20 Ocak 2010

Gelin korsanlar bir olalım

20.01.2010 @Radikal :

Fransa'da 'Sarkozy yasası' olarak bilinen düzenlemeyle internet sağlayıcıları korsan müzik indirmede sorumlu tutuluyor. Türkiye'de de marttan sonra başlaması beklenen uygulamaya göre yasadışı indirme yapan kullanıcı iki uyarı mektubundan sonra ADSL'den mahrum olacak. Uygulamanın başladığı ülkelerde CD satışı ve yasal müzik indirme rakamları patlıyor.

İnternet servis sağlayıcılarına verdiğim para bile bana batarken ücretsiz olması gerektiğini düşündüğüm bilgiye erişim için para ödeyeceğimi düşünmüyorsunuz herhalde? Buna karşı nasıl bir yöntem uygulayacağız a korsan dostlarım?

8 yorum:

Oyuncakçı ADAM dedi ki...

yandık :S

Vladimir dedi ki...

Eskiden, millet birbirinden kaset kopyalardı kimse kulak asmazdı. Şİmdi teknoloji ilerledi tanıdık tanımadık birbiri ile paylaşıyor herşeyi. Milletin bir tarafına kaçtı ki şu üç kuruşluk keyfimize mani olmak için yasa üstüne yasa çıkartıyorlar. Ütopik bir şey ama bir eylem olsa internet kullanıcıları bir yıl boyunca asla ve asla cd dvd satın almasa film izlemeye sinemaya gitmese şunlara hadlerini bildirsek ne güzel olurdu.

varol döken dedi ki...

ben hiç hayatımda kasedim satmıyor diye sokağa düşen satıcı görmedim kimse kusura bakmasın... ya da dvd'm satmıyor diye sokak tiyatrosu yapan angelina jolie vardı da biz mi bilemedik? south park'ta dediği gibi britney spears 40 oda yerine 30 odalı malikanede yaşasın...

korsan kitaba karşıyız ama külliyen valla bak sokakta yatan yazar var, o yüzden varol döken her daim idefix'ten alışveriş yapar:)

Ananı Mikato dedi ki...

Skime gönderip, dşşama göndermesinler mektubu. 40 tane yol var paylaşım olayı için...

La Santa Roja dedi ki...

eserce, illa vardır bir yolu dur bakalım.

Vladimir, bir biletin min. 14 TL olduğu şu günlerde sinemaya kim her hafta gidebiliyor meraktayım zaten...

Varol, ben de kitabı almam korsan bak. İdeefixe'de çalışırken de indirimli alıyordum tey tey ;)

Ananı Mikato bir yol öner o 40'ın içinden bari.

bossa nova dedi ki...

Buluruz bir kolayını bence de.. Arabistan'dan indiriyor gibi yapıp löp löp indiririz hem de;)
Fekat ne gerenk var böyle dolanmalara bilmem ne en temizi yasa çıkmadan engel olmak onun için de en iyisiii hemmm ımmm ummm ommm bilememdim:(

Ananı Mikato dedi ki...

Yol 27: Dosyaların içeriklerini gizleyip ilk bakışta olduğundan farklı göstermek.

Örnek 312: Bir JPG dosyası içine mp3 dosyası gömmek.

La Santa Roja dedi ki...

bossa nova, korsan engellenemez boşver :)

Ananı Mikato akıllı şey seniii...