19 Ocak 2010

Özgür tweet

19.01.2010 @Radikal:

Twitter'da, uçağı rötar yaparsa havaalanını havaya uçuracağını yazan 26 yaşındaki İngiliz Paul Chambers, şakasının karşılığını 'terör şüphelisi' ilan edilerek ödedi.

LONDRA - Doncaster’deki Robin Hood Havaalanı’ndan İrlanda’ya gitme planları yapan Chambers, kar yağışının uçuşları etkilediği haberi üzerine Twitter’a, “Bir haftanız var, sorun çözülmezse havaalanını havaya uçuracağım” yazdı. Ardından terör şüphelisi olarak tutuklandı, yedi saat sorgulandı. Genç adam 11 Şubat’taki yeni sorguya dek kefaletle serbest bırakıldı. Robin Hood Havaalanı’na ayak basması yasaklanan Chambers işinden de oldu. Chambers’ın iPhone’una, laptop ve evdeki bilgisayarına da el konuldu. (The Daily Mail)

Uzun süredir ilk defa "İyi ki Türkiye'de yaşıyorum."dedim. İngiltere'de olsaydım şimdiye kadar çoktan müebbet almış olurdum herhalde. Siz de hücre arkadaşlarım olurdunuz sayın blogger'lar.
Yaşasın özgürlükler ülkesi Türkiye!!!

5 yorum:

varol döken dedi ki...

yalnız ben teröristi twitter sayfasında kovalayan dedektifin de işine son verirdim...

NzN dedi ki...

Yok artık!! Bu ne hal yahu!!
Şaka gibi , pek güldüm....

varol döken:
Çağın dedektifi
Her yerde arar teröristi :)

La Santa Roja dedi ki...

Varol adam teknolocik işte :) Ama paranoyanın derecesi oha dedirtici.

NzN adamların işi gücü sanırım. Çağın hastalığı : işi olmadığından kendine iş yaratma zorunluluğu.

ABİ dedi ki...

yazmayın be böyle haberleri... yasağı ve yasaklamayı çok seven bazı zihniyet bunu örnek alıyo sonra.
yaşasın sansür.:)))

La Santa Roja dedi ki...

Bizimkiler daha twitter'ı biliyodur Abi. İngiltere'deki IT birimimiz bile twitter'ı açın, hedef kitleye ordan ulaşıyorum dediğinde algılayamadı da işle ilgili değil deyip yasakladı. Bu dedektif çağının ötesinde :p