10 Aralık 2009

Re: Mail

Şirket dahilindeki en gudik kategorinin direktörü olan, bir bok beceremediği için ürün lansman tarihlerini sürekli erteleyen, toplantılarda söz aldığında herkesin öfleyip pöflediği gerizekalı ve dişi bir Gargamel'e benzeyen Macar kadın Katalin, anlamadığı bir konu üzerine bilmemkaçıncı mailindeki bir emir cümlesini 18 fontla, bold ve kırmızı yazınca cevap olarak hazırladığım ve taslağa kaydettiğim mailin bir kopyasıdır:

Dear Katalin,

I am known to be a patient woman but finally I am also fed up with our idiocy. Unfortunately, I have more important things to do than struggling to make you understand some basic facts. The Category you are trying to deal with is making less than 1% of Turkey's total sales but you are wasting more than 50% of my time at work. Please go back to elemantary school to learn substraction and division and do not disturb me again with calculation demands. I was also planning to recommend you some private schools for the people with learning difficulties but I'm not sure you have potential enough to be accepted. For sure, I can write in bigger fonts and brighter colors but I know that people with mental problems like you, can have attacks with some spesific visuals. I certainly would not want that, carrying a burden like this. At the end, you are a living creature also.
On the other hand, I want to thank you about ruining my prejudice about Hungarian lady being beautiful. By the help of your 5-inch-long nose, I am now more of an unbiassed person.
Also, you can cc this e-mail not also to Alistair like you did in your previous one but also to everyone you want. I am doing it also.

Regards.

Sevgili Katalin,

Sabırlı bir kadın olarak bilinirim fakat senin idiotluğundan sonunda bıktım. Ne yazık ki, senin bazı temel gerçekleri algılamanı sağlamaya çalışmaktan daha önemli işlerim var. Yürütmeye çalıştığın Kategori, toplam Türkiye satışlarının %1'ini bile kapsamazken işte geçirdiğim zamanın %50'sinden fazlasını harcıyorsun. Lütfen ilkokula geri dönerek çıkarma ve bölme işlemlerini öğren ve beni bu salak hesaplamalar için daha fazla rahatsız etme. Ayrıca sana, senin gibi öğrenme bozukluğu olan insanlar için özel olarak açılan okulları tavsiye etmeyi planlıyordum fakat potansiyelinin bu okullara kabul edilecek düzeyde olduğundan emin değilim. Emin ol ki yazarken senin kullandığından daha büyük yazı karakterleri ve daha parlak renkler kullanabilirim fakat senin gibi zihinsel sorunlar yaşayan insanlarda bunların krizlere yol açabileceğini biliyorum, böyle bir yükün altına girmek istemem. Eninde sonunda, sen de yaşayan bir yaratıksın.
Öte yandan, sana Macar kadınlarının güzel oldukları konusundaki önyargımı yıktığın için teşekkür etmek istiyorum. 5 inç boyundaki burnun sayesinde artık daha önyargısız bir insanım.
Ayrıca bu maili, bir önceki mailinde yaptığın gibi Alistair'a da diğer istediğin herkese de gönderebilirsin. Ben de öyle yapıyorum.

Saygılar.

Bu mail Sayısal ya da Süper Loto çıktığı, veya yeni bir iş bulduğum an adres defterimdeki herkese gönderilecektir.

8 yorum:

turumcu dedi ki...

Sarcasmın ustasıyım, Katalin'in hastasıyım :D

Unknown dedi ki...

maili gönderdin zannettim biran.
aha dedim hatun niyeti bozdu işi bırakıyor kesin :)

Loreathan dedi ki...

Aauahuahua:D
Aman diyim, bi kere ben iş yapıyor gibi gözükmek için yabancı bir müşterinin emailine reply diyerek Türkçe zırvalar yazmıştım, sırf klavyede birşeyler yazıyo gibi olmak için.
Sonrasında alışkanlık olduğu için elim Send'e gitti ve bastım >_<
2 dakika sonra müşteriden email geldi. Neyseki "yanlış yolladınız herhalde anlamadım Türkçe bu email" dedi auhruahrau Google translate e yazsa rezil olucam:D

varol döken dedi ki...

kadının kadına yaptığını hiçbir erkek bir kadına yapamaz... bu kadar söyleyeyim, hiddetten korkayım, kaçayım...

Canselmo dedi ki...

Ağır ezmişsin, yollasana! :) Genel Müdür'ün olaya el koymuş da senin mail bambaşka bir seviyede, +rep!

Hesionka dedi ki...

off muhteşem yazmışsııın :D

La Santa Roja dedi ki...

Katalin'in kendisi hasta be turumcum :)

banyosuyu, o güzel günleri de göreceğiz inşşşallaahh!! Süper Loto oynamayı unuttum perşembe günü, yarına Sayısal oynamam lazım :p

Loreathan, o dediğini özel hayatımda çok yaptım da işte hiç yapmadım :D Parmağın beyninden emir almayı bırakıyor öyle zamanlarda, çat tuşa basıveriyor sıpa.

La Santa Roja dedi ki...

Varol çözmüşsün sen bu işi :)

Para lazım be Can. Benden 3 kilosu 68 TL'lik mama bekleyen 2 kedim, bir de ben eder 3 boğaz. Maili yollamakla elde edeğimin kısa süreli tatmin karın doyurur mu :p Bir garantileyim kendimi anında ama.

Hesi, bir de gönderebilsem daha da muhteşem olacaktı ama başka bir bahara artık :D