19 Ekim 2008

Lütfen Uzun Süre Hohlamayınız.

2007 yılından beri faaliyet gösterseler de Dokuz sayesinde yeni tanıştığım bir kozmetik şirketinden, eğer ki siz de henüz tanışmadıysanız, bahsedeceğim bugün. Adı Lush. Bütün ürünleri el yapımı olan şirketin Vejetaryenler için uygun ürünleri de var. Önceleri The Body Shop için pekçok ürün geliştiren takım, daha sonra biz de çok para kazanalım diyerek 1995 yılında resmi olarak Lush'ı kurmuş.Peki nedir bu şirketi benim yazımın konusu haline getiren özellik?

Bir kere çok normal ürünleri o kadar garip hallere sokmuşlar ki insandan merak uyandırıyor. Mesela bakın, bu bir Katı Şampuan. Çok yoğun bir yasemin kokusu veriyor ve 80 yıkamaya kadar dayanıyormuş. Köpürtüp saçlarınıza sürüyor ve yıkıyorsunuz. Benim gibi en son 10 yaşında annesi tarafından saçına Hacı Şakir beyaz sabun sürülen birisi için katı haldeki bu maddeyi kullanmak ilginç olacak.
Ya da Banyo Balistiği dedikleri dondurma toplarına benzeyen toplar var. Küvete attığınızda 3-4 dakikada bütün kokuyu ve muhteviyatındaki yağları suya veriyor. Şu yandaki resimdeki biraz daha alengirli, suya atıldığında içindeki kalpler ve çiçekler de suda yüzmeye başlıyormuş. "Ah bir jakuzim olsa kocaman!!" dedirtiyor. Bizim çükko küvette işlerin zorlaşacağına eminim.
Bildiğimiz Banyo Köpüğünün katılaştırılmış halleri var mesela. Elinizle ufalayıp küvetin içine biraz atıyorsunuz, sonra da suyu açıp köpürmesini izliyorsunuz. Ben bunu ufalamaya kıyamam gerçi :p Ama şunu da belirtmeli ki mağazalarında bu fotoğraftaki gibi sanat eseri halde bulunmuyor bu arkadaşlar. Benim gördüklerim azcık yandan yemiş idi; çiçeği ezilmiş, diğerine değdiği için şekli biraz deforme olmuş gibi gibi... Henüz denemedim ama deneyenlerin yalancısıyım, durulanmaya gerek olmadan çıkıyormuşsunuz banyodan. Çok Amerikanvari...
İşi biraz daha eğlenceye dökmüşler arkadaşlar. Bu sebeple yakın zamanda camlarının "muhafazakar" militanlar tarafından indirileceğini düşünüyorum. Masaj Kremleri dedikleri üzünleri süslü püslü, acayip kokulu sabun kalıbı şeklinde barlar. Barı elinize aldığınızda vücut sıcaklığınızla erimeye başlıyor. İstediğiniz kadarını eritip başlıyorsunuz masaja. Tanıtıma bakın tanıtıma: "Evde telefonsuz, mum ışıklı, en sevdiğiniz film ve bir bardak şaraplı gecenin mutlu sonu, en ideali iki kişi için..." Arsızlaarr!

Erkekler için tıraş kremleri, jöleler; hatunlar ve metroseksüeller için taze yüz maskeleri, katı parfümler, yüz temizleyicileri; keyfine düşkünler için duş jöleleri, banyo köpükleri vs vs vs. Çok ürünleri var arkadaşların. Burnunuz kokulara karşı fazla duyarlıysa mağazalarında dolaşmak biraz problem olabilir ama. Kaşına kaşına bir hal oluyor!

PS. Bu yazıyı Lush International'a da yollasam bana 1 yıl bedava alışveriş hakkı filan verirler mi, ne dersiniz? Ha unutmadan, Gloria Jeans'teki gibi bir kartları var; her 25 YTL'lik alışverişte 1 tane damgalıyorlar kartı. 5. damgada katı şampuan ya da saç kremlerinin istediğinizden 100 gr hediye ediyorlarmış. Cici şeyler...

4 yorum:

cigarette smoking man dedi ki...

ürünlerin şeklini değiştirmek albenili yapıp piyasaya sürmek... satış stratejileri çok iyimiş.

hiç ümitlenme sana bir yıl değil bir aylık bile beleş alışveriş imkanı sağlamazlar :)

lady jade dedi ki...

Enaaaaam, çok sevdim ben bu şeyleri.

Amatör Gezgin'in Gezi Notları dedi ki...

Bu arada cilt bakım ürünleri de denemeye değer. Ya da benim cildime iyi geldi...

La Santa Roja dedi ki...

Katı şampuanı denedim, azıcığı bile inanılmaz köpürtüyor, kadının dediği gibi 1 kez yıkamak yetiyor ve aman Allah'ım saç nasıl yummuşacık oluyor! Kokusu da süper. Sevdicek de naturel jölesini denedi ama daha yorumlarını alamadım. Bu Lush benden baya ekmek yiyecek gibi :p