6 Mart 2009

La Famili de Unakıtan

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan Amerika'da Cleveland Kliniği'nde bypass ameliyatı olmuş. "Neden Amerika? Neden Cleveland? Neden müzik?" sorularına bakanın zevcesi çok muhterem şahıs, ulu Türk ve İslam bilgini kadın, aziz St.Ahsen Unakıtan "Allah'a dua ettim, nerede bu derdimize en iyi çareyi bulabiliriz diye. Ondan sonra içimde Cleveland yazdı." diye cevap vermiş.
Bisigtiringidinafedersin.
Serviste zaman geçirmek için belki bir bildiği vardır muhterem bağyanın diyerek ben de kapadım gözlerimi, şu aralar en büyük sıkıntım olan geçmek bilmez bronşitimi düşündüm. Hani çaresi yazacak ya içimde. İçimde değil de gözümün önünde bir yumurta görüntüsü belirdi. Benim maneviyatım bu kadar olur deyip konsantrasyonu sağlayıp tekrar kapadım, bu sefer gözümün önünde sahlep yazdı. Ulan arsız bünye! Kahvaltı edicez bir 15 dakka sonra zaten ne bu ne bu?! Bir de peynir, sucuk filan gösterseydin. Elalemin içinde Cleveland doğruyor, bana da hiç olmazsa Süper Loto sayıları görükseydi ya...
Bahtsızım.
Ha Unakıtan Jr. "One Minute" markasını tescil ettirmek için başvurmuş. İlk etapta gıda ürünlerinde kullanılması düşünülüyormuş. Sıvı yumurtadan sonra bakalım nasıl bir zeka küplüğü gelecek.
"One Minute kaybolmayan sakız" çıktı!! Davos hariç tüm bakkaliyelerde!

9 yorum:

turumcu dedi ki...

Ya bu yorumun bir hayal ürünü, kişilerin ve olayların gerçek olmadığı bir mizah yazısı olmasını istiyorum, gözlerimi kapıyorum, ama içime bir halt doğmuyor!

hep dedi ki...

Ya kocası da gözlerini kaparsa, ya bu krizden kurtulmak için bir çare derse, ya gözüne yeni vergiler görünürse. Uyyyh ki uyyyhh!

Vladimir dedi ki...

Sayın Bakan'a sormuşlar; "Mahdumunuz "oneminute" patentini almak üzere başvuruda bulunmuş, ne düşünüyorsunuz?" diye.

Sayın bakan yanıt vermiş;
"O yapmaz öyle bir şey"

Mahdum bey sonradan beyanat vermiş gazetecilere;
"Babamın haberi yok bi zyaptık başvuruyu"

Mahdum bu yapar, eder. Gözlerimi kapatıyorum Allah'ım nasıl kurtulurum bu rezillikler diyarından diye soruyorum.. Yanıt manıt gelmiyor. Sanırım itikatim zayıf biraz. Kimse adres vermiyor bana.

ABİ dedi ki...

oneminute bir condom markası olabilirdi...:) tüm eczanelerde.

Cornflake Girl dedi ki...

Ms.Unakıtan, içine doğanların başarılı bir şekilde gerçekleşmesi neticesinde, hastane önünde gelenek ve göreneklerimize uygun olarak kurban kestirseydi. Kanını da obama'nın hanımının alnına bastırsaydı da şanımız yürüseydi pehey:P

nautilus dedi ki...

tatlım sen parçaları birleştirememişsin. eski kadınlar bu babaanne ilacı dedikleri gibi bir şeyde kullanırlarmış yumurtayı. hatta annem tarifini biliyordu. tarifte kanyak da vardı. ama gözünü sabah sabah kapadığında kanyak görünce kendinden şüphelenmeyesin diye tarifin baş malzemesini göstermiş sana. hiç kıymet bilmiyorsun La Santa Roja :P

La Santa Roja dedi ki...

o dediğin eggnog gibi birşey mi acaba nautilus? Yumurta ve kanyak ikilisi çok hoş görünmedi gözüme iyi ki kanyağı da göstermemiş o zaman :)

Aydan Atlayan Kedi dedi ki...

Herşeyi söylüyor herşeyi yapıyorlar. bu kadar rahat olduklarına göre halkın balık hafızalı, umursamaz ve kanıksamış tepkisizlerden oluştuğundan eminler. Sözlere ve tavırlara bakarsak hiç kaygıları yok. Ne söylenirse ne yapılırsa bu halkın bu sözleri sorgulamayacağını ve koltuklarının sapasağlam yerinde duracağından emin gibiler. Benim asıl yandığım bu...

Canselmo dedi ki...

Ne iğrenç bi' çift bu yarabbi!