26 Şubat 2010

Alkazar düştü

26.02.2010 @Radikal:

1994 yılından bu yana, özellikle sanatsal kaygılarla çekilen nitelikli filmleri sinemaseverlerle buluşturan, kurucu ortakları arasında Onat Kutlar’ın da olduğu Alkazar Sineması, uzun süredir yaşadığı maddi zorluklar nedeniyle 1 Mart’ta kapılarına kilit vuruyor. Bilindiği gibi İstanbul Film Festivali’nin vazgeçilmez mekânı tarihi Beyoğlu Emek Sineması, bir süredir kapalı. Beyoğlu Sineması da bir süredir maddi zorluklar yaşıyor. Böyle giderse günümüz piyasa koşulları karşısında yakında adı sinemayla özdeşleşen Beyoğlu’nda sinema salonu kalmayacak.

Alkazar’ın yönetimi adına açıklama yapan Adalet Dinamit, daha fazla dayanamayıp sinemayı kapatmak zorunda kaldıkları için izleyicilerden özür diledi.

Netten film indirmekten ben kendimi suçlu hissediyorum da öküzler gibi para kazanan aktör ve aktrisler, 1 koy 10 al'a alışık yapımcılar, haybeden cebi dolduran dağıtımcılar hiiç gocunmuyorlar. Ha bir de sinemanın McDonalds'ı Fitaş.

5 yorum:

oynakbeyi dedi ki...

birincisi evet sen de suçlusun bunu kabul et; ama çok fazla değil, yani netten indirmek sinema salonlarından çok, yapımcıya prodüktöre falan zarar verir... ama sinemaya da gitmen gerekir tabi..
gelelim, aktör ve aktris'e ne yapsın yani her gün emek sinemasından alkazardan kendi filmlerine 50 bilet mi alsın? saçmalama!
Fitaş meselesine gelince, haklısın ama hedef yanlış! Fitaş tek başına ne yaptı ki? AVM'lere bir tapınak nazariyesiyle yaklaşan vatandaş, bütün sinema tutkusunu(!) çok katlı bulunduğu mecranın en büyük dükkanında en üst katta bulunan sinema salonlarında giderdiği için dayanamıyorlar doğal olarak!
Birde bir şey daha var; Alkazar sinemasının genel gösterimlerine baktığın zaman zaten tek kopya dağıtılan veya belli bir kitlenin izlediği bağımsız veya halk arasında Sanat filmi denen filmlerden oluşuyordu... Doğal olarak Reklam yazarları, İplik sanayii müdürleri, tasarım bloggerları, kaya kafalılar ve diğerleri Alkazar'daki filmleri "aman abi bayar bu" korkusuyla izlemeyip, Recep İvedik'in hastasıyım Yahşi Batı'nın hayranıyım diye dolaştıkları müddetçe böyle olur!

imza: Alkazar sinemasının sahibi!

varol döken dedi ki...

reklam yazarı olarak cevap vereyim...

en son o bi filistin filmi vardı ondan beri gitmedim alkazar'a... yeminlen barzo sen izlesen film izlemeyi bırakırsın ben gene alkazar'ı bıraktım...

tamam lan recep ivedik'i de izledim sinemada var mı?

ohhh bi sigara getirin...

varol döken dedi ki...

en azından netten film indirmiyorum, turkcell salonlarından izliyorum... dolaptaki bira kadar artı puanım var lan benim!

varol döken dedi ki...

emek sineması yıkılsın zaten, hayatım boyunca hep emek'ten ve orayı sinemanın kalesi ilan eden zihniyetten, tuvaleti paralı yapan apaçilikten ve pek tabi ki sinema festivali ayağına yanımda kızları şapır şupur öpen insaniyetten hep tiksindim...

sözüm sana alaska frigo, domuz yağlısın işte kabul et!

La Santa Roja dedi ki...

Oynakbeyi'm e kuşum zaten bu yazıyı yazma sebebim Alkazar'ın diğer sinemalardan farklı bir çizgi izlerken ilgisizlik sebebiyle kepenkleri kapatmak zorunda kalışıydı. Recep İvedik televizyona düşerse anca izlerim. Ama beni az suçlu bulmuşsun saol varol!

Varol ben indiriyorum valla netten. Viva korsan! Emek'i severim ama ben çok şekil valla ;D