14 Haziran 2008

İlk Dersimiz Feng-Shui

İskoçyalı Genel Müdürümüz ve karısı birer manyakmış. Bugün onu öğrendim.
Adam ofise ilk geldiğinde bütün çiçekleri ortadan kaldırıp masasının yerini değiştirdiğinde, sol tarafını Atatürk portreleriyle bezediğinde anlamalıydım bir gariplik olduğunu. Ya da karısı elinde pusula gibi birşeyle gelip her yeri dolaştığında. Feng-shui diyorlardı bu köklü değişime fakat benim bildiğim feng-shui'den biraz farklı mıydı neydi sanki? Bu noktada hiçbir siteye, yardımcı kurum ya da kişiye danışmadan kendi kendime bir feng-shui tanımı yapacağım:
"Nesnelerin ve onların konumlarının insanın enerjisini olumlu ya da olumsuz anlamda doğrudan etkilediğine, insanın çevresini bu kurallara göre düzenlediğinde pozitif enerji ve şans manyağı olacağına işaret eden bir hayat felsefesi."
Bu biraz daha uçukmuş efendim. Bu konuda da belirli ruhani liderler varmış ve öğretileri birbirinden tamamen farklıymış. Hatta bu bizim Genel Müdür ve karısının bağlı olduğu lidere 3-4 yılda bir görünmen gerekiyormuş filan. Tam tarikat hesabı. Kadın da nasıl anlatıyor, on numara misyoner!

Bugün ofiste bir Feng-Shui dergisi gördüm elden ele dolaşan. "Bu ne, hepiniz mi merak saldınız?" dedim, Genel Müdür'ün dergisiymiş. Sekreter dergiyi okuyabilir miyim diye sormuş, adam karısını aramış "Okuyabilir mi?" diye sormak için, kadın da okuyabileceğini, ancak kesinlikle ofis dışına çıkarılmaması gerektiğini, aksi takdirde kötü şans getireceğini söylemiş.
Şimdi sorarım size, bu nasıl bir boş inanç, nasıl bir bağnazlıktır? Bu kadın Müslüman olsa Aczmendi olmaz mıymış? En kara çarşaflara girip "Humeyni'yi seviyorum" demez miymiş? Yobaz müslümanı da biliyordum, hıristiyanı da, yahudisini de ama yobaz feng-shui'ci de olur mu be kardeşim?

Not : Bu resim ne, gerçekten en ufak bir fikrim yok. Feng-shui yazdım, bu çıktı. Sorsam bizim First-Lady'e, kötü şans getirir mi acep :p

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Yemişim feng-shui'yi, yaşasın Hong Kong Phooey.

Canselmo dedi ki...

Amerikan sit-com'u gibi bir şey yahu.. :D Allah sabır versin ne diyeyim.

mimi wonka dedi ki...

Çok gereksiz olay bunlar ya yok yatağını buraya çek, yok orası bilmem ne bölgesi, bıdı bıdı vıdı vıdı... Tamamen yapacak daha iyi işi olmayan insanların bulduğu zaman öldürme ve bir nevi kendini önemli hissetme hareketleri bunlar.

Hem benim tanıdığım iskoç arkdaşlar baya pis ve alkolik tiplerdi, doğaları gereği öyleymişler vs vs... Senin patronu hanımı bozmuş bence, içindeki rahatlık,zevk-ü sefa, boşvermelik duygularını emmiş, kendine bağlamış:Ç

2 dakkada yazarım işte böyle:D

-Alo hanım sekreterim fengshui dergimi istiyor, ne yapiim?

askljlakjlşjhjakj klş

(Süper)Cem dedi ki...

Yalan işler bunlar. Sevgili Mimi hanım gayet iyi açıklamışlar bence..