7 Mart 2008

Back to Black

Sabahları servise yetişebilmek adına mp3 playerıma güçlü bassları ve hızlı temposu olan şarkılar attım. En başarılı sonuç Amy Winehouse - Back to Black'le yakalandı. Normalde 8-9 dakikada yürüdüğüm yolu, adımlarımı ritme uydurarak 4,5 dakika gibi bir sürede tamamlıyorum. Yalnız sözlerine dikkat etmemek ve şarkıya kendini kaptırmamak lazım, sabah sabah iç burkulması yaşamayalım aaa. Kadın rakı masasında saç baş dağınık, simsiyah göz makyajı akmış, bir koluna kafasını dayamış diğer elinde bardağı, gözleri yarı kapalı bir halde ağıt yakıyor resmen. Ha üzerinde siyah kabarık etekli ve göğüs kenarları dantelli, dekolteli bir elbise var ve yıl 1960 küsür. Sesine aldanıp siyahi bir koca memeli kadın da beklemeyin ha, son derece beyaz ve İngiliz bir hatunla karşı karşıyayız.
Sözlerine şimdi dikkat edebiliriz ama pazartesi sabahı unutmuş olma şartımız var. (Çocuklar okumasın ayıpçı sözler var diyerek Parental Advisory uyarımı da yaparım):

"Back To Black"

He left no time to regret
Kept his dick wet
With his same old safe bet
Me and my head high
And my tears dry
Get on without my guy
You went back to what you knew
So far removed from all that we went through
And I tread a troubled track
My odds are stacked
I'll go back to black

We only said good-bye with words
I died a hundred times
You go back to her
And I go back to.....

I go back to us

I love you much
It's not enough
You love blow and I love puff
And life is like a pipe
And I'm a tiny penny rolling up the walls inside
We only said goodbye with words
I died a hundred times
You go back to her
And I go back to
Black, black, black, black, black, black, black,
I go back to
I go back to

We only said good-bye with words
I died a hundred times
You go back to her
And I go back to
We only said good-bye with words
I died a hundred times
You go back to her
And I go back to black

3 yorum:

mimi wonka dedi ki...

İlk dinlediğimde önyargı ile yaklaşmıştım Winehouse ismi çok hoşuma gitmişti ama görüntü dökülüyordu, bu dediğin şarkıyı dinledikten sonra bir araştırma isteği uyandı falan vs vs.. Meğer bu hatun gothic rock-metal ile ilgilenmiş hep ama yapımcıları senin sesin jazz-soul uyumlu gel biz seninle bu yönde bir çalışma yapalım demişler, çok da iyi demişler...

La Santa Roja dedi ki...

Görüntü gerçekten korkunç, ucuz ve herbiri başka yerde ayaküstü yapılmış gibi duran dövmeler, tepede kabarık perukumsu saç demeti, illa ve illa kapkalın kuyruklu göz kalemi, yapılan kavgalardan yara bere içinde el kol surat, google'da foto ararken gözüme çarpan ve her 10 fotoğraftan 8'inde ayağında olan beyaz patiğimsi ayakkabılar, çırpı dizler abov abov saymakla bitmeyecek. ama sese lafımız yok :) dediğin gibi, iyi ki yol yakınken güzel güzel yönlenmiş.

Adsız dedi ki...

what a bitch!!
sesi güzel o başka..
back to black benim de mp3playerımda uzun haftalar kalmıştı, hatta oraya benzer bir amaçla atılmıştı :) yürüme hızı tam-güç! hani 100 değilse de 80-90%