19 Ocak 2010

Şikayet

19.01.2010 @Radikal:

Üniversitelerde, bildiri dağıtıp eylemler yapan öğrenciler artık sadece soruşturulmakla kalmıyor, bir de ailelerine şikâyet ediliyor.

Bunun son örneği Gaziantep Üniversitesi’nde (GAÜN) yaşandı. Rektörlük ailelere yolladığı mektupta “Ailenizin çocuğunuzla yasadışı eylemlere katılmaması bakımından görüşmesinin yararlı olduğu düşünülmektedir” dedi. Uygulamayı savunan yönetimin gerekçesi ilginç: “Amacımız öğrencileri rehabilite etmek.”
GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, üniversitede bildiri dağıtan ve basın açıklamalara katılan 25 öğrencinin ailelerine mektup yollayarak, çocuklarının yasadışı eylemlere katıldığını öne sürdü. Çoşkun, ailelere şöyle seslendi:
“Huzur ve güvenli eğitimin sürekli kılınması için hoşgörülü ve anlayışlı yaklaşımımıza rağmen, üniversitemiz ... Fakültesi ... Bölümü öğrencisi ...’nın kampüs içerisinde yasadışı bildiri dağıtma, yürüyüş, toplantı gibi eylemlere katıldığı tespit edilmiştir. Adı geçen öğrencinin olumsuz sonuçlarla karşılaşmaması bakımından üniversitemizce gereken tedbirler alınmış ise de bu konuda ailenizin de çocuğunuzla yasadışı eylemlere katılmaması bakımından görüşmesinin yararlı olduğu düşünülmektedir. Rektörlüğümüz ile işbirliği içerisinde güvenli eğitime yapacağınız katkılardan dolayı teşekkür eder, saygılar sunarım.”

Üniversite öğrencisini annesine-babasına şikayet etmek, gençleri adam yerine koymamanın en güzel göstergesi, değil mi ama?

2 yorum:

varol döken dedi ki...

yalnız yasadışı eylemlere bak:

yürüyüş, bildiri dağıtma, toplantı...

o öğrencileri şikayet edene kadar bir gün kolkola yürüseydi sayın rektör, makamında otururken değil, kantinden çay içerken dinleseydi onları, ne kadar sıradışı olurdu değil mi?

siz sıradan oldukça insanlar yasadışı olacak...

not: bizim yazdıklarımızı takip eden varsa, alenen itiraf ediyorum, yolum gaziantep e düşerse yasadışı bir şekilde yiyeceğim dolamaları, dolamaya daha çok fıstık konulsun bildirileri dağıtacağım ve hatta koşacağım yasadışı yasadışı... evet yapacağım bunu!

La Santa Roja dedi ki...

Benim eylemim katmer yemek şeklinde olacak! Self-ihbar!!!