24 Mart 2008

3 Sizden 3 Bizden

Haftasonu haberi ne televizyonda izler, ne de internette okurum genel olarak. Dünyadan kopuk, film ve dizi aleminde, kafa güzel, vücut dingin, sevdicek elinin altında, bol bol tıkınma ve kıkırdama ile geçen bir zaman dilimidir benim için bu 2,5 gün. (Cuma akşamını da haftasonundan saymak elzemdir) Lakin bu haftasonu hangi kanalı açsam karşıma çıkan, hangi siteye göz atsam gözüme giren bir konu vardı; Ergenekon davasındaki gözaltılar.
Şahsen Ergenekon benim için bir destan, ya da olsa olsa evime giderken üzerinde birkaç metre yürüdüğüm bir caddeden ibaret-ti. Şu an biliyorum ki "AKP hükümetini devirmek ve askerleri bir darbe yapmaya teşvik etmek için" kurulan bir çete imiş. Öyle diyorlar. Bu çeteyi çökertmek için başlatılan soruşturmayla beraber Cumhuriyet gazetesi İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk, eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Kemal Alemdaroğlu ve İP Lideri Doğu Perinçek'in gözaltına alınması haberleri bomba gibi düştü medyaya. Çok politik bir yazı yazmak değil niyetim, lakin kafamı gıcık gıcık dürten birkaç noktaya da değinmeden edemeyeceğim.

80 küsür yaşında, Cumhuriyet gazetesi gibi maddiden çok manevi değeri olan bir gazetenin en önemli isimlerinden birinin evine saat gece 4:30'da baskın yapılmış. Adam kalkmış kapıyı açmış bunlara, mutfağa buyur etmiş, çay demleyip ikram etmiş, 7:30 gibi de merkeze gitmişler. E be polis, madem 7:30'da da gelinebiliyordu merkeze, manyak mısın sen saat 4'te milletin kapısına dayanıyorsun? "Manyak mısın polis misin" diye bir laf var ya, hah ondan işte. Sonra Kemal Alemdaroğlu. Şu gel-git hafızamla dahi ben bu adamı türbanın üniversiteye girmesine en çok karşı çıkanlardan biri olarak hatırlıyorum. Bir de Doğu Perinçek var ki, kendüsü hakkında yorum yapmayacağımdır.

Bu ünlü üçlüden İlhan Selçuk ve Kemal Alemdaroğlu sorgularının ardından çıkarıldıkları mahkemede yurt dışına çıkış yasağıyla birlikte serbest bırakılmışlar, sadece Doğu Perinçek tutuklanıp cezaevine gönderilmiş. Böyle bir sonuç çıkacağı zaten en baştan belliydi, lakin ortada dönenlerin çirkinliği ve korkunçluğu "Bakın sizin kalenize girip adamı alırız içeriye de gıkınız çıkamaz" tadındaki gösteride değil, bana çok daha eski ve kötü zamanları anımsatan "3 sizden 3 bizden" mantığında. Siz AKP'ye kapatma davası mı açarsınız, hah o zaman buyrun biz de sizinkileri suçluymuş gibi lanse eder hapislerde çürütürüz. Siz Erdoğan, Gül ve Arınç'a siyaset yasağı mı istersiniz? O zaman biz de Selçuk, Alemdaroğlu ve Perinçek'i içeri alırız. Siz Adnan Menderes, Hasan Polatkan ve Fatin Rüştü Zorlu'yu mu asarsınız? O zaman biz de Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Arslan'ı sallandıralım da görün gününüzü...

Tehlikeli sularda yüzen bir grup bıyıklı...

6 yorum:

turumcu dedi ki...

Başımıza ne geliyorsa devlet ile hükümeti birbirine karıştırmaktan geliyor. Güçler ayrılığı varmış güya peeeh! Neyseki İlhan Selçuk sağduyulu düşünüyor. Gazeteci Yalçın Bayer'in açıklaması: “Sorgulamanın yapılması gerektiğini düşünüyor. Polisin, elindeki 80 sayfalık bilgilere dayalı olarak sorduğu sorulara cevap vermiş. Türkiye’de yargıya baskı olmadan, açıkça bazı şeylerin yargı tarafından sorulması ve öğrenilmesi, karşı tarafın da cevap vermesi gerektiğini düşünüyor.”

(Süper)Cem dedi ki...

Öncelikle askerdeyken "eş zamanlı operasyon" denilen bir çete baskınına bizzat şahit olduğumdan her birinin evine gece gitmeleri normal. Evde bulmaları kesin ve eğer gerçekten bir çete durumu varsa birbirlerini uyaramazlar eş zamanlı olduğu için. Birine 4, birine 5 te gidersen eğer, 5 te gittiğin evde hiç birşey bulamazsın normal olarak eheh. Bu olayın asayiş bölümü tabiki..

Ülkemizde demokrasiyi isteyen istediği gibi kullanıyor, çok gülüyorum ben buna. Kürtler demokrasi ister, türbanlı demokrasi ister, sosyalist demokrasi ister, herkes istiyor kısaca. Olmayan birşeyin istenmesi?..

akepe derin devletçiliğini iyi yapıyor. Örnek aldıkları isimler zaten belli, onu geçtim "dedeleri" belli adamların. Gayet normal gayet. Daha neler göreceğiz aslında ama haber izlemiyorum çok şükür..

La Santa Roja dedi ki...

Ben anlamıyorum Cem emmi, her yere 7'de gitsin o zaman? "Biz istediğimiz zaman, istediğimiz şekilde ve istediğimiz kişilere istediğimizi yaparız"ın gösterişi bu işte!

Phaedrus dedi ki...

3 sizden 3 bizden anlayışı konusunu görmemek imkansız zaten katılıyorum. tarihin tekrarı (tekerrür de deniyodu galiba nasıl yazıldığını unuttum şimcik) denilen bir olay daha işte. 60 sonu- 70 döneminde, 80de neyse şimdi de o diyorum ben. sen misin amerikan karşıtı, tayyip karşıtı, buyrun gözaltına alalım biz sizi efenm...

mimi wonka dedi ki...

Çek-senet olayı,pazartesi olay açıklanır biter herşey, olan 20-30 milyar dolarlık zarar gören ülkeme olur. Alıştık alıştık, no problemo man take it easy...

Canselmo dedi ki...

AKP bu ülkenin başına gelmiş geçmiş en kötü 3 şeyden biridir.
70'lerin sonundaki gibi bir bölünme yaşatmaktadır ülkeye. Dinci tartışmasını geçtim, Amerikan idaresi altında bitirdiler Türkiye'yi..
Çok uzun yazılır bu konu hakkında. Sabah saat 5, içim sıkıldı.