28 Ağustos 2009

Makyaj&Güzellik - Fırçalar

Lisede birkaç önemli olay dışında hiç makyaj yapmadım. Mezuniyetime giderken bile annem elinde ruj evin içinde peşimden koşturdu, azcık renk vereyim gel diye. Velhasıl kelam bu işe şimdiki nesil gibi 15'imde girişmedim. Kendi kardeşimden biliyorum, 15'inde glosslar, allıklar, rimeller alınmaya başlanmıştı. Neyse efendim, demem o ki makyaj fırçalarının önemini de ilk başlarda bilemedim. Far paletlerinin içinden çıkan sünger aplikatörlerle idare ediyordum ki ne gereksiz işkenceler çektiğimi şimdi düşününce anlıyorum. 2 fırça o markadan, 3'ü bu markadan yapmamak için e-bay'e girip bir fırça seti alayım dedim. En sonunda beğendiğim set 21 parçalık, deri kılıfı içinde bir heyula oldu.


Doğal kıllardan yapıldığı için likit ürünlere (kapatıcı, likit fondöten vb.) pek değmemesi gereken bu set, $20 gibi birşeydi yanlış hatırlamıyorsam. Set alırken dikkat etmeniz gereken en önemli şey içinde sizin için gereksiz olan fırçaların sayıca çok olmaması. Ben en çok far fırçası kullandığım için böyle birşey tercih etmiştim. E-bay'den benim alışveriş yaptığım satıcının linki burada. Bol bol fırçası var, biri sanırım sizin içindir :)

4 yorum:

y. dedi ki...

ben ilk makyajımı lise son mezuniyette yaptım.ilk fırça setimi 28 yaşında aldım,çantamda hala makyaj malzemesi taşımayı öğrenemedim,yaş oldu 32.ilk defa bu sene parlatıcımı ve allığımı çantama koydum.ama setleri çok kullanışlı bulmuyorum,gereksiz bir sürü fırça,hatta bazısı ne işe yarar onu bile bilmiyorum.

La Santa Roja dedi ki...

:)) Bendenmişsin sen de. Ben de bilmiyordum ne işe yarıyorlar diye ama internet inanılmaz bir kaynak bu konuda :) Gerçi öğrendin de kullanıyor musun dersen, bir kısmını! Dediğim gibi far fırçalarının çokluğu yüzünden aldım ben de böyle birşey. Elbet kullanılır yahu ;)

valerie dedi ki...

paylaşım için teşekkürler:)

La Santa Roja dedi ki...

fotoğraf makineme de sağlık mı valerie :))