2 Temmuz 2009

Cuğara

Bugünden itibaren geçerli olacak zamla kısa Marlboro olmuş 5,5 TL. Ben birkaç ay önce sigarayı bıraktığımda 4,80 TL idi.
Yakında kapalı alanlarda sigara içme yasağı da geliyor zaten, İngilizler gibi bar önüne çıkıp soğukta tir tir titreyerek iki nefes çekmeye çalışmak hiç çekici değil. Sanırım sigarayı bırakmanın zamanı geldi herkes için. Hem cüzdana, hem terli terli dışarı çıkılıp üşütülen böğre, hem de ciğerlere dokunacak.
Zorla temiz toplum yaratıyorsunuz ya!

9 yorum:

Taylanov dedi ki...

Israrcıyız.

hep dedi ki...

kehanet: Bilahare birahaneler, barlar, kahvehaneler idari kararla değil iş yapamadığından (tiryakilerin terki nedeniyle) kapanacak. Sigarasız içki içilmez ya genelde.
Al sana daha da temiz toplum ;)

La Santa Roja dedi ki...

Taylan neye ısrar kime ısrar anlamıyorum ki :D

hep, nerelerdeydin sen yahu?! meraklanmaya başlamıştım sadık yorumcum nerede diye bak :)
Aslına bakarsan ben de altta yatan sebebin bu olduğunu düşünüyorum. Sigarasız içki olmaz, barlar boşalır, Taksim tenhalaşır, meydana bir cami yapılır, huu çekilir. Çok mu abarttım, valla izleyip göreceğiz.

turumcu dedi ki...

Sigarasız içki olmasaydı İsveç gibi bu konuda çok katı olan ülkelerde barlar bomboş kalırdı, durumun yıllardır tersine olduğu biliniyor. Haa onlar ağzının tadını bilmiyor diyorsanız, ben ve tanıdığım bir sürü dumansız hayat savunucusuna ayıp etmiş olursunuz. Rakımı da içerim, barıma da giderim, üstelik de temiz temiz ohh :)

La Santa Roja dedi ki...

Bence olmaz kardeşim alalala! Sigarayı bıraktıktan sonra içki de içmez oldum, ordan biliyorum :D

valerie dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
selin dedi ki...

en iisini yapmıssın ya sigara ne böğğğ

KelebekAtölyesi dedi ki...

Sigara yasağından sonra gözle görülür bir düşüş olur elbette fakat bir süreliğine ,tiryakiler vazgeçmez gibi geliyor bana.Ama oldu da bırakmayı toplumca başardık acaba diyorum o boşluğu sakız çiğneyerek mi doldururuz?Zor olacak gibi.
Ama en güzeli artık üstümüz başımız sigara kokmayacak.Kpalı alanlarda bayanların parfümleri yarışır sanıyorum:)

La Santa Roja dedi ki...

kelebek atolyesi, leblebi yemeyelim de sakıza bile razıyım ben :p Yine de uygulandığını görmedikçe uygulanabilirliğine inanmakta güçlük çekeceğim.