11 Haziran 2008

10 üzerinden 2 ile sınıfta kalanlar

Bugün işe geç geldim, servisi değil toplu taşıma araçlarını kullandım gelirken de. İki damla güneşi görünce hemen sandaletleri ayaklarına geçiren insanlarımıza seslenme ihtiyacı duydum bu yolculuğum sonrasında. (Halk arasına inmiş teyyareden burjuva gibi konuştuğumun farkındayım ama karşı otobüsleri genelde bindiğim şeyler değil, o bakımdan)

Minimum 7 aydır botların içinde olan o ayakları, el değmeden alıp sandalete koyamazsınız güzel kardeşlerim. Hayatında et makası, törpü ya da en azından oje yüzü görmemiş patlıcan parmaklar o şıkır şıkır sandaletleriniz içinde nasıl korkunç görünüyor farkında mısınız acep? Tamam ben de haftada bir pedikürünü yaptırıp French sürdürüp 12 cm tahta topuklu Nine West sandaletlerimle dolanmıyorum etrafta, ama göz var izan var yahu! Bir de lame sandalet üstüne devetüyü çanta olmaz ki be güzel kardeşim. Ol-maz. O-la-maz.

Beyler, size de bir çift sözüm var! Topuklu sandalet giymiyorsunuz diye yırttığınızı sanmayın! Hatta size birkaç çift sözüm var:

* Şekil-a'da görülen sandalet tipleri trekking ve pikniğe çok uygunken, kumaş pantalon altına giyilmez!!! Hatta bana kalırsa şehirde de giyilmez ya, neyse... (Resimdeki model Lafuma markadır. Lafuma candır, ama dağda bayırda işte)

* Çorapsız halde deri-kösele ayakkabı giyilmez!!!
* Allah rızası için parmak arası terlik giymeyin. Rica ediyorum. Çirkin ayaklarınız, üzgünüm ama yapı itibariyle çirkin. O parmak arası terlikleri de giyince pelte gibi yayılıyor ayağınız iyice zaten!
* Düzgün, çoraplı ayakkabılı pantolonlu bir kıyafet giyiyorsanız; istinalar haricinde, çorabınızın rengini pantolonunuzla eşleştirin. Lütfen. Siyah pantolon altında beyaz çorap izlettirmeyin bize 2008'de!
* Kemer kullanıyorsanız ayakkabınızla aynı rengi geçtim, en azından aynı tonda olsun. Kahverengi kemer ve siyah ayakkabı ikilisi gözümde Angelina Jolie-Borat ikilisinden farksız.

Rica ediyorum, çok rica ediyorum.

Adam olun azcık!

10 yorum:

Haydins dedi ki...

ah haa ha merhabalar cok guldum tespitlerinize :)

Adsız dedi ki...

o sandaleti pantolon değil şort altına, çorapla birlikte giyen gözlere katliamcılık misyoneri insancıklara da diyecek birşeyiniz vardır elbette, değil mi?

La Santa Roja dedi ki...

Onların nesli tükenmedi mi henüz yahu??
bu arada merhaba haydins, hoşgeldin :)

Adsız dedi ki...

akademik ortamlarda bol bol karşılaşabilirsiniz :)
hele ki bunlar doktorayı yutdışında yapmışsa sandalet içine çorabı -dahi-aratacak nice başka zevksizlikler sergilerler ki hiçbiri tadından yenmez..

Adsız dedi ki...

bir de, hiç değilse mayıs-eylül arası stick-deo kullanmak zorunlu olmalı! yasa falan çıkmalı.

Talisman dedi ki...

Vay canına..
Ben kadınım ve o sandaletlerden giyiyorum şehirde.. Yanii tabii kumaş pantolon altına değil ya da çorapla değil ama giyiyorum.. Çok da rahat..
Bu arada şort altı sandaleti çoraplı giyenler genelde turist oluyor sanki..

La Santa Roja dedi ki...

En azından kumaş pantolon altına giymiyormuşsun :p

Canselmo dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Canselmo dedi ki...

Ben geçen gene evden kız keserken bi' eleman gördüm. Hani %101 kızlara ilgi duyan bir adam olmama rağmen herife bi' baktım. Çünkü adamda harbiden tipse tip, boysa boy, bi' sporcu geçmiş de var, halinden belli. Açık söyleyeyim, kıskandım da biraz; "Ulan oç'ye bak, bunun yanında dolaşılmaz ha, kız kalmaz a.k." dercesine.. Gel gör ki sandalete çorap giymiş ayı. Metabolizmam afalladı, midem bulandı o an. Arkasından taş gibi hatun geliyordu da kendime geldim a.k.

Dreamtime dedi ki...

Evet yaşlı turistler çorapla birlikte giyiyor.Aslında şöyle diyeyim ben ortaokuldayken sandaletimi çorapla giyiyordum o kadar rahat oluyorduki :D Tabi şimdi giymem.
Spor ayakkabı da kokutuyor,pişiriyor yahu ayağı.Ama insanların parmak ve tırnaklarına özellikle dikkat etmesi gerekiyor tabi sandalet giyerken.Cidden kötü bir görüntü yaratıyor