26 Şubat 2010

Bütün Kötülüklerin Anası

26.02.2010 @Radikal:

Bolu'nun Dörtdivan İlçesi'nde bulunan Çok Programlı Lisesi'nin lojmanlarına alkollü gelen 3 kadın öğretmen, lojmandan çıkarıldı. Bunun üzerine sözleşmeli olarak çalışan öğretmenler istifa etti. Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Recep Sezer, Dörtdivan'ın küçük bir yer olduğunu, öğretmenlerin dedikodu çıkmaması için lojmandan çıkartıldıklarını söyledi.

...Sezer, Dörtdivan’ın küçük bir yer olduğunu, dedikodu yayılabileceğini söyleyerek, “Her insanın hatası olur. Yanlış anlaşılacak bir durum olmuş. Şuyuu vukuundan beter biliyorsun bazı şeylerin duyulmasının. Bu kez de iş ‘Siz niye zamanında tedbir almadınız’ durumuna dönüşür. Dedikodu çıkması bile kötü. Bu öğretmenlik mesleği öyle bir şey ki dedikoduya mahal vermeyecek, her şeyine dikkat edecek. Konuşmasına, çevreyle ilişkisine dikkat edecek. Onlar gelsinler, ben onları burada merkezde değerlendiririm. Hem onları çağırıp konuşurum, hem kulaklarını çekerim, hem de görev veririm” diye konuştu.

Adam hala kaş yapayım derken göz çıkarmaya devam ediyor, "halden anlayan" müdür olarak görünmeye çalışırken evinde içki içmeyi hata olarak nitelendiriyor. Bu olayların vuku bulduğu yer de Bolu, öyle eski mimlilerden Konya filan değil. (Aç parantez Konya da ayrı bir yazı dizisi konusu olur herhalde Türkiye'de en mimli bağnazken en çok alkol tüketen il olması sebebiyle) Korkutucu olan artık yaptıklarını hiç saklama, gizleme gereği de duymadan iyice ellerini altlarına salmaları. Umutsuz olduğumun bile farkına varamayacak kadar umutsuzum.

8 yorum:

bossa nova dedi ki...

tövbe tövbeeeee!!!

varol döken dedi ki...

bu işler nasıl olacak biliyor musun? o öğretmen istifa etmeyecek, istersem şişeyi götüme sokarım evimde kimse bana karışamaz diyecek...

bir yıkılın bir yakılın artık be!

varol döken dedi ki...

burayı okuyorlarsa gelsin benim evde içsinler, köşede de sen puşeri var alayı alkolik zaten gül gibi geçinip giderler...

varol döken dedi ki...

bolu il milli eğitim müdürü senin kulağına şişeden viski dökeyim! kulakları çekermiş...

varol döken dedi ki...

bak gene sinirim tuttu elim ayağım titredi, nereye kodum ben bu matarayı?

La Santa Roja dedi ki...

Bossa Nova alkole tövbe onalrın istediği şey anam yanlış olmasın :D

Varol o öğretmen kızcağızlar da nelerle karşılaştılar başka kimbilir ki istifa etmek durumunda kalmışlar. Haberlere yansıyanlar bunlar, gerisini bilemiyoruz ki. O matarada ne var sen onu söyle he bakiim?

varol döken dedi ki...

absinthe yok korkma:)

La Santa Roja dedi ki...

Hah tamam o zaman :p