31 Temmuz 2009

Moda - 2009/2010 Trendleri

"Moda insanın kendisine yakışanı giymesidir" kocaman bir yalandan başka birşey değil. O dediklerine olsa olsa güzel giyinmek denir. Kaldı ki moda olan herşey güzel olmak zorunda değil.
Şu esnada sizlere bir güzellik yapıp gördüğüm, okuduğum, duyduğum 2009-2010 modasına dair ip uçlarını paylaşacağım :

1. Garip garip omuzlar : Allahın biz insanlara bir cezası olan vatka form değiştirerek aramızda dolaşıyor. Balmain denen delinin hortlattığı bu akım umarım kendi kendini çabucak imha eder.

2. Tüyler : Geçen seneki tavus kuşu çılgınlığı bu sezon da muhtelif kuş tüyleriyle devam ediyor. Özellikle taçların, şapkaların, berelerin ucuna iliştirilmiş uçuşan tüyler pek de şirin durmakta.


3. Trençkotlar : 2-3 senedir hayatımızda olan trençkotlar artık klasik mertebesine ulaştı. Oldukça klas ve hoş bir görüntü verseler de bizim iklime çok uygun kıyafetler olduklarından şüpheliyim. Ancak bahar geçişlerinde birkaç hafta kullanılmaya müsait.


4. Yüksek ökçeler : İncecik, upuzun topuklar biz kadınların kendilerine işkence etmeleri için yeniden sahnede. Gerçi şu saçma dolgu topuk olayı gitsin de yerine ne gelirse gelsin dediğim için pek şikayetçi değilim durumdan. Ayakkabı dediğin ya düz olmalı ya ince topuklu.


5. Asimetri : Yandan yemiş yakalar, etek uçları, kollar ayarı tutturulamazsa inanılmaz göz yoruyor, dikkat. Asla tek kollu bir giysim olmadı, bana burnu açık bot kadar manasız geliyor, yine de yerinde kullanılırsa hoş detaylar oluşturabiliyor.


6. Taytlar : Rica ediyorum artık yok olun. 44 beden popolarda gerilmiş taytlar görmek istemiyoruz!! Koleksiyonlardaki tuniğimsi bluzların fazlalığına bakacak olursak taytlar ve skinny pantalonlar bu kış da sokaklarda arzı endam edecek. Taytlar modanın güzel olmaması savıma vatkalarla birlikte en güçlü kanıtlardır, iddialıyım.


7. Boy friend zımbırtıları : Pantalonlarıydı, gömlekleriydi derken bu erkek arkadaşların dötündeki dona kadar göz koymuş durumda hatun milleti. Bunu hiçbir yerde görmedim ama yakın zamanda kadın boxerlarının hortlamasını bekliyorum.


8. Studded eşyalar : Zımbalı olarak da çevirebileceğimiz bu tip uygulamalar çantalar, ayakkabılar, ceketler, yelekler gibi alanlarda kullanılıyor. Püsküllerle ve fermuarlarla beraber önümüzdeki kış da görebileceğimiz süslemeler.


9. Diz üstü çizmeler : Benim gibi bastıbacak tiplerin ancak iç geçirerek bakacakları trendlerden biri de minicik eteklerle kombinlenen düz üstü çizmeler. Allah veriyor bazılarına boyum kadar bacak, giyerler tabii. Tam bir fetiş objesi.


10. Moda Renkler : Pembeler ve maviler pek çok yerde üstümüze üstümüze gelecek. Bunun dışında mor, gri, turkuaz ve bej de oldukça yoğun kullanım bulacak. Güzel renkler ;)

4 yorum:

Merve dedi ki...

:)))

La Santa Roja dedi ki...

Yihuu beğenildim :)

valerie dedi ki...

güldürdün sen yine beni:)))
arada bi yine moda blogu olsana:D

La Santa Roja dedi ki...

Çemberi tamamlayıp başa döndüğümde olurum tabi :) Baya eğlenceliydi, ne de olsa ben de bir hatunum :p