7 Temmuz 2009

Minik

Anesteziden sonra 12 saat boyunca uyanamayan, sürekli altına kaçıran, sesi çıkmayan ama evin içinde dolaşmaya çalışan Mina'mla bütün geceyi ayakta geçirdik. Kulaklarının içindeki geçmeyen iltihap yıkanırken kanayan yaralardan bembeyaz kürkü kirlendi bebeğimin. Bütün gece evin içinde dolanmaya çalıştı, alt kata inen merdivenlerin kenarına yaklaştı, düşmesin diye 1 adım arkasındaki benle devr-i hane yaptık. 1 damla su koymadı ağzına, 1 tane kuru mama yemedi. Şırıngayla ıslattığım dilini ağzının içine bile alamadı. Sıcakta rahatsız olmasın diye ıslattığım başını sağa sola sallayıp kulaklarındaki ilaçlardan kurtulmaya çalışırken dengesini kaybedip düştü kaç kere. Sabah 7 gibi sızdık beraber, 11'de de - anestezik iğneyi vurulduktan 16 saat sonra - ilk mamasını yedi. İçim rahatladı, işe gitmek için evden çıkabildim.
Gözlerim kan çanağı, ellerim kollarım tutmuyor, sırtım ağrıyor, uykusuzluktan dikkatimi toplayamıyorum. Şunu anladım ki ben bir gün anne olursam ölüp giderim.

11 yorum:

ebvatathemua dedi ki...

Ahh geçmiş olsun bebeğime yaa:((

Kedi-kızım Lilith'in ameliyattan sonra ayılmaya çalışırkenki hali gözümün önünden gitmez.Titreyen bacaklarıyla kafesin kapısına gelmeye çalışıyordu "çıkar beni burdan" diye.
Ben de bu hassasiyetimle anneliği asla düşünmedim zaten.

Vladimir dedi ki...

Geçmiş olsun, benim iki kedi de ameliyattan sonra uyuşturucu etkisiyle ayağa kalkmak isteyip kalkamayıp miyik miyik miyavlamışlar sonra da saatlerce kaloriferin altındaki sepetlerinde uyumuşlardı. Ertesi gün ayağa kalktıklarında çok sevinmiştim. Umarım hemen iyileşir.

gwen dedi ki...

sen zaten anne olmuşsun :)
çok geçmiş olsun bebeğine...

ABİ dedi ki...

çok çok geçmiş olsun.. inşallah çabucak toparlanır..

jubelum dedi ki...

hani hoca damdan düşen gelsin demiş ya, iki kedim var benimde...çok çok çok geçmiş olsun

jubelum dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
valerie dedi ki...

çok geçmiş olsun:(
bu arada bir nevi anne sayılırsın..

La Santa Roja dedi ki...

ebvata, teşekkürler dileklerin için. dün akşam gittiğimde Mina'yı kuş gibi öte öte Üzüm'ün peşinde dolaşırken gördüm. Hah dedim düzelmiş :)

Vladimir, daha önce kısırlaştırılırken Üzüm almıştı anestezi, eve geldiğimizde 6-7 saat kucağımda uyumuş sonra da uyanıp koşturmaya başlamıştı. Mina'nın bünyesi kaldıramadı sanırım. Kediden kediye de değişiyor etkiler işte.

gwen, hakkaten anne olmuşum galiba :p

La Santa Roja dedi ki...

Teşekkürler Abi, iyi şimdi maşallah. Ama kök söktürdü bana zilli. Dün eve gidince sızıvermişim 2 saat filan :p

jubelum, 1 tane asla yetmez ya zaten :D

Valerie, bu da sorumluluk tamam da insanın çocuğu olunca on yüz milyon daha zor olur diye tahmin ediyorum. Çok yorucuymuş :(

Adsız dedi ki...

coook gecmis olsun, Mina nasil, iyi mi simdi?

bende lulu'mun ameliyatindan sonra senin gibi olmustum, biraz fazla pipirikliyiz sanirim..

La Santa Roja dedi ki...

Çok teşekkürler Banu, hiçbir şeyi kalmadı neyse ki. Pazar günü bir kere daha kulağını yıkamaktan bahsediyordu vet ama bir daha kısırlaştırma ameliyatı ya da elzem şeyler hariç no anestezi to Mina. Vet'i aradım o sabah Mina düzelmeyince, bazen böyle kötü etkiler olabiliyor dedi. Bu bizim pipirikliliğimizden olabileceği gibi kedilerimizin nazeninliğinden de kaynaklanıyor olabilir yani :)