27 Ağustos 2008

Polis gördün mü kaç...

27.08.2008 @ Radikal :

Bursa ve Sivas'ta dur ihtarına uymayan iki kişi polis kurşunuyla öldü. 2008'de aynı gerekçeyle ölenlerin sayısı böylece 13'e yükseldi.

Türkiye İnsan Hakları Vakfı tarafından hazırlanan bir rapora göre 2008 yılının ilk yedi ayında polisin ‘dur’ ihtarına uymadığı gerekçesiyle ya da açılan rastgele ateş sonucu 11 kişi öldürüldü. Bu rapordaki rakamlara iki gün içinde iki kişi daha eklendi. önceki gün saat 01.00 sıralarında polis, Sivas’ta ‘dur ihtarı’na uymayan bir aracı takibe aldı. Kaçmaya çalışan araca polis ateş açtı ve aracın sürücüsü 41 yaşındaki Turan Özdemir göğsünden vurularak öldürüldü. Poliste inceleme yapan polis, bira şişeleri buldu. Özdemir, alkollü araba kullandığı için polisten kaçmıştı. Aynı şekilde 25 Kasım 2007 tarihinde Baran Tursun isimli genç İzmir’de kafasından vurularak öldürülmüştü.

Polis'e yol sormayın.
Polis'le konuşmayın.
Polis'e güvenmeyin.
Polis'le göz göze gelmeyin.
Polis gördünüz mü derhal uzaklaşın.
Polis size birşey derse duymamış gibi davranın. Bir kere daha derse canınızı seviyorsanız cevap verin.
İşsiz güçsüz adamları skindirik bir sınavdan geçirip eline tam otomatik silahı verdiklerini unutmayın. Cinnet geçirip ailesini katledenlerin çoğunlukla Emniyet mensubu olduğu gerçeğini gözardı etmeyin.
Kısacası, polis gördünüz mü kaçın.

8 yorum:

Bad'lik Amiri dedi ki...

Bir milletvekili yakınınız (tabii AKP'li olması şartıyla) varsa ya da cüzdanınız kalınsa, ya da 'sen benim kim olduğumu biliyor musun?' diyecek kadar arkanız varsa kaçmasanız da olur.

Hatta bu durumda size çay bile ısmarlayabilirler.

devrim dedi ki...

evine polis girmesindense hırsız girmesini tercih eder duruma geldi insan. hırsız en azından doğasına uygun davranır!

No More Virgilius dedi ki...

allah düşürmesin.

Buzcevheri dedi ki...

Allah karşımıza her daim İNSAN çıkarsın..

Canselmo dedi ki...

Bi' de bunların Çevik Kuvvet versiyonları var. Klişe olacak ama, ülkede polise bile güvenemezsek, kime gideceğiz lan biz..!

(Süper)Cem dedi ki...

Efendim askerde jandarma olan birisi olarak silah kullanmanın 11 şartını bilirim. Bu 11 şarttan birden fazlasında dur ihtarına duymayan insanlara ateş edilebilirliği aşikardır. Ancak bunun ölçüleri vardır. Sokakta gördüğün ve sadece şüpheli olarak nitelendirebileceğin bir insana ateş açamazsın, bu cinayet olur. Keza bu durumda da böyle olmuş.. Ancak yasalara göre davranan (?!) polisler için şu an pekte birşey yapılamaz gibi görünüyor.

Çevik kuvvet olayına hiç girmemek lazım. Zira insan evladı değil gibiler. Biz yunan askeri onlar vatanını çok seven insanlar gibi.. Öyle davranıyorlar insana.. Yazık.

Vladimir dedi ki...

korkunç bir gözlem.

korkunçlupu gerçek olmasından kaynaklanıyor

stickman dedi ki...

öl ! yoksa ateş ederim !