9 Eylül 2009

Ev Sahibim Çıldırmış Olmalı

Ev sahibim çıldırdı!
Soon-to-be-ex ev sahibim, evden ayrılacağımızı söylediğimde içine düştüğü karamsar, ne yapacağını bilmez ve şaşkın hallerinden sıyrılıp bir yırtıcı olmaya karar verdi. Evvelsi gün iş çıkışı beni aradığında aramızda şöyle bir dialog geçti ki akıllara ziyan:

LSR : Buyrun Ex-ES Hanım?
Ex-ES : LSR Hanım, sizin kontratınız Kasım başında yapılmış 2 yıl önce, geçen yıl kontratı yenilemediğimiz için otomatik olarak yenilenmiş sayılacağından beni erken çıkarak mağdur etmiş oluyorsunuz.
LSR : Ex-ES Hanım, öyle şey olur mu? 10 yıldır bu evde kalıyor olsak ayrılmak için girdiğimiz ayı mı bekleyeceğiz yani? Ayrıca 1 ay öncesinden haber verdim iyi niyetimden, daha ne istiyorsunuz?
Ex-ES : Benim birsürü evim var, avukatlarla çalışıyorum, hukuki olarak mağdur ettiniz beni. Yarın İtalya'ya gideceğim, önceden söyleseydiniz kiracı bulurdum, bir sürü borcum var çok mağdur oldum.
LSR : Belli olunca 1-2 gün içinde haber verdim size zaten, daha evden çıkmamıza da 1 ay var. İlan verin, biz akşamları gösteririz evi.
Ex-ES : Siz anahtarı emlakçıya bırakın, o gösterir gün içinde.
LSR : Daha neler, tanımadığım adama evimin anahtar bırakıcam, öyle mi? Böyle birşey kesinlikle mümkün değil. Akşamları arar gelir, gösteririm evi ama başka türlü birşey mümkün değil.
Ex-ES : Siz kendi tarafınızdan düşünüyorsunuz ama beni de düşünün. Bakkala bıraksanız anahtarı, o gösterse?
LSR : Ex-ES Hanım, ağzınızdan çıkanı kulağınız duymuyor galiba? Bakkaldan bahsediyoruz. İki kızın yaşadığı evin anahtarını bakkala mı vereceğiz de evimize girecek? Kendinizden düşünün, böyle bir şey olabilir mi yahu?!
Ex-ES : Mağdur ettiniz beni bik bik bik, bugün geleyim size konuşalım bik bik bik, kanunen bik bik bik, anahtar bik bik bik...
LSR : Tamam Ex-ES Hanım, buyrun gelin, konuşalım.

Akşam evde LSR'yi arkadaşlarıyla birlikte kendini beklerken bulan Ex-ES birden çark eder:
"Biz yanlış anlamışız, LSR evi hiç göstermeyecek diye anlamıştık."

Artık birlikten doğan kuvvetten mi gözleri korktu, bana diş geçiremeyeceğini mi anladı, canımı sıkarsa o evi yıkıp öyle gidebileceğimi mi farketti bilemiyorum. Ama mutlu son.

11 yorum:

ebvatathemua dedi ki...

Tutarken dert,taşınırken dert,çıkarken dert. Kiracılık illetinden kurtar herkesleri yareppim amin..

Unknown dedi ki...

bence mutlu son demek için çok erken. bu ev sahibibisi kişilikleri kendi evlerinden çıktıktan sonra bile ' ay camın pervazının kenar köşesinin ucunda leke oluşmuş' diye arayarak yeni evdeyken huzur kaçırma potansiyeline sahipler.

La Santa Roja dedi ki...

Amin ebvata amin. Ne bela iş bu, İstanbula geldiğimden beri 5. taşınışım olacak, yoruldum vallaha artık her seferinde aynı şeylerle uğraşmaktan :(

banyosuyu, depozitomu aldıktan sonra telefonlarını açmayı bile düşünmüyorum, o derece yani :p

D dedi ki...

üzgünüm ama söylediği doğru yani örneğin sözleşme şubatta yapıldıysa ve bir ay öncesinden haber verilmezse sözleşme aynı süreyle uzar şu an çıksan da 1 yıllık kirayı ödemek durumunda kalırsın o sebeple bence kadının huyuna git biraz canım delidir ne yapsa yeridir :)

Loreathan dedi ki...

Aslına bakarsan ev sahibin kanunen haklı, imzalanmış bir sözleşme var arada, istese diğer kalan ayların kirasını talep edebilir, iyi yırtmışınız:D

La Santa Roja dedi ki...

fragariac, sözleşme ekim sonu yapıldı 1 kasım tarihi atmıştık. ben ağustos sonunda haber verdim kadına 1 ay içinde çıkacağız diye. 1 ay önce haber verdim yani, hem de kontratın imzalanma tarihine 1 ay kalmış olacak biz evden çıkarken. 1 yıl kira fln olmaz yani.

Loreathan, sözleşmeyi 2007'de yaptık ama? Ben 1 yıl geçerli olduğunu düşünüyordum. Kalan aylar dediğin de 1 ay kalıyor işte. Yapsa yapsa depozitoyu vermez, ben de çıkarken kombisini eline verir çıkarım n'olcek :p

Loreathan dedi ki...

Ha tamam o zaman, sorun yok

Bizim ev sahibesi de çıldırmıştı,böyle kibar değildi ama, şimdi 1 senedir evini ne kiraya verebiliyor ne satabiliyor. Curse heheheh

La Santa Roja dedi ki...

Fare poku, kurbağa sidiği ve yarasa gözü koycam evine nihahoha! Zaten 1000 TL istiyo hayatta veremez kimseye ki :D

Marjo on makeup frenzy dedi ki...

yorumcuların dediği gibi yeni yasa çıktı tamamen ev sahiplerinin lehine. sözleşme bitmeden çıkarsan kalan ayların parasını da alıyorlar ama dediğin gibi senin 1 ay kalmış, depozitodan düşer muhtemelen.. valla ben sözleşme bitmesine 6 ay varken çıktım, ev sahibi yeni yasa fln demeye kalktı, dedim istediğin yere dava aç kaybedersin, yıllardır tahta pencerelere pimapen yaptırayım kiradan düşeyim dedim dinlemedin, faranjit oldum doktor raporum da var, sen bilirsin :P tamam dedi ne dicek, salak o pimapen parasından kar edecem diye yılarca süründürdü beni şimdi aylardır evi boş. oh olsun. *dertli Marjo*

denizero dedi ki...

___offff bayaaa kasmış teyze....ama genelde böyle saçmalıklar oluyo ....bozma sinirini....umarım tez kira muhabbetinden kurtulursunuz__

La Santa Roja dedi ki...

Eskiden herşey kiracıdan yanaydı be Marjo. Şimdiki iktidar yağlı kuyruk tabii, zengin hemi de, kendilerinden olanı koruyacaklar elbet. Benim evsahibi de bizim oturduğumuz paraya yani 1000 TL'ye kiraya verecekmiş burayı. Uğurlar olsun diyorum ona buradan ve bir tarafımla da gülüyorum :D

denizero, bu ev fiyatlarıyla İstanbul'da yaşamaya devam ettikçe ve Sayısal mayısal çıkmadıkça ev sahiplerinden kurtulmam mümkün olmayacak sanırım. Umarım hep insan gibi ev sahipleri çıkar karşıma diyeyim bari :)