Kalan 55 dakika boyunca o göze bakmamak ve gülmemek için insan üstü bir gayret sarfettim. Oldukça da başarılıydım diyebiliriz. "Bu pozisyona neler katabilirsin?" sorusunda gerçekte aklımda olan cevabı vermedim veremedim, o ise tatmin olmadığını söyledi. İçim kalktı öğh. Zihinden geçen rahatsız edici düşünce ve imgeleri kovuşturduktan sonra yaklaşık 1 saatlik görüşmenin sonuna gelmiştik ki ağzımdaki baklayı çıkardım:

-Şikayet olarak algılamanızı istemem, fakat IK bölümünüzle ilgili olarak söyleyeceğim birkaç şey var.
-Buyrun, La Santa Roja Hanım.
-Cuma günü arandığımda bugünkü görüşme için saat 14:00'ın uygun olduğu söylendi IK'cı ÇokHızlıveManasızKonuşan Hanım tarafından. Kendisine o saatte benim uygun olmadığımı söylediğimde ise en fazla 14:30'a alabileceğini belirtti. Ben çalışan bir insanım, sizin istediğiniz anda uygun olmak durumunda değilim, olamam da. Sizlerin bizi seçmesi gibi biz de sizi seçiyoruz bu tür kriterlere bakarak. Bugün 14:00'de çok önemli bir toplantım vardı (Yalaann!) ertelemek için çok fazla uğraştım. Sonuçta şu an o firmada çalışıyorum, işlerimi eksiksiz ve düzenli bir şekilde yerine getirmek durumundayım. Beni gerçekten çok büyük sıkıntıya soktunuz. Daha esnek olmak durumundasınız.
(Mr.Deli Göz Moody'nin yüzünden bir gülümseme geçer)
-Teşekkürler La Santa Roja Hanım, geri bildiriminiz için. Yanınızda bir fotoğrafınız var mı?
-Olacaktı, bir saniye.

Şimdi bu adam kapılara dağıtıp bir daha bu hatunu içeri almayın demek için mi istedi fotoğrafı, IK'cı kadına şikayet etmek için mi, aklında daha iyi tutabilmek için mi? Azarlanmayı seviyor sanırım :p

2 yorum:

Buzcevheri dedi ki...

Açık sözlülükten zarar gelmez. Patavatsızlık ayrı bir şey.

Taylanov dedi ki...

Ben çoğu iş görüşmem de yaydım. Belli bir sonra ilgilendiğim pozisyon olmadığını anladığımda.

Developmnet için yaptığım bir başvuruda mülakata ingilizce devam edelim mi diyen İK çalışanına "Kod yazmak için ingilizce bilmeme gerek yok." demiştim. Akabinde tekrar çağrılmama rağmen sırf o soru yüzünden o firma ile görüşmeye gitmediğimi bilirim.