13 Temmuz 2010

Yolbil

Öğrenci akbilinden* normale geçisi halen kabullenememişken şimdi de normal akbilleri değiştiriyorlar sayın okuyucular. Elimizdeki akbilleri 6 TL'ye alıp yeni manyetik kartları 10 TL'ye sokuşturma operasyonu kapsamında belediyenin kasasına bu değişimden 4 milyon TL girmesi beklenirken yeni kart alacak olanlardan gelecek meblağı kestiremiyorum, aynen bu ihaleyi alan yancı şirketin bütün akbil altyapısını değiştirip manyetik sisteme geçerken ne kadar hortumlayacağını kestiremem gibi.
Öğrenci, öğretmen ve engelliler 31 Temmuz, yaşlılar 30 Eylül'e kadar akbillerini değiştirmek zorundayken biz normal akbilcilerin ne zaman yolunacağı İETT'den duyurulacakmış. Bilginize.

* Akbil, İstanbul'da otobüs, metro, vapur gibi toplu taşıma hizmetlerinde kullanılan içine para yüklenebilen bir çeşit yongalı aygıt, akıllı bilet.

5 yorum:

B. dedi ki...

Akbilinizin içindeki tutarı da yeni akbile transfer etmeyecekleri yönünde haberler okudum, sanki bu insanları daha başka nasıl sinir edip, onlara aptallarmış gibi davranabiliriz'in pratiğini yapıyorlar.

varol döken dedi ki...

metro tıkama eylemi yok mu? raylara falan yatalım...

Azura dedi ki...

Çok kıl oldum bu işe yaa! Kardeşim için başvurmuştuk bi de baktık yeni akbil verdiler kıza. Neymiş bu yenisiymiş. La havlee! Bre adam 31 temmuz ne laaaannn!!!!! Yaşlılar için eylül ne laaaaaannn!!! Akıl var mantık var! Yaşlılar mı okula gidecek, eylüle kadarmış onlarınki de öğrencilerin bu "ayın" sonuna kadarmış gibi absürd bi zaman dilimi sokmuşlar?! Bu işlerle uğraşan pek zeki çalışan adamlarım! Öeefff!! Bari sene sonuna kadar bıraksaydınız bi rahat!

La Santa Roja dedi ki...

Raylara yatmayalım, otomat makinelerini talan edelim. Hep hayalimdir talana katılmak. Gizli anarşikim :p

Azura, öğrenciler hazır evlerine gitmişken zorluk yaratalım diye ay sonuna demiş olabilirler :p Yeni akbiller çıkana kadar beklemiyorlar ki şimdi bir yenilesinler kartları, ocakta yenisi çıkarken yine para istemezlerse ben de birşey bilmiyorum!

La Santa Roja dedi ki...

B. ben de transfer edecekler diye okumuştum ama bunların işlerine akıl ermiyor, bekleyip başımıza geldiğinde göreceğiz ancak.