24 Temmuz 2009

sahibinden.com'a boykot

Hayatımda yapmadığım birşeyi yapıp hedef göstereceğim şimdi, linç talep edeceğim.
Yarın gündüzden tezi de yok arayıp ana avrat sayacağım.
İlanın başlığı :
ÜRETİM FAZLASI NEDENİYLE ŞOK FİYATA ANKARA KEDİLERİ

Lan amk herifleri! Üretim ne demek?! Kampanya yapıyorsunuz bir de! Allah binbir türlü belanızı versin e mi. Analarını bir kafese kapatıp sizleri zengin etmesi için doğurtup dururken bir de millete satış kampanyası yapıyorsunuz?! Şu kullanılan lisana ve üsluba bakar mısınız? Adam domatesin 5 kilosunu 3 TL'ye satıyor sanki. Hayretler içerisindeyim.
Canlı hayvan satışını bırakana kadar sahibinden.com'u boykot ediyoruz. Can pazarının sürmesinde katkınız olmasın.

13 yorum:

Adsız dedi ki...

bunu orgutlu bir hale getirelim-bir afis filan hazirlayalim-bloglarda yayinlayalim-ben sonuna kadar varim!!

Bad'lik Amiri dedi ki...

Bu şerefsizleri boykot etmenin dışında bir de bu ilan verenleri şikayet etmek gerek.
Normalde pet shop bile olsa hayvan satabilmesi için -kelimeyi kullanması bile midemi bulandırıyor- ayrıca bir izni olması gerekiyor. Gerçi burası Türkiye, o izinler çatır çatır çıkıyordur eminim.
Pis herifler.

La Santa Roja dedi ki...

Banu, ben hiç anlamam böyle grafik işlerinden ama bize yardımcı olacak arkadaşlar bulunur herhalde koca blog camiasında? Ben her türlü organize protestoya varım.

Bad'lik Amiri, bu adamlar zaten üretim çiftliği sahibi. İzinleri vardır, ki zaten Türkiye'de izin almaktan kolay ne var ki dediğin gibi. Çok klişe belki ama insanın değeri yokken devletten hayvanları gözetmesini beklemek naiflik oluyor.

ebvatathemua dedi ki...

Ben de olayı ilk aşağıdaki blogda okudum.Bir çalışnma başlatmışlar,destek verelim biz de.
http://sahibindencomboykot.blogspot.com

La Santa Roja dedi ki...

Böyle bir oluşumun varlığından habersizdim, teşekkürler ebvata. İzliyor olacağım gelişmeleri.

Aydan Atlayan Kedi dedi ki...

bu ilanı yazan var ya emin ol "üretim fazlası" lafı üzerine zırnık düşünmemiştir bile. eh öyle ya hayvanlar bize hizmet etmek için, bizi eğlendirmek için bize para kazandırmak için varlar. Gerçekten fena halde tepem atıyor.

La Santa Roja dedi ki...

Kedi'cim hayvanları masa, sandalye gibi gören bir zihniyetten bahsediyoruz. Bence de ağızlarından çıkanı kulakları duymuyor.

valerie dedi ki...

tek kelimeyle iğrenç bu insanlar!
ben de yanınızdayım.

valerie dedi ki...

Birde sahibindencomboykot'da gelişmeler olmuş ama ne zamana değişir bu durum orası var birde.

Ümit dedi ki...

Neyi tartışıyorsunuz? sahibinden.com'u mu, hayvan üretimini mi? Hayvan üretimiyse dert, hükümeti protesto edeceksiniz. Yasalar var. Herkes yasalar çerçevesinde hareket ediyor. Yok dert sahibinden.com'sa başka bir tartışma açmalısınız. Ben sahibinden'de bir sürü sokak hayvanı edinen insan biliyorum. Girin bakın hikayeni paylaş bölümüne. Benim en yakınlarım bile evdeki sakat köpeklerini sahibinden'den edindiler. Doğruyu yanlışı ayırmayı bilmek gerekir.

La Santa Roja dedi ki...

Valerie, yanlışlarını farketmeleri bile Türkiye'de takdire şayan bir durum. Umarım kısa sürede söyledikleri gibi sahipsiz hayvanları sahiplendirme işine yönelirler.

Ümit, doğruyu yanlışı ayırmanın dışında okuduğunu anlamak, zart zurt yorum yapıp ota boka muhalefet olmadan önce neden bahsedildiğini anlamak gerekir. Neye karşı olduğumuzu bu kadar insan anlamış bir sen anlamamışsın. Hayvan üretimine değil, hayvanların finansal çıkar için sağlıkları hiçe sayılarak üretilip bir de üstüne pazarda domates satar gibi kampanyalı ağızla satılmasına karşıyız. Bahsi geçen siteyi inceleyebilseydin sahibinden.com sitesinin de bundan sonra sahipsiz hayvanlara yuva bulmak dışındaki canlı hayvan ilanlarını yayınlamamaya sıcak baktığını görecektin. Azcık bilgimiz olup ondan sonra fikrimiz olsa çok süper bir ülke olacağız...

Ümit dedi ki...

Ben de aynen onu diyorum zaten, önce bilgi sahibi olalım sonra fikir sahibi olalım.
Kastım şu, sahibinden.com Türkiye'deki mevcut yasalar çerçevesinde ilan yayınlamakta. Aynı ve benzer ilanlar Hürriyet'te, Vatan Gazetesi'nde, Haberturk'te ve bir sürü yerde yayınlanıyor. Ancak nedense bir site hedef alındı, çamur at izi kalsın oluyor. Neden?
Ayrıca site tarafından bir açıklama mıdır ilanların yayınlanmayacağı, yoksa bir söylenti mi? Kim söylemiş?
Lütfen konuları birbirine karıştırmayalım. Tekrar söylüyorum: Hayvan ticareti yasaklansın, kanunlar çerçevesinde. Bir internet sitesinin boykot edilmesi mantıksız ve amaçdışı. Türkiye'deki tüm yayın kuruluşları bunu yayınlamasın. Amaç bu olmalı.
Rahatsızlık verdiysem özür dilerim...

La Santa Roja dedi ki...

Ümit, sahibinden.com yasalar çerçevesinde ilan yayınlamakta bunu biliyoruz. Aksi bir durum olsaydı hukuki yollara başvurulurdu, fakat unutmamalıyız ki kanuni olan herşey etik açısından doğru olacak diye bir kural yok. Hukuki yollara başvurulmasının mümkün olmadığı durumlarda tüketiciler kendi insiyatifleriyle tepkilerini dile getirmek için boykot gibi yöntemlere başvurabilirler, ki çok etkili bir yöntem olduğu tartışılmaz. Bahsedilen siteyi incelersen sahibinden.com yetkilileriyle yapılan bir toplantı ve bu toplantı sonucunda karşılıklı iyi niyet sonucu alınan bazı taahhütler söz konusu. Bunlara uyup uymamak tamamen sahibinden.com insiyatifinde olan bir durum. Uyarlarsa onları tebrik edip bu hassasiyetlerini çevremize anlatır ve siteden belki de daha çok alışveriş yapmaya başlarız. Yok uymazlarsa da tepkimizi dile getirmeye devam edip boykotu mümkün olduğunca fazla kişiye yaymaya çalışırız. Gerçek anlamda zarar görmeye başladıklarında kararlarını gözden geçirmek durumunda kalırlar böylece.
sahibinden.com illegal bir iş yapmadığına göre bu boykotu hak ediyor mu diye sorabilirsin belki. Sözkonusu site, bu ilanları yayınlamaktan para kazandığına göre yayınladığı ilanlardan da sorumludur. Bu durumda kendi sitesi üzerinde kullanılan üslup ve ilan dilinin insanları rahatsız edebileceğini görüp önlem almalıdır. Aynı tarzda ilanların başka yayınlandığı mecralar varsa bunlar da boykot kapsamına dahil edilmeli elbette. Bu uslüp cezalandırılırsa ileride aynı şekilde ilan verenler için de caydırıcı etki yapacaktır.
Rahatsızlık söz konusu değil, sadece burada suçsuz bir ticari oluşuma "Vurum kahpeye!" yapmadığımızın farkına var isterim. Bu işten para kazanıyorlarsa sorumluluğunu da almak durumundalar.