4 Mart 2009

Sığınmacı Alice

29 yaşından küçük olup son 2 yıl içinde alınmış 2'den fazla Schengen vizem olmadığı için Almanya beni potansiyel olarak ülkelerinde kaçak olarak kalabilecek biri olarak görmüş.
Kıçıkırık bir iş vizesi için üniversite diplomamın aslını (Bak seen!), işe giriş bildirgemin aslını (Ohaa!), şirketin ticari sicil belgesinin aslını (Ebesinin...), Almanya ile ticari ilişkimizi gösteren anlaşmaların asıllarını (Şakasın!) vb. bir dolu ek belge istemiş.
Son pasaportumda 4 Schengen, 1 Bulgar, 1 Macar vizesi varken... Bu 4 Schengen'in 3'ünde Almanya'ya iş için gitmiş ve geri gelmişken... İş seyahati için gidildiği davetiye mektuplarından, şirket teminatlarından belliyken... Yanımda Genel Müdür ile seyahat edecekken... Bir akıllı siz misiniz?
Hepsine tamam da... Kaçacak olsam Almanya'ya mı kaçarım a aklı evveller?

6 yorum:

ABİ dedi ki...

abarttılar harbiden..

gregor samsa dedi ki...

- işe giriş bildirgesinin aslı
- ticaret gazetesi fotokopisi
- şirket faaliyet belgesi
- son 3 aylık SGK prim hizmet belgesi
- işyeri tarafından personelin çalıştığına dair konsolosluğa yazılmış bir yazı ve şirket imza sirküleri.

yukarıdakiler standart vize başvuru evrakı olarak çalışan kişilerin çalıştıkları işyerinden alıp konsolosluğa verdikleri evraklardır. setahatin mahiyetinin iş, turizm veya eğitim olması durumu değiştirmiyor.

almanya bence sana torpil geçmiş.

La Santa Roja dedi ki...

Bir torpil varsa şimdiye kadar aldığım vizelerde olsa gerek o zaman Gregor, zira hiçbirinde bu saydıklarım istenmemişti. İmza sirküsü, faaliyet belgesi vb. ne istiyorlar onları ben bilmem, IK hazırlıyor yolluyor ama diplomamın ve işe giriş bildirgemin aslı ilk defa talep edildi. Birinin noterden tasdiklisini öbürünün aslını verdik bakalım geri gelecek mi.

mimi wonka dedi ki...

Sonunda koptum Alice küfür etmiş kadar olmuşsun milliyetçi Almanlara ahahaahhey...

La Santa Roja dedi ki...

Hakettiler ama Mimi :p

http dedi ki...

o globalizm in içinde biz yokuz değil mi? sınırlar kalksın diye toplaşın kendi aranızda, bizim sınırlar size kalksın ama sizin sınırlarınız şey gibi dikilsin önümüzde...

adam öldürüp kaçanları sorgusuz sualsiz içeri alıp, korur gözetirler... senin benim gibi işi gücü olan adama da kök söktürürler...