30 Mayıs 2008

Inroduction to Paranoya

Dün akşam televizyonda zap yaparken bir şey farkettim; reklamlardaki genel paranoya hissi. Sırasıyla karşıma çıkan reklamları sayacağım;

1."Bizim evi su basmaazz! 7.katta oturuyoruz hem de ben çok dikkat ederim." diyen annesiyle yaşayan bir amcanın evini, o lak lak konuşurken su basıyor. Amca farketmiyor bile. Aynı reklam serisinde evine hırsız giren ve olayı farketmeyen aile de mevcut.
2. Zorro kıyafetli göbekli bir amca döner kesiyor. Muhabir yanına yaklaşıp nedir bu halin diyor, amca Zorro başlıyor anlatmaya: "Gençliğimde kahramanlık yaptım, kenara birkaç kuruş atmadım bla bla..." Sonra anlatıcı sesi giriyor: "Kahramanlık yapmayın, bireysel emeklilik yaptırın!" Bu reklamın bir de yaşlılığında camları silen Örümcek Adam'lı versiyonunu hatırlıyorum.
3. Çatıda anteni düzelten bir amca görüyoruz. Aşağıdan bir hatun bağırıyor "Aman dikkat et!" Adam cevap veriyor "Bana bir şey olmaz!!" O anda adamın üstüne yıldırım düşüyor. Jenerikten gelen ses "Bana bir şey olmaz demeyin. OK mi? OK."

Ulusçanak manyak olacağız tam. Az manyağız ya..

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Zuahahha Tv izlemeyince cam silen örümcek adam gibi manyaklıklardan uzak kalıyormuşuz ya.. Neyse dediğin gibi manyaklık kanımızda. İstediğim zaman 10 manyak gücünde olabiliyorum..

mimi wonka dedi ki...

aslında o kadar güzel reklam fikirleri var ki hiçbiri hayata geçirilemiyor arkadaşlar, çünkü herşeyin daha ucuz ve daha basit olanıyla yetinen bir zihniyete sahipiz toplumca, o yüzden döner kesen zorro ve cam silen sipidirmen bile fazla bize:p