31 Ağustos 2009

Ateşle Yaklaşma

Yataktan sürünerek kalkma dönemim bu sabah itibariyle başlamıştır, vatana millete hayırlı olsun. Bunun olası sebepleri :

1. Yaz mevsiminin bu gece 00:00 itibariyle bitiyor olması. Buna rağmen hala tatile gidememiş olmam.
2. Ofisteki arkadaşımın son günü olması dolayısıyla yarından itibaren HERŞEYLE benim ilgilenecek olmamın dayanılmaz ağırlığı. Buna pazarlama planı ve bütçe dahil. Öğk.
3. AK karıları bir yangın merdiveninde sigara içip bir kahveye çıktıkları, peşinden boş bir ofis odasına girip telefonla yarım saat konuştuktan sonra 10 dakika masalarında oturup tekrar sigara çıkıp ay sonunda da çok fazla işleri olduğundan hiçbir şeyin yetişmediğinden şikayet ederlerken; saflık derecesi artık gerizekalılığa vuran şefleri hiçbir bok yapmayıp "elemanını koruyup kollamak" adına onlardan bir iş istediğimde çalışanının çok meşgul olduğunu ve işi outsource etmemi söylerken; direktörlerden birinin oğlunun üniversite kaydı için çocuğu ve annesini şirket şoförü alıp okula götürürken bana "Neden taksi kullandın?" diye sorulurken; hiçbir bölüm adam gibi işini yapmadığı için Pazarlama bölümünde çalıştığım halde ithalat, ihracat, tedarik, satınalma, tasarım bölümlerinin de işlerini takip ederken içine düştüğüm tarifsiz umutsuzluktan da beslenen yorgunluğum.
4. Haftasonu saatlerce dolaşmamıza rağmen sahibinden kiralık 2 tane ev bulabilmemiz; onların da sadece birine bakabilip kaçarak uzaklaşmamızın getirdiği hayalkırıklığı.
5. Melozilla'nın haftasonu gene ortada görünmemesi üzerine artık yıpranan sinirlerim ve evden ayrılık kararımı e-mail'le bildirmemek için kendimi zor tutarken harcadığım efor.
6. AK Melozilla'nın AK kedisini apartman boşluğuna çıkarması yüzünden ayda bir pirelenen kedilerimi korumak için aldığım pire tasmasının keskin, çamterebentine benzeyen iğrenç kokusu yüzünden bulanan midem.
7. İşyerindeki masanın üzerine kocaman gazete yayıp okuyan, kitap karıştıran, arada gözlerini kapatıp kestiren teyzenin bile istifa etmeye karar vermişken benim bunu yapacak lükse sahip olmamamın ve herkesi aynı koşullarda doğurtmayan Tanrı'ya duyduğum kızgınlık.
8. O'nunla birlikte yaşamak konusundaki fikir cimlastiklerimin hep benim aileme takılması ama aslında bunu gerçekten isteyip istemediğime karar veremememin sıkıntısı.
9. Para harcamamak adına şimdiye kadar hiçbir zaman yapmadığım birşeyi yapıp kendimi tutmam, vitrinlere bakmadan geçip gitmem, e-bay'e girmemem vs vs.
10. Beni sevmekten ve iyiliğimi istemekten başka bir gayeleri olmayan ailemin "mutlu" anlayışına sığan bir hayatımın olmaması ve istediğim bu olduğu halde onların kafalarındaki mutlu hayatı asla yaşamayacak olmamın iç huzursuzluğu.

4 yorum:

Loreathan dedi ki...

YAZ BITIYORRRR(ELLERINI İKİ TARAFA AÇIP PANİK İÇİNDE SAĞA SOLA KOŞAR)

La Santa Roja dedi ki...

ben yaz bebesiyim, içinde bulunduğum ruh halini tahmin edemezsin :p

nora dedi ki...

LSR naptın sen ya :S Ağlicam şimdi... Yerinde olmadığım için de ayrıca bi mutluyum sanki :S

Neyse cnm, geçer ya, neler geçmedi ki?..

Evet evet.

La Santa Roja dedi ki...

Siz halinize şükredin diye yazıyorum ben böyle :p Tipik bir ergen misali, "dünya çok poktan, herkes/herşey kötü" modunda geziniyorum bu aralar, sonum hayrolsun :D