7 Ocak 2010

Sepia Alice

Ben bu devrim adamı değilim sanırım çocuklar...
Çevremdeki insanların yaptıkları, yaşadıkları, söyledikleri, olaylara yaklaşımları, tepkileri o kadar bana uzak ki... Kendimi 80 yaşında gibi ya da dünyanın diğer ucundaki bambaşka bir topluma sürülmüş gibi hissediyorum. Ben mi "the odd one out"um, diğerlerinin mi zembereği boşaldı gerçekten bilmiyorum.
Bir kız arkadaşım gelip evlenmeyi düşündüğü 8 yıllık sevgilisini kimbilir kaçıncıya bir Kanadalı ile aldattığını gülerek anlatıyor, diğeri birlikte yaşadığı sevgilisinin yurtdışında okumaya gitmeden 1 ay önce ayrılmasını "Gitmeden takılmak istediği hatunlar vardı herhalde" diye afacan bir çocuğu sever gibi, yapılan şey sanki dolaptaki şekerleri bitirmekmiş gibi anıyor, bir diğeri 1 gece önce tanıştığı adamla yatıp ertesi gün yeni tanışan iki insan olarak iletişime devam ediyor, başka birinin sevgilisi "henüz yaşamadığı şeyler" olduğu bahanesiyle gül gibi ilişkisini bitiriyor, öbürü askere giden sevgilisinin ardından gününü gün edip çocuğun dönüşünde "sadık ve sabırlı kız arkadaş"ı oynuyor, beriki yeni sevgilisi olmasına rağmen eskilerini de idare etmeye çalışıyor vb vb.
Bazı konularda bu kadar farklı yaklaşım dedirtiyor valla yoksa ben back to the future yaptım da uyumsuzluk mu çekiyorum acep diye?

17 yorum:

beetlejuice dedi ki...

Yalnız değilmişim, sevindim:)

bokbocesii dedi ki...

ben de sendenim ve gercekten kendimi babaanne gibi hissediyorum bazen.

varol döken dedi ki...

öğretmenimmmm lasantaroja kopya çekiyorrr...

(bknz. century lies başlıklı mektubum:)

ABİ dedi ki...

breh, breh, breh...

La Santa Roja dedi ki...

beetlejuice, yargılama değil benimki kesinlikle de. ben neden başka insanların davrandıkları gibi davranamıyorum diye düşünüyorum işte.

bokbocesii, gerçekten babaanne olursak bir gün de çılgın babaanne olucaz herhalde :)

varol ben öyle bir yazı okumadım ya :o bu esnada blog takibindeki rezilliğim de çıktı meydana ama teessüf ederim, son derece özgün içerikten başka birşey bulamazsın burada.

Abi o ne şimdi <:

ABİ dedi ki...

yazdığın hanım/bayan/kadın/kız/dişi tiplemeleri içindi yaw... breh breh...
hani neler var be anlamında...

La Santa Roja dedi ki...

Bunların hepsi hanım/bayan/kadın/kız/dişi değil Abi :)

varol döken dedi ki...

@roja
blog demedim, mektup dedim ya, sana son yazdığım... ben blog tutmuyorum zaten... ayrıca latife ettim, sana aşkolsun:)

ABİ dedi ki...

yaw ben dönüp dönüp bir daha okudum... 6 değişik tip var orada... "yaşanmayan şeyleri bahane eden" ve "eskileri de idare etmeye çalışan" hariç diğer 4'ünün kadın olduğu kesin... bu ikisi de unisex olabilir...:))

çoğunluğu kadın diyelim, anlaşalım...

breh, breh'te israrcıyım.:)))

peygo dedi ki...

Bu tiplemelerin HATUN olanları nerede lan?
ben niye görmüyorum ve senin çevrende böyle insanlar var madem niye bizi bir araya getirmiyorsun?

La Santa Roja dedi ki...

Varol baktım gene, var işte bloğun :p Yalnız mektubun etkisinde hakkaten farkında olmadan kalmışım galiba zira mailin başlığının o olduğunun şimdi bakınca farkettim. vışş!

Abi, gayet açık yazmışım bak :) 4'ü hatun evet.

peygo'm, yorum bekaretini bana mı verdin ahh guzuum! sen benim çevremin %100'ünü oluştursan görürdün hepsini ;)

Aydan Atlayan Kedi dedi ki...

Çok acaip çok. Uyum problemlerini bir kenara bırakıp o insanları hayatımdan yok etme yolunu seçtim. Yalnızlık "ben çok mu garibim" demekten daha iyi. Bir kaç arkadaşım var onlarda bu tip şeyleri "çok acaip" bulanlardan. Böyle iyiyiz.

La Santa Roja dedi ki...

Bana bir zararları yok ki Kedi'cim, hatta bazılarına özeniyorum bile. Dediğim gibi yargılamak ya da kötülemek için yazmadım bunları, sadece ben aynı durumda olsam böyle davran(a)mazdım demek için yazdım. Onlar böyle mutluysa, bana zararları dokunmadığına göre no problem ;)

Aydan Atlayan Kedi dedi ki...

Yok yargılıyorsun demiyorum zaten ben de yargılamıyorum. Sadece hayata bakışımızda müthiş bir fark Ve bu fark sanırım sorunlar yaratıyor onlarla. Bunu söylemeye çalışıyordum sadece. Elimde değil ben onları dinlerken kafa sallayamıyorum. hayatı ve insanları böylesine hafife alanlarla arkadaş olamıyorum. elbet her birimiz farklı insanlarız lakin temel öz aynı olmayınca arkadaşlık arkadaşlık olamıyor bende.

La Santa Roja dedi ki...

Senin durum farklıymış, ben Mevlana gibiyim gelsinler kim olurlarsa diyorum :))

varol döken dedi ki...

bu arada bu devir bana bu konularda yalan söylemiyor... bu ilişkiler yumağı beni zerre ilgilendirmiyor, ne sağlıklı ne de sağlıksız buluyorum...

blog değil orası ayrıca, cv niyetine:)

La Santa Roja dedi ki...

Blog işte baa :p