28 Eylül 2008

4.Gün

Barcelona'da az biraz İspanyolca bilmek bir işe yaramıyormuş, zira herkeşlerde bir Katalan dili milliyetçiliği! Cerveza bile diyemedim şöyle rahatça.
Sabah uyandığımda alt dudakta 2, üst dudakta 2 olmak üzere toplam 4 adet uçuk çıkardığımı gördüm. O derece vücudu hor kullanarak geziyoruz. Yine de görülmesi gereken her yeri yetiştiremeyeceğimizi düşünen arkadaşlar mevcut. Kendileri Hitler'liğe özenmiş durumda zaten, bakalım aile içi şiddete karışmadan dönebilecek miyiz.
Bir de şu kötü pazar arabaları var ya, bebek gibi kızların adamların ellerinde sokaklarda arz-ı endam etmekteler. High-tech tekerlekler, su geçirmez kumaşlardan kaplamalar filan. Alışverişe, markete, bakkala, çiçekçiye git; dönüşte aldıklarını doldur arabana süre süre getir. Mantıklı aslında.


PS. Ölümüm Desigual isimli mağaza zincirinin elinden olacak. Bu kadar güzel tasarımları olan bir zincir neden her 50 metrede bir mağaza açıp, insanları mecburen içeri sokturup bir tek eteğe 79 Euro verdirir? Neden ama neden??

4 yorum:

Böcek dedi ki...

gitmişiz barcelona ya..o kadar kasma ya uçuklar falan üzüldüm keyifini çıkar..

Taylanov dedi ki...

iphone + 2 şişe tekila istiyorum :P gezmek için güzel yer seçilmiş ama seninde dediğin gibi orada ispanyolca beş para etmez. Katalanlar bildiğin faşistler dil konusunda..

La Santa Roja dedi ki...

Tekila ne ya, Meksika'ya mı geldik? Sangria anca o da meyveleri bozulur ı-ıh :)

Taylanov dedi ki...

duty free : )